25 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Щотижнева оперативна нарада
    Вівторок, 10 січня 2023 14:22

    Щотижнева оперативна нарада

    Під головуванням Ольги Черен, начальника Ковельської районної військової адміністрації, 10 січня 2023 року, відбулась щотижнева оперативна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, за участю Галини Коляди, першого заступника голови Ковельської райдержадміністрації.

    Про зміни до чинного законодавства України у сфері соціального захисту проінформувала начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Ювченко.

    Світлана Петрівна зазначила, що 27.12.2022 року на засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 6 жовтня 2021 р. № 1040 і від 7 березня 2022 р. № 214». Постановою продовжено виплату державних допомог на період дії воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування. Це зокрема стосується отримувачів допомоги: на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, на дітей, хворих на тяжкі захворювання, дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю; особам, які здійснюють догляд за особами з інвалідністю І та ІІ груп внаслідок психічного розладу; особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю.

    Для продовження отримання адресних видів допомог, які надаються з урахуванням сукупного доходу та майнового стану та продовження надання пільг, тим отримувачам, термін виплати яких закінчився в період дії воєнного стану, крім тих, які проживають на території територіальних громад, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією необхідно з 1 січня 2023 року підтвердити право на продовження виплати допомог. Зокрема, це отримувачі державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, державної допомоги на дітей одиноким матерям, допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

    Крім того, продовжено до 31.12.2023 перехідний період для виплати щомісячних компенсаційних виплат непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю I групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку. Допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам продовжуватиме виплачуватись, оскільки це окремий вид допомоги, який призначався з місяця звернення без кінцевої дати її припинення.

    Також посадовець відмітила, що прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 № 1474 «Деякі питання соціального захисту дітей та сім’ї», якою затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення соціального захисту дітей та сім’ї, та внесено зміни до ряду нормативно-правових актів, зокрема, до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.01.2019 № 68 «Деякі питання надання послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня», в частині удосконалення механізму відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня». Зазначеними змінами: збільшено розмір компенсації послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» з одного прожиткового мінімуму (а у разі догляду за дітьми з інвалідністю з двох прожиткових мінімумів) на дітей віком до шести років, установленого на 1 січня відповідного року, до однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року; визначено, що компенсація послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» надається у разі здійснення догляду за дитиною з інвалідністю, або у разі, якщо один із батьків, опікунів є особою з інвалідністю I чи II групи; визначено механізм нарахування компенсації послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» в залежності від фактичного часу здійснення такого догляду на підставі акту про надану послугу «муніципальна няня”. Разом з тим зазначаємо, що пунктом 2 Постанови установлено, що батьки, опікуни дитини віком до трьох років, які отримують відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня», протягом одного місяця з дня набрання чинності цією Постановою повинні підтвердити своє право на таке відшкодування шляхом подання в управління соціального захисту населення районної державної адміністрації.

    Своєю чергою, завідувач сектору містобудування та архітектури управління регіонального розвитку райдержадміністрації Оксана Паливода доповіла про роботу сектору.

    Посадовець відмітила, що основними завданнями сектору є: забезпечення реалізації державної політики в галузі містобудування та архітектури на території району в межах, передбачених чинним законодавством: це здійснення повноважень органу містобудування та архітектури, на території району, на яку не поширюються повноваження органів містобудування утворених у складі територіальних громад, а саме: з 23 територіальних громад повноваження сектору поширюються на 11 громад: Велимченська, Велицька, Голобська, Головнеська, Дубівська, Заблоттівська, Забродівська, Люблинецька, Поворська, Рівненська, Самарівська територіальні громади (140 населених пунктів).

    Повноваження сектору з надання адміністративних послуг у сфері містобудування в межах компетенції, визначеної чинним законодавством: надання інформації про можливість розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності; видача паспортів прив’язки для   розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності; видача будівельних паспортів на нове будівництво та реконструкцію індивідуальних житлових будинків, господарських будівель та споруд видача містобудівних умов та обмежень для проектування забудови земельної ділянки; погодження завдання на розроблення детального плану території для визначення меж земельної ділянки для будівництва.

    Разом з тим, сектор відповідно до покладених на нього завдань виконує такі повноваження: забезпечує в установленому порядку своєчасний розгляд заяв, звернень і скарг громадян, інших суб’єктів містобудування з питань, що належать до його компетенції, та вживає відповідних заходів; веде облік запитів на інформацію відповідно до Закону України, «Про доступ до публічної інформації» та забезпечує доступ до публічної інформації відповідно до своєї компетенції; виконує інші функції відповідно до законодавства.

    Оксана Паливода зазначила, що за період 2022 року сектором містобудування та архітектури управління регіонального розвитку райдержадміністрації через центри надання адміністративних послуг видано: 86 будівельних паспортів забудови земельних ділянок громадянам на будівництво житлових будинків, господарських будівель і споруд; 14 містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва;  11 листів про те, що містобудівні умови не надаються; 30 паспортів прив’язки розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності; погоджено 20 завдань на розроблення детального плану території.

    Крім основних повноважень, в умовах воєнного стану виконувались інші завдання. Зокрема, зареєстровано 230 договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, переданих в оренду органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування в умовах воєнного стану.

    З 1 січня 2023 року державними реєстраторами територіальних громад проводиться перереєстрація договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, переданих в оренду органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування за 2022 рік в трьохмісячний термін.

    Підбиваючи підсумки наради, начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Миколаївна дала низку доручень керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 314

    Галерея зображень

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua