02 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Щотижнева нарада в райдержадміністрації
    Вівторок, 09 квітня 2024 14:37

    Щотижнева нарада в райдержадміністрації

    9 квітня 2024 року, заступник голови Ковельської райдержадміністрації провів щотижневу нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, служб району, за участю голови Ковельської районної ради та його заступника.

    Про заходи, вжиті в Ковельському районному управлінні поліції, щодо запобігання та протидії домашньому насильству протягом І кварталу 2024 року доповів заступник начальника відділу превенції Ковельського районного управління поліції ГУНП у Волинській області. Посадовець зазначив, що      Ковельським районним управлінням поліції ГУНП у Волинській області протягом січня - березня 2024 року, як і у попередні роки, основну увагу було зосереджено на підвищенні ефективності роботи щодо попередження, розкриття і розслідування  кримінальних правопорушень, посилення адміністративно-правозастосовної діяльності, протидії пияцтву, посилення заходів щодо попередження домашнього насильства, постановки на облік домашніх кривдників та здійснення з ними належної профілактичної роботи, проведення належної роз’яснювальної роботи у підлітковому середовищі. Станом на 01.04.2024 року в Ковельському районному управлінні поліції перебувало на обліку 929 кривдників, з якими проводиться систематична профілактична робота дільничними офіцерами поліції та поліцейськими офіцерами громади. Крім того, щоденно вибірково згідно сформованих службових завдань здійснюється перевірка таких осіб по місцю проживання нарядами реагування патрульної поліції територіальних підрозділів Ковельського РУП. На профілактичному обліку домашніх кривдників перебуває у Ковельській громаді – 344 осіб, у ВП № 1 (Любомль) -133, ВП № 2 (сел. Ратне) -159, ВПД № 1 (сел. Стара Вижівка) -157, СПД № 1 (сел. Турійськ)- 93, СПД № 2 (сел. Шацьк) -  43 особи.

    Протягом січня – березня 2024 року  було зареєстровано 364 повідомлення про факти домашнього насильства.

    За результатами розгляду даних матеріалів було складено 327 адміністративних протоколів за ст. 173-2 КУпАП, що становить 89,8 % від загальної кількості зареєстрованих повідомлень (середньо обласний показник становить 91,9 %)

    Працівниками Ковельського РУП у І кварталі 2024 року було винесено 348 термінових заборонних приписів стосовно кривдника (ТЗПсК). В розрізі територіальних підрозділів :

    Було задокументовано 6 кримінальних правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством. Разом з тим з ініціативи дільничних офіцерів поліції, поліцейських офіцерів громад у січні-березні 2024 року було відкрито 4 кримінальних провадження за ч. 1 ст. 126-1 КК України, з них в 2 кримінальних справах особі оголошено про підозру та справу направлено до суду, у 2 інших випадках кримінальне провадження закрито за ст. 284 ч. 1 п. 2 КПК України.

    У січні-березні 2024 року в Ковельське РУП із судів надійшло 2 обмежувальних приписи.

    З метою активізації роботи по протидії домашньому насильству в Ковельському РУП функціонує мобільна група реагування на факти домашньому насильству, в якій згідно з графіком з п’ятниці по понеділок з 16 до 24 год. чергують працівники сектору дільничних офіцерів поліції та сектору ювенальної превенції. У січні-березні 2024 р. мобільною групою було здійснено 38 виїздів на повідомлення про факти домашнього насильства, було прийнято та опрацьовано 25 заяв про домашнє насильство, задокументовано 25 адмінправопорушень про вчинення домашнього насильства, складено 21 адміністративний протокол за ст. 173-2 КУпАП, 9 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 183 КУпАП, винесено 21 терміновий заборонний припис стосовно кривдника та здійснено 59 перевірок дотримання винесених ТЗП, проведено 118 профілактичних бесід з кривдниками, поставлено на профілактичний облік як кривдників 10 осіб, проведено 5 рейдів спільно із соціальними службами. Проводиться широка роз’яснювальна робота з населенням щодо попередження та недопущення домашнього насильства, роз’яснюється про кримінальну та адміністративну відповідальність за вчинення домашнього насильства. 

    Окремо посадовець наголосив на важливості проведення інформаційної роботи в територіальних громадах щодо вивезення та утилізації побутових відходів, з метою недопущення скидання будівельного чи іншого сміття у невідведених для цього місцях.

    В ході наради розглянуто ряд інших актуальних питань життєдіяльності району. У підсумку, заступником начальника Ковельської РВА дано доручення керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 86
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua