28 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Десять волинян – претенденти на участь в Олімпійських іграх-2024
    Субота, 27 січня 2024 09:33

    Десять волинян – претенденти на участь в Олімпійських іграх-2024

    Десять волинських спортсменів мають шанс взяти участь в Олімпіаді-2024, яка відбудеться з 26 липня по 11 серпня у Парижі. З них одна спортсменка уже виконала олімпійський норматив та буде представляти Волинь на Літніх Олімпійських іграх, а дев’ятеро – ще мають шанс отримати «олімпійську ліцензію». Про це повідомив під час брифінгу ОДА директор департаменту культури, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Хвіщук.

    «Впродовж 2023 року завдяки Волинській ОВА та співпраці з депутатським корпусом ми робили усе для того, аби по максимуму підтримати волинських спортсменів. Щоб вони не просто виконали олімпійський норматив, а й стали потенційними учасниками довгоочікуваної Олімпіади, яка відбудеться цього року у Франції, – сказав Олександр Хвіщук. – На мою думку, це найголовніший захід в кар’єрі кожного спортсмена, а саме участь у найбільш потужному заході в спортивному світі загалом».

    Серед кандидатів на участь у головних змаганнях чотириріччя від Волинської області у складі національної збірної команди України є:

    Яна Беломоіна – Заслужений майстер спорту України з велоспорту (маунтенбайк), учасниця трьох Олімпіад у Лондоні, Ріо-де-Жанейро та Токіо. Тренер-викладач: Заслужений працівник фізичної культури і спорту, Заслужений тренер України Віктор Ковальов.

    Рибачок Андрій – Заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках і каное, бронзовий призер чемпіонату світу. Тренери-викладачі: Заслужений працівник фізичної культури і спорту, Заслужений тренер України Федір Семенюк та Заслужений тренер України Роман Повх.

    Марія Повх – Заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках і каное, двічі учасниця Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро та Токіо. Тренер-викладач: Заслужений працівник фізичної культури і спорту, Заслужений тренер України Андрій Шевчук та Заслужений тренер України Роман Повх.

    Анастасія Алпєєва – майстер спорту України міжнародного класу з боротьби вільної, бронзова призерка чемпіонату світу серед молоді. Тренер-викладач: Заслужений тренер України Іван Палій.

    Валерія Шоломіцька – майстер спорту України з легкої атлетики (спортивна ходьба), учасниця чемпіонату світу серед юніорів – 5 місце. Тренер-викладач: Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Валентина Борисюк.

    Максим Ткачук – майстер спорту України з плавання, срібний призер Європейських Юнацьких Олімпійських ігор. Тренер-викладач: Володимир Самчук.

    Тетяна Коб – Заслужений майстер спорту України з боксу, бронзова призерка чемпіонату світу, дворазова чемпіонка Європи, учасниця Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. Тренери-викладачі: Заслужений тренер України Віктор Рогатін та Микола Потапюк.

    Ірина Климець – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (метання молота), учасниця двох Олімпіад у Ріо-де-Жанейро та Токіо. Тренер-викладач: Заслужений працівник фізичної культури і спорту, Заслужений тренер України Роман Черкашин.

    Ерік Костриця – майстер спорту України з легкої атлетики (біг на короткі дистанції), бронзовий призер командного чемпіонату Європи. Тренер-викладач: Заслужений працівник фізичної культури і спорту Олена Вегнер А та Заслужений тренер України Олег Вегнер.

    Олена Собчук – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (спортивна ходьба), 4-е місце на чемпіонаті світу. Тренер-викладач: Майстер спорту міжнародного класу Микола Калитка.

    Олена Собчук наразі єдина спортсменка області, яка виконала олімпійський норматив. А щоб отримати право виступу на Олімпійських іграх іншим – необхідно вдало виступити на чемпіонаті світу чи іншому континентальному турнірі з конкретного виду спорту або перемогти у відбіркових турнірах.

    Очільник департаменту культури, молоді та спорту ОДА зазначив, що також високі шанси потрапити в олімпійську збірну мають Іван Банзерук, Марія Сахарук та Віктор Шумік.

    «Не менш важливим є те, що три волинські спортсмени вже здобули ліцензії на літні Паралімпійські ігри 2024 року. Це Юрій Бабинець, Марина Мажула, та Ярослав Окапінський», – додав Олександр Хвіщук.

    Він також розповів, що робота профільного департаменту спрямована не лише на розвиток спорту вищих досягнень, а й популяризацію рухової активності серед людей різних вікових категорій.

    «Так, у рамках проєкту "Активні парки – локації здорової України" в області функціонує 12 брендованих локацій, де відбуваються заняття з фізичною культури, – зазначив Олександр Хвіщук. – Впродовж року тут тричі на тиждень 12 координаторів проводили спортивні заходи. У цьому році продовжуватиметься реалізація зазначеного проєкту, закликаємо територіальні громади активно долучитися до програми».

    Переглядів 145
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua