29 червня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Державний реєстр виборців
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона природи
  • АРХІВ НОВИН

    « Червень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
              1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Засідання колегії райдержадміністрації
    Середа, 15 травня 2024 18:15

    Засідання колегії райдержадміністрації

    Під головуванням начальника Ковельської районної військової адміністрації, 15 травня 2024 року, відбулось чергове засідання колегії районної державної адміністрації, в ході якого обговорено ряд важливих питань життєдіяльності району в умовах правового режиму воєнного стану. У роботі колегії взяли участь голова Ковельської районної ради, заступники голови  райдержадміністрації та районної ради, міські, селищні, сільські голови, старости старостинських округів територіальних громад району, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, керівники та представники окремих установ та підприємств району, правоохоронних органів, військові.

    Під час колегії т.в.о начальника Ковельського РЦК та СП роз’яснив присутнім основні положення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку», який набирає чинності 18 травня 2024 року. Окремо наголосив на обов’язку усіх військовозобов’язаних у визначені законодавством терміни (60 днів) уточнити  військово-облікові дані, з’явившись у відділ РТЦК та СП, ЦНАП, за місцем реєстрації або через електронний кабінет. Після уточнення військово-облікових даних кожному військовозобов’язаному буде присвоєно та занесено у військовий квиток  військовий ідентифікаційний номер. Керівник РТЦК та СП  також роз’яснив новизну в порядку призначення осіб для  здійснення догляду за близькими родичами, які мають право догляду відповідно до чинного законодавства. Окрема увага була приділена можливостям підприємств,  установ, організацій району проводити бронювання працюючого військово-зобов’язаного штату. При цьому наголошено, що бронюванню підлягають лише ті працівники, які у повній мірі виконували обов’язки військовозобов’язаних. В ході обговорення цього питання порядку денного колегії надано відповіді на запитання представників органів місцевого самоврядування, підприємств та організацій району.  

    Т.в.о начальника Ковельського РЦК та СП закликав голів та  посадових осіб територіальних громад до всебічного сприяння у роз’ясненні особам призовного віку вимог нового мобілізаційного законодавства та відповідальності за його порушення.

    Начальник Ковельської районної військової адміністрації вкотре наголосила на необхідності посилення взаємодії з РЦК та СП усіх владних структур для своєчасного комплектування особового складу підрозділів Збройних Сил України, інших військових формувань з метою забезпечення ефективної протидії російській агресії.

    Про підсумки роботи господарського комплексу району в опалювальному сезоні 2023-2024 років і завдання з підготовки до опалювального сезону 2024-2025 років доповіла головний спеціаліст відділу регіонального розвитку Ковельської районної державної адміністрації.

    Посадовець відмітила, що не дивлячись на складну ситуацію, яка склалась в умовах воєнного стану через періодичні обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури, опалювальний сезон 2023-2024 років в районі пройшов стабільно, без складних аварійних випадків. Якщо виникали прориви теплових мереж чи якісь поломки технологічного обладнання, то вони були ліквідовані у найкоротші терміни, тож споживачі не відчули значних незручностей. Результат сталого проходження опалювального періоду великою мірою залежить від своєчасної та злагодженої підготовки бюджетних установ до роботи в осінньо-зимового період, коли основна робота спрямована на забезпечення своєчасного проведення капітальних та поточних ремонтів відповідних бюджетних установ, профілактичних ремонтів приміщень котелень і паливних, теплотехнічного обладнання, теплових мереж, здійснення заходів із енергозбереження, заготівлю твердого палива тощо.

    Відповідно до розпорядження начальника районної військової адміністрації від 08.05.2024 № 65 «Про підготовку господарства району до роботи в осінньо-зимовому періоді 2024-2025 років», утворено Районний штаб для здійснення постійного контролю за підготовкою підприємств, установ та організацій до опалювального періоду та координації робіт з електро-, газо-, тепло-, водопостачальними організаціями під час проходження опалювального періоду та затверджено заходи з підготовки господарського комплексу та соціальної сфери району до сталого функціонування в умовах осінньо-зимового періоду 2024-2025 років. Начальник Ковельської РВА акцентувала увагу керівників органів місцевого самоврядування району на необхідності своєчасного забезпечення твердим паливом підвідомчих установ, перевірки справності генераторів та наявності запасу паливно-мастильних матеріалів для їх безперебійної роботи.

     Про розроблення комплексних  планів цивільного захисту на особливий період в територіальних громадах Ковельського району проінформував заступник голови Ковельської районної державної адміністрації :

         Керівник апарату Ковельської райдержадміністрації ознайомив присутніх з підсумками 3 (районного) етапу всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».

         Про епідеміологічну ситуацію в районі та стан охоплення вакцинацією згідно календаря щеплень доповіла завідуюча епідеміологічним відділенням інфекційних хвороб Ковельського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

    Заслухавши доповідачів та враховуючи результати обговорення, члени колегії ухвалили відповідні рішення.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 91
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua