23 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Стан епідеміологічної ситуації в Ковельському районі
    Вівторок, 08 лютого 2022 11:46

    Стан епідеміологічної ситуації в Ковельському районі

    Під головуванням Ольги Черен, голови Ковельської районної державної адміністрації, 9 лютого 2022 року,  відбулась чергова оперативна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, служб району, за участю Андрія Броїла, заступника голови Ковельської районної ради.

    Завідувач Ковельського районного відділу Державної установи «Волинський обласний  центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Людмила Маляр доповіла про епідеміологічну ситуацію в районі.

    Людмила Сергіївна у своїй доповіді зазначила, що за результатами щотижневого моніторингу захворюваності коронавірусною інфекцією серед мешканців Ковельського району протягом останніх 14 днів рівень захворюваності, на гострі респіраторні вірусні інфекції, значно зріс і становить 631,5 на 100 тис населення.  Інтенсивний показник захворюваності за даний період на 108,7% перевищує базовий рівень, що відповідає дуже високому рівню інтенсивності епідемічного процесу. У структурі захворюваності  діти до 17 років становлять 40%.  

    Рівень захворюваності на COVID-19 становить 870,6 на 100 тис населення, що дещо нижче середньо обласного показника ( 982,2 на 100 тис населення). Проте по окремим територіальним громадам спостерігається значне перевищення, це - Ковельська ТГ, Ратнівська ТГ, Дубівська ТГ, де рівень захворюваності   в 1,5 рази вищий  від середньо обласного.

              Від сьогодні скорочено тривалість, як амбулаторно-поліклінічного, так і стаціонарного лікування. Раніше пацієнт мав перебувати на лікуванні 10 днів від дати появи симптомів, або ж від дати взяття матеріалу на тестування. Повторне тестування на наявність в організмі вірусу тепер можна робити через 5 днів від дати появи симптомів, або отримання позитивного результату тестування методом ПЛР. Важливо, що йдеться лише про тестування методом ПЛР.  Якщо людина отримала негативний ПЛР-тест і не має симптомів захворювання, то самоізоляцію можна завершувати. 

    Самоізоляцію можна завершувати за умови відсутності симптомів захворювання через 5 днів від дати їх появи або від дати отримання позитивного результату тестування.

    Також Людмила Маляр зазначила, що з 1 лютого поточного року в Україні стартувала кампанія імунізації проти поліомієліту дітей віком до 6 років. Це є необхідним кроком у боротьбі зі спалахом поліомієліту, зареєстрованим у 2021 році, причиною якого були низькі показники охоплення щепленнями дитячого населення та прогалини у вакцинації. Через низький рівень охоплення щепленням Україна опинилася в зоні високого ризику спалаху поліомієліту. Таких висновків дійшла Європейська регіональна комісія із сертифікації ліквідації поліомієліту.

    Поліомієліт — високозаразне вірусне захворювання, що може викликати невиліковний параліч і призвести до смерті. Ліків проти поліомієліту не існує. Єдиним і безальтернативним захистом від хвороби є вакцинація. Але, на превеликий жаль, станом на 1 січня 2022 року лише 77,7% дітей віком до 1 року в області отримали повний вакцинальний курс проти поліомієліту, при необхідному для «колективного імунітету» 95%.

    Розпочато І етап кампанії щеплення інактивованою поліомієлітною вакциною дітей віком до 6 років, які не отримали необхідної кількості доз, відповідно до Національного календаря щеплень, який триватиме 3 тижні. Проте, результати щоденного моніторингу вакцинації дуже невтішні. Центром ПМСД Ковельського МТМО станом на 07.02.2022  щеплено І дозою ШВ - 16 дітей, з 202 запланованих, II дозою ІПВ лише 11 діток з 208 запланованих.

    За даними Центру ПМСД Турійської селищної ради станом на 07.02.2022 року жодна дитина не вакцинована при запланованих 120 дітках. За словами сімейних лікарів батьки не виявляють особливого бажання вакцинувати своїх дітей від поліомієліту. Основними причинами відмов є відсутність достатньої інформації про необхідність вакцинації та за релігійними переконаннями.          

    Про проведення класифікації посад державної служби в районній державній адміністрації проінформувала учасників наради Сніжана Баранова, начальник відділу управління персоналом апарату районної державної адміністрації.

     

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 487
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua