03 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Щотижнева оперативна нарада
    Вівторок, 30 січня 2024 15:52

    Щотижнева оперативна нарада

    Під головуванням начальника Ковельської районної військової адміністрації, 31 січня 2024 року, відбулась щотижнева оперативна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, за участю першого заступника та заступника голови Ковельської райдержадміністрації.

    Про епідеміологічну ситуацію в Ковельському районі доповіла в.о. завідувача Ковельського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

    Посадовець відмітила, що по Ковельському району за останній тиждень щотижневого моніторингу за захворюваністю грипом та ГРВІ, станом на 29.01.24р. (4-й тиждень епідсезону) показник захворюваності на адміністративній території обслуговування   становить – 907,7 на 100 тис. населення, що є на 43,7% вище від розрахункового епідпорогу та відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу. Спостерігається перевищення розрахункового епідпорогу за рахунок високої захворюваності дітей гострими респіраторними вірусними інфекціями. Захворіло дітей до 17 років – 573 (0-4 років – 146 дітей; 5-14р. – 325 дітей; 15-17р. – 102 дітей).

    Основний показник захворілих спостерігається серед здобувачів середньої освіти.

    З початку 2024 року з приводу ГРВІ офіційно звернулось за медичною допомогою 3202 особи, що становить 0,9% всього населення, з них  дітей  від 0 до 17 років 1726 осіб.

    В основу організації роботи по попередженню виникнення епідемічних ускладнень, мінімізації наслідків епідемії покладено на «План заходів з  питань захисту населення від захворюваності  на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в епідемічному сезоні 2023-2027років», яким передбачено вжиття протиепідемічних заходів в закладах освіти при відсутності дітей по хворобі більше 20% від загальної кількості.

           На 29.01.24 рік епідемічний поріг перевищений у таких закладах: ЗЗСО І-ІІІ ст. Білинський ліцей- 22,1%, ЗЗСО І-ІІІ ст. Тойкутський ліцей -22,1%; ЗДО с. Поворськ – 30,8%; ОНЗ «Люблинецький ліцей»- 22,4%; ДНЗ смт. Люблинець- 31,5%; ЗЗСО с.  Мельниця -28,9%.

    За результатами моніторингових досліджень циркуляції збудників вірусологічною лабораторією обласного центру контролю та профілактики хвороб встановлено, що у Волинській області  циркулюють віруси грипу А, В та віруси парагрипу, аденовіруси, риновіруси, RS-вірус та штами СOVID-19 - Омікрон.

           Враховуючи вищевикладене, керуючись Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», Законом України «Про систему громадського здоров`я» рекомендуємо: з метою недопущення поширеності захворювання ГРВІ та грип в закладах освіти Ковельського району  серед здобувачів освіти, педагогів та працівників вжити протиепідемічні заходи -  дистанційну форму навчання  у закладах де є перевищення епідпорогу. Термін – з 29.01.2024р.; забезпечити засобами індивідуального захисту дітей та персонал навчально-виховних закладів на час перебування в укриттях; ввести обмеження щодо проведення масових заходів; виключити можливість виходу на роботу педагогів, обслуговуючого персоналу, а також дітей з підозрою на захворювання ГРВІ;  активізувати санітарно-освітню роботу серед дітей  та персоналу по профілактиці грипу та гострих респіраторних інфекцій; забезпечити заклади освіти дезінфікуючими засобами у достатній кількості; забезпечити температурний режим в приміщеннях навчальних закладів не нижче +  18 0С.

    Епідемічна  ситуація  стосовно захворюваності на вірусний гепатит А з кожним днем ускладнюється.

            Ситуація щодо захворювання розпочала  загострюватися в кінці 2023р. За грудень 2023 року зареєстровано 16 випадків захворювання (9 - в м.Ковель, по 2 випадки в с.Годовичі та в с.Дольськ, по 1 випадку в с.Любитів , смт.Люблинець та в с.Чорніїв).        

    За січень 2024 року зареєстровано 13 випадків ВГА (5- в м.Ковель, 2 вип. в с. Туровичі, по 1 в с. Козлиничі, с.Велицьк, с.Тупали, с.Байківці, смт.Люблинець та с.Бахів), із них 7 дітей віком до 17 років (2 учні ліцею №13 м.Ковеля, учні ліцеїв с. с.Велицьк, с.Радошин, смт.Люблинець,  центр професійно технічної освіти та студент Луківського ПТУ №22). 26 випадків підтверджені лабораторно.

    Вірусний гепатит А – це запалення печінки, яке викликається вірусом.  Його також називають хворобою Боткіна. Може мати як легкий, так і тяжкий перебіг. Основні шляхи передачі - харчовий, водний, контактно - побутовий.

    Зараження відбувається внаслідок вживання забруднених харчів або води, що можуть містити фекалії інфікованих людей, через недотримання особистої гігієни, а також у сім’ях, коли інфікована людина готує їжу для всіх членів сім’ї. Можна інфікуватися через посуд, якщо його не помити та не продезінфікувати. А  також,  використовуючи спільні рушники та інші речі.

    Гепатит А має дуже довгий інкубаційний період: від моменту потрапляння збудника хвороби в організм людини до появи перших клінічних ознак може пройти до 45 діб.

    Також впродовж наради розглянули поточний стан справ та основні напрямки подальшої роботи у підпорядкованих підрозділах.

    Підбиваючи підсумки наради, начальник Ковельської районної військової адміністрації дала низку доручень керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 170

    Галерея зображень

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua