19 вересня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Державний реєстр виборців
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона природи
  • АРХІВ НОВИН

    « Вересень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30            
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Засідання колегії районної державної адміністрації
    Четвер, 05 вересня 2024 15:44

    Засідання колегії районної державної адміністрації

    Під головуванням начальника Ковельської районної військової адміністрації, 05 вересня 2024 року, відбулось чергове засідання колегії районної державної адміністрації. У роботі колегії взяли участь перший заступник та  заступник голови райдержадміністрації, голови та представники територіальних громад району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих установ, служб, правоохоронних органів.

    Про стан впровадження в територіальних громадах Ковельського району Єдиного державного реєстру адрес (ЄДРА) проінформував т.в.о начальника управління містобудування та архітектури Волинської обласної державної адміністрації. Посадовець наголосив на необхідності завершення навчання, отримання доступу до автоматизованих робочих місць в ЄДРА,   завершення верифікації вулиць в ЄДРА усіма громадами.

    Начальник управління соціальної та ветеранської політики Ковельської районної державної адміністрації доповіла про механізм забезпечення діяльності фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб в системі переходу від військової служби до цивільного життя. Посадовець відмітила, що в Україні стартував проєкт та з’явилася нова офіційна професія «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб». Фахівець - це перша особа, яка зустрічає ветерана чи ветеранку після повернення в громаду, а також допомагає їхнім родинам та сім’ям полеглих героїв. Усі потреби, які виникають в рамках переходу від військової служби до цивільного життя повинні знаходити фахову підтримку та допомогу, яка має бути забезпечена саме таким фахівцем із супроводу. Насамперед мова йде про індивідуальний професійний супровід, спрямований на допомогу нашим Захисникам і Захисницям в отриманні ними повного спектру послуг. 22 серпня 2024 року Міністерство у справах ветеранів України відкрило прийом заяв на участь у відборі на посади фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

    Категорія осіб, з якими буде працювати фахівець: ветерани війни; демобілізовані особи; члени сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни; члени сім’ї загиблого (померлого) Захисника і загиблої (померлої) Захисниці України; постраждалі учасники Революції Гідності, члени їхньої сім’ї; особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

    Фахівець є інформаційним радником для ветеранів, членів їхніх родин та сімей загиблих Захисників і Захисниць. Він допомагає, заповнює документи, координує ветерана, спрямовує, представляє інтереси, роз’яснює права. Ці спеціалісти мають уміти комунікувати, організовувати процес і оцінювати наскільки ефективною є ветеранська політики у громаді. Процес відбору на посади фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб розпочнеться з 6 до 14 вересня 2024 року. Терміни поетапної подачі: з 15 вересня 2024 року; з 15 жовтня 2024 року; до 30 вересня 2024 року; до 30 жовтня 2024 року. Кандидати на посаду можуть подати заяву винятково в електронній формі через веб-платформу е-Ветеран.

    Начальник Ковельського районного управління поліції ГУ НП у Волинській області проінформував про заходи щодо запобігання ДТП за участю неповнолітніх на автошляхах Ковельського району. Посадовець відмітив, що станом на 04.09.2024 року на території обслуговування Ковельського РУП та відокремлених підрозділах з 01.02.2024 року сталось 199 дорожньо-транспортних пригод. Викликає занепокоєння чимала кількість ДТП за участі неповнолітніх з наслідками для здоров′я, тяжкими та летальними наслідками. Окремо Начальник Ковельського районного управління поліції ГУ НП у Волинській області наголосив на відповідальності неповнолітніх водіїв транспортних засобів за порушення ПДР, зокрема за керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами.

    Також про початок 2024-2025 навчального року у закладах освіти Ковельського району доповіли начальник відділу гуманітарного розвитку райдержадміністрації; заступник начальника відділу ЗНС Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області. Було зазначено, що цього річ за парти сіли 38041 здобувач освіти, з яких 3014 першокласники. Свої двері для очного і змішаного навчання відкрили 184 заклади освіти, 139 закладів дошкільної освіти, 18 позашкільної освіти, 4- заклади професійно-технічної освіти та 3-вищі навчальні заклади; 3-навчальні заклади обласного підпорядкування. Протягом серпня місяця 2024 року працівниками Ковельського РУ ГУ ДСНС України у Волинській області було взято участь у 341 обстеженні (огляді) закладів освіти району до початку навчального 2024/2025 року. Основна увага зверталась на наявність у закладах освіти захисних споруд цивільного захисту, дотримання та виконання протипожежних вимог які пропонувались до виконання за результатами проведених попередніх перевірок. З 341 закладу освіти акти готовності до навчального року було підписано на 322 заклади. Головам міських, селищних та сільських рад Ковельського району було доручено: продовжити роботу щодо облаштування захисних споруд цивільного захисту для укриття учасників навчального процесу, де такі споруди відсутні та  забезпечити виконання вимог пожежної безпеки у закладах освіти, особливу увагу звернути на заклади освіти, де не підписані акти готовності до нового навчального року.

    В ході засідання колегії райдержадміністрації розглянуто ряд інших важливих питань життєдіяльності територіальних громад. За результатами обговорення члени колегії прийняли відповідні рішення з усіх питань порядку денного.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 84
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua