18 вересня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Державний реєстр виборців
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона природи
  • АРХІВ НОВИН

    « Вересень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30            
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Щотижнева нарада в райдержадміністрації
    Вівторок, 03 вересня 2024 14:44

    Щотижнева нарада в райдержадміністрації

    Під головуванням заступника голови Ковельської районної державної адміністрації 3 вересня 2024 року відбулась щотижнева нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації.

    Про початок 2024/2025 навчального року доповіла начальник відділу гуманітарного розвитку Ковельської райдержадміністрації. Посадовець відмітила, що у закладах освіти Ковельського району 2024/2025 навчальний рік розпочався 2 вересня 2024 року і буде тривати  до 30 червня 2025 року. Пріоритетним залишається питання створення безпечного освітнього середовища у закладах освіти.  Цього річ  за парти сіли   38041  здобувач освіти, з яких  3014 першокласники. Свої двері для очного і змішаного навчання відкрили 184 заклади освіти, 139 закладів дошкільної освіти, 18 позашкільної освіти, 4- заклади професійно-технічної освіти та 3-вищі навчальні заклади; 3-навчальні  заклади обласного підпорядкування. Лише незначна кількість закладів не мають укриттів або ці укриття дооблаштовують тому освітній процес буде здійснюватися за дистанційною формою навчання.

    Триває реалізація реформи шкільного харчування,  в держбюджеті передбачили 1,5 мільярда гривень на модернізацію харчоблоків. Участь в конкурсному відборі з модернізації харчоблоків від Волині подавали 9 проєктів.  Як результат, у двох ліцеях Ковельського району модернізують харчоблоки та закуплять нове обладнання: Дубівський ліцей, де  буде створена опорна кухня; Ліцей № 1 м. Ковеля будуть здійснювати облаштування базової кухні. Ця субвенція передбачає співфінансування територіальних громад відповідно до індексу спроможності».

     Міністерство освіти і науки України за організаційної та експертної підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» продовжує серію заходів, спрямованих на розробку Стратегії впровадження старшої профільної освіти.

    Чинний закон «Про повну загальну середню освіту» передбачає, що до вересня 2024 року в Україні має бути сформована мережа закладів старшої профільної освіти академічного або професійного спрямування, котра має запрацювати вже у вересні 2027 року. Тобто діти, які зараз навчаються в 6 класі, через 4 роки мають піти не до 10 класу, а до академічного ліцею чи професійного коледжу.

    Відповідно до перспективного плану мережі закладів  старшої профільної школи в Ковельському районі  будуть діяти 28 академічних ліцеїв, з них Люблинецький ліцей Волинської обласної ради та 7 професійних коледжів.

    Головний спеціаліст відділу регіонального розвитку Ковельської райдержадміністрації проінформувала про програму «Національний кешбек». Посадовець відмітила, що  2-го вересня  2024 року стартувало бета-тестування програми «Національний кешбек». Воно триватиме близько місяця. У цей період система наповнюватиметься товарами українських виробників, за купівлю яких споживачі отримають 10% кешбеку. Приєднуватимуться нові торгові мережі та магазини. Перевірятиметься робота технічних систем, що забезпечують роботу проєкту.

    Щоб отримувати кешбек від держави, необхідно подати заявку через сайт чи мобільний застосунок банку, який бере участь у програмі, або звернутись до відділення. Відкрити фізичну чи віртуальну картку, куди нараховуватиметься кешбек. Наразі, це вже можна зробити через мобільні додатки та відділення таких банків: Приватбанк, Sense Bank, ПУМБ, А-банк, Глобус, Укрсиббанк, Акордбанк.

    Під час звернення до банку треба буде визначити також картки, з яких будуть здійснюватись оплати за товари, і дати згоду на передачу даних про транзакції при купівлі товарів з вибраних карток. Це можуть бути картки різних банків. Далі оновити мобільний застосунок Дія, обрати сервіс Національний кешбек і там позначити картку для виплат кешбеку.

    Після цього можна йти в магазин, який вже приєднався до програми «Національний кешбек», і робити покупки. Кешбек вже доступний на 38 тисяч товарів від 600 локальних виробників. Серед них продукти харчування, ліки, одяг, побутова хімія і косметика, господарські товари, будівельні матеріали, меблі, іграшки і багато інших українського виробництва.

    В ході наради розглянуто ряд інших актуальних питань життєдіяльності району. У підсумку, заступником голови Ковельської райдержадміністрації дано доручення керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 106
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua