18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Нарада з головами об’єднаних територіальних громад
    П'ятниця, 14 серпня 2020 10:51

    Нарада з головами об’єднаних територіальних громад

    З метою вирішення ряду актуальних питань взаємодії органів місцевого самоврядування району із структурними підрозділами райдержадміністрації, підприємствами, установами, організаціями району щодо забезпечення виконання чинного законодавства  проведено нараду з головами об’єднаних територіальних громад.

    Участь в нараді взяли практично всі голови ОТГ або ж відповідні посадові особи громад, які приймали активну участь в обговоренні піднятих питань, та керівництво районної ради, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники установ, організацій району.

    На початку наради до присутніх звернувся заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, який наголосив на основних проблемах сьогодення, ознайомив із порядком денним наради та закликав всіх до конструктивної роботи.

    Першими до присутніх звернулися представники Ковельського міськрайонного відділу УДСНС України у Волинській області Володимир Войтанік та Олександр Дерев’янчук, які проаналізувавши стан забезпечення населених пунктів ОТГ пожежними водоймами та закладів освіти з питань протипожежної безпеки, наголосили окремим посадовцям на необхідності вжиття додаткових дієвих заходів аби зберегти життя і здоров’я людей, а насамперед дітей.

    Жвавою була дискусія  після інформації Валерія Грижука, начальника Ковельського міжрайонного управління водного господарства, щодо прийняття власниками меліорованих сільгоспугідь міжгосподарських меліоративних фондів. Голови громад висловили свої пропозиції з даного питання – через відсутність джерел фінансування, фахівців та відповідної техніки для обслуговування прийняття у власність міжгосподарських меліоративних фондів є передчасним, неефективним та недоцільним.

    З досить широким спектром питань до присутніх звернувся начальник відділу освіти райдержадміністрації Ірина Ревейчук. Питання медичних оглядів педагогічних працівників та здобувачів освіти, організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) вимагають від засновників та керівників закладів освіти відповідальності та виваженості у прийнятті управлінських рішень.

    Про Порядок зарахування дітей на цілодобове перебування до закладів, які здійснюють інституційний догляд і виховання дітей, інформував Ілюшик Сергій Леонідович, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації.

    Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олена Давидович наголосила на важливості належної підготовки фахівців та конструктивної співпраці у впровадженні програмного комплексу «Соціальна громада» в об’єднаних територіальних громадах Ковельщини .

    Про підготовку до чергових (перших) місцевих виборів 25 жовтня 2020 року, сприяння органів місцевого самоврядування виборчим комісіям (територіальним, дільничним) у реалізації їх повноважень,  доповідав Степан Топольський, керівник апарату райдержадміністрації. Степан Степанович зосередив увагу посадовців органів місцевого самоврядування на дотримання вимог виборчого законодавства задля забезпечення чесних, прозорих і демократичних виборів.

    Анатолій Борка, головний спеціаліст відділу правового забезпечення, з питань запобігання і виявлення корупції, цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації, наголосив на необхідності виконання рішення районної комісії з питань ТЕБ та НС щодо проведення ремонтних робіт на внутрішньогосподарській меліоративній мережі комунальної власності, яка не виконує свої функції. Зокрема, передбачити відповідні кошти у галузевих програмах.

    Окрім зазначених вище питань керівництво району звернули увагу на гідному відзначенню у 2020 році 29-ї річниці незалежності України. А саме, розробити з урахуванням вимог законодавства щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 та забезпечити реалізацію заходів із відзначення 29-ї річниці незалежності України, передбачивши, зокрема, проведення:

    23 серпня 2020 року, у День Державного Прапора України, в населених пунктах офіційної церемонії урочистого підняття Державного Прапора України;

    24 серпня 2020 року, у День Незалежності України, урочистостей з нагоди 29-ї річниці незалежності України за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, учасників операції об'єднаних сил, антитерористичної операції;

    церемоній покладання квітів до пам'ятників і пам'ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників операції об'єднаних сил, антитерористичної операції;

    тематичних культурно-мистецьких, медійних та виставкових заходів;

    церемоній вручення заохочувальних відзнак особам, які зробили значний внесок у здобуття незалежності України, розбудову держави, захист її суверенітету та територіальної цілісності;

    зустрічей керівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з родинами загиблих, учасниками операції об'єднаних сил, антитерористичної операції, представниками громадськості тощо.

    У підсумку  наради були визначені пріоритети та перспективи подальших дій щодо пришвидшення вирішення даних питань.

    Переглядів 629
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua