27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Завершено  будівництво  каналізаційних очисних споруд у Шацькій громаді
    Середа, 21 грудня 2022 09:10

    Завершено  будівництво  каналізаційних очисних споруд у Шацькій громаді

    Начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен разом з головою Ковельської районної ради В’ячеславом Швораком, 20 грудня 2022 року, взяли участь у відкритті новозбудованого каналізаційного об’єкту та заключній конференції по великому інфраструктурному проєкту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь».

    Захід відбувся за участі заступника голови Волинської облдержадміністрації Олександра Троханенка, заступника голови Волинської обласної ради Григорія Пустовіта, старшого експерта представництва у Львові СТС Програми транскордонного співробітництва Василя Хім’яка, а також представників фірми-підрядника «Вельт-Капітал».

    Реалізація даного проекту є особливо актуальною, як для покращення екологічної ситуації всього транскордонного регіону, так і для зменшення негативного впливу забруднення водних ресурсів на стан здоров’я людей, а також покращення інвестиційної привабливості Шацького краю.

    Згідно проєкту в рамках програми транскордонного співробітництва за фінансової підтримки Європейського Союзу проводилося каналізування населених пунктів навколо озера Світязь. А саме – сіл Світязь, Пульмо (урочище Мокашин), Мельники (урочище Ляпове) та західної частини Шацька. Загальна протяжність каналізаційної мережі складає майже 100 кілометрів каналізаційних мереж, до яких приєднається понад 2,6 тисяч домогосподарств. Змонтовано 31 каналізаційно-насосну станцію. А також відновлено існуючі очисні споруди та зведено нові – у селах Світязь і Пульмо. Очисні споруди мають потужність 2,5 тисяч м³.

    Бюджет проєкту становив 6 млн 450 тис євро, з яких 90%  – це кошти Євросоюзу, 10% – співфінансування бенефіціарів.

    Присутні оглянули завершене будівництво системи очистки стічних вод, а саме: трубопровід, колодязі каналізаційної мережі, пускові та мулові майданчики, приймальний резервуар зливної станції, камери збору очисних вод, а також приміщення для персоналу.

    Начальниця управління економічного розвитку та регуляторної діяльності виконавчого комітету Шацької селищної ради Оксана Тимошук розпочала конференцію з презентації етапів впровадження та досягнутих результатів проекту. За її словами, проєкт стартував у 2018-у, впродовж наступних років головний бенефіціар з української сторони (тоді – Шацька райдержадміністрація, зараз - Ковельська райдержадміністрація) пройшов всі складні процедури оформлення документації, підписання угод,  підготовки до реалізації і безпосередньо процесу будівництва. В межах якого було реалізовано три менших проєкти будівництва: каналізаційної мережі у західній частині  смт  Шацьк,  селах Гаївка, Мельники та очисних споруд у Шацьку; каналізаційних мереж та систем очистки стічних вод у  селах Світязь та Пульмо.

    Презентуючи учасникам конференції промоційний відеоролик під назвою «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь» Шацький селищний голова Сергій Карпук подякував за підтримку, допомогу та злагоджену командну роботу, у реалізацію проєкту, за вклад у справу збереження унікальної природи Шацького краю та покращення санітарно-епідеміологічної ситуації загалом на території біосферного резервату «Західне Полісся».

    Аби каналізаційна система запрацювала на повну потужність, Шацькій громаді потрібно активно попрацювати з людьми і переконати їх у важливості підключення домогосподарств до каналізаційної системи, зазначила очільниця Ковельського району Ольга Черен.

    На завершення  конференції Василь Хім’як, поінформував присутніх про нові можливості та перспективи подальшої транскордонної співпраці в межах Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027.  У своєму виступі він зазначив, що за час дії Програми українці спільно з польськими партнерами реалізували 300 проєктів, у яких взяли участь близько 1000 бенефіціарів. На сьогодні Європейська комісія затвердила нову Програму – це дає можливість продовжувати транскордонне співпробітництво між Польщею та Україною, зміцнювати зв’язки між організаціями та мешканцями, а також розвивати прикордонні території. На Програму призначено 187,4 млн євро. За словами Василя Хім’яка, з партнерів Програми було виключено білорусь у зв’язку з  підтримкою воєнної агресії в Україні. Як зазначив старший експерт проєкти реалізовуватимуться за п’ятьма пріоритетами: довкілля, здоров’я, туризм, співпраця, кордони.

     

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 450
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua