18 жовтня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Державний реєстр виборців
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона природи
  • АРХІВ НОВИН

    « Жовтень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31      
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Ковельська філія Волинського обласного центру зайнятості  інформує
    Вівторок, 15 жовтня 2024 14:29

    Ковельська філія Волинського обласного центру зайнятості  інформує

    Під головуванням начальника Ковельської районної військової адміністрації 15 жовтня 2024 року відбулась щотижнева нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, за участю  заступників голови Ковельської райдержадміністрації та Ковельської районної ради.

    Про результати роботи Ковельської філії Волинського обласного центру зайнятості за  9 місяців 2024 року учасників наради проінформував в.о. директора філії.

    Посадовець зазначив, що протягом звітного періоду у Ковельській філії Волинського обласного центру зайнятості статус безробітного мали 2755 осіб. Станом на 1 жовтня на обліку перебувають 876 зареєстрованих безробітних: 112 – особи з інвалідністю, 90 – УБД, 112 – ВПО; з них: 398  отримують допомогу по безробіттю. Мінімальний розмір допомоги по безробіттю для застрахованих осіб з 01.10.2024 року зріс з 2500 грн. до 3000 грн.

    З початку року за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 2222 особи, з них: зареєстрованих безробітних -  876.

    Направлено на професійне навчання 305 осіб (кухарі, адміністратори, бухгалтерський облік, оператори та машиністи котелень, продавці, бармени, касир торгівельного залу, менеджери).

    Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці учасникам бойових дій, внутрішньо переміщеним особам, людям старше 45 років видаються ваучери на навчання. Протягом січня – вересня Ковельською філією Волинського ОЦЗ було видано 111 ваучерів на загальну суму понад 889 тис. грн. (це -  електрогазозварник, екстрений медичний технік, тракторист, слюсар-ремонтник, водії, психологія, дошкільна освіта, фізична культура та спорт, медицина, маркетинг, середня освіта, соціальна робота, фармація).

    Велика увага приділяється наданню послуг людям з інвалідністю, учасникам бойових дій, внутрішньо переміщеним особам. З початку року працевлаштовано 86 осіб з інвалідністю, 34 учасники бойових дій, 88 внутрішньо переміщених осіб.

    Протягом 2024 року на території району зареєструвалися 1670 суб’єктів господарювання, зокрема 90 юридичних осіб та 1580 фізичних осіб – підприємців.

    Задля забезпечення потреб громад організовуються громадські роботи, які фінансуються з бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та місцевих бюджетів, а також суспільно корисні роботи, які фінансуються виключно з бюджету Фонду.

    Ковельська  філія активно співпрацює  з  територіальними  громадами  по організації  громадських та інших робіт тимчасового характеру. Упродовж 2024 року  укладено  51 договір на громадські роботи та скеровано 96  безробітних.  Плідно у цьому напрямку працювали Голобська, Турійська, Вишнівська, Головненська, Забродівська, Дубечненська селищні та  сільські ради.  Безробітні виконували роботи по заготівлі альтернативних видів палива для одиноких, малозабезпечених, сімей поранених; роботи з благоустрою та прибирання територій населених пунктів та ін.

    Ефективною є співпраця   Ковельської  філії Волинського обласного центру зайнятості  з територіальними громадами по залученню безробітних до суспільно корисних робіт.  У 2024 році  у таких роботах взяли участь 350  безробітних.    Виконувались роботи  по заготівлі дров для опалювального сезону для сімей загиблих військовослужбовців та сім’ям призваних, поранених військовослужбовців, які  беруть участь в бойових діях;  плетіння маскувальних сіток для військових; пошиття та ремонт військового одягу та амуніції для потреб ЗСУ. Прикладом успішної взаємодії у цьому напрямку роботи є Дубіська, Поворська, Заболотівська, Старовижівська, Турійська, Луківська, Шацька громади, ГО «Діємо вже», КП «Буг» Вишнівської сільської ради.

    Протягом 2024 року звернулися 902 роботодавці з потребою в підборі працівників та заявили 2577 вакансій. Середній розмір оплати праці у вакансіях – 10820 грн. Із заявлених вакансій Ковельською філією було укомплектовано 2037 вакансій. Станом на 1 жовтня налічується 410 актуальних вакансій, чисельність претендентів на 1 вакансію – 3 особи.

    Продовжується співпраця з роботодавцями щодо реалізації компенсаційних програм служби зайнятості. Зокрема, програмою компенсації фактичних витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО по строкових трудових договорах скористалися 10 роботодавців. Компенсацію за працевлаштування ВПО у період воєнного стану надано 47 роботодавцям (надається у розмірі мінімальної заробітної плати протягом трьох місяців). За працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця з початку року надано 108 компенсацій фактичних витрат у розмірі єдиного внеску. За працевлаштування осіб з категорій, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (один із батьків, які мають дітей до 6 років, особи, яким до настання віку виходу на пенсію залишилось менше 10 років, УБД, особи з інвалідністю, молодь, яка вперше приймається на роботу та інші) прийнято 119 рішень про надання компенсацій. Розмір та тривалість компенсації залежить від категорії безробітного.

    Один із нових напрямків діяльності служби зайнятості – компенсація за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю І або ІІ групи. Працевлаштувавши людину з інвалідністю І групи та облаштувавши для неї робоче місце, можна отримати до 106,5 тис. грн. компенсації, ІІ групи – відповідно 71 тис. грн. Придбати можна меблі, офісну техніку, інструменти, допоміжні засоби для діяльності та ін. Протягом звітного періоду такою послугою скористалися 20 роботодавців району (офісні працівники, підсобні робітники).

    Відповідно до урядової програми єРобота на започаткування або розвиток бізнесу надаються гранти та мікрогранти. У 2024 році прийнято 47 позитивних рішень щодо їх надання, зокрема 44 мікрогранти та 3 гранти.  Відповідно до умов договорів про надання грантів та мікрогрантів грантоотримувачами створено понад 90 робочих місць.

    З метою моніторингу та контролю за виконанням умов договору мікрогранту/гранту проведено 80 перевірок.

    Фахівцями служби зайнятості у січні-вересні 2024 року надано понад 500 консультацій з питань організації та ведення підприємницької діяльності. З квітня 2024 року з’явилася можливість отримання мікрогрантів без використання найманої праці до 75 000 грн., а з вересня для молоді від 18 до 25 років – 150 000 тис.

    Також в. о. директора проінформував про те, що Уряд України запустив комплексну державну політику «Зроблено в Україні», в рамках якої на базі центрів зайнятості відкриваються офіси “Зроблено в Україні”, де можна отримати консультації щодо можливостей підтримки мікро- та малого бізнесу від держави. В обласному центрі такий офіс вже працює, а до кінця місяця має запрацювати і у м. Ковелі.

    На нараді розглянуто і ряд інших актуальних питань життєдіяльності району. У підсумку, начальником Ковельської РВА дано доручення керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 67
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua