08 вересня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Державний реєстр виборців
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона природи
  • АРХІВ НОВИН

    « Вересень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30            
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>На щотижневій нараді в райдержадміністрації
    Вівторок, 05 вересня 2023 16:05

    На щотижневій нараді в райдержадміністрації

    Під головуванням начальника Ковельської районної військової адміністрації 5 вересня 2023 року відбулась чергова оперативна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, служб району,  за участі першого заступника та заступника голови Ковельської райдержадміністрації.

    З інформацією про  стан інфекційної захворюваності серед населення  Ковельського району проінформувала в.о. завідувача Ковельського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

    Посадовець відмітила, що згідно заяви ВООЗ за підсумками комітету з надзвичайних ситуацій, COVID-19 більше не є надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я міжнародного значення.  Аналізуються щотижневий рівень захворюваності грипом, ГРВІ та COVID-19.  По      Ковельському районі з початку 2023 року  звернулось за медичною допомогою  з приводу  захворюваності на  ГРВІ  11211 осіб,  що становить 8,3 % населення, в т.ч. 5972 дітей віком до 17 років,  що становить 18,8 %

    Вагомий  вплив на здоров’я населення мають гострі кишкові інфекції (ГКІ), вірусні гепатити,  група крапельних інфекцій, що керуються засобами імунопрофілактики та захворюваність природно-вогнищевими інфекціями.

    У цілому епідемічна ситуація за даними Ковельського МТМО є благополучною  по таким захворюванням як дифтерія, правець, поліомієліт,  лістеріоз, лептоспіроз, туляремія, легіонельоз які не реєструються.  Проте, спостерігається зріст захворювання на гострі кишкові інфекції. Станом на 04.09.2023р. сума ГКІ з початку року  склала 116 випадків ( 110 випадків захворювання на гастроентероколіт  та 6 випадків  сальмонельозу).

    З початку поточного року в м. Ковель  зареєстровано 4  випадки захворювання на гострий вірусний  гепатит  А. Для профілактики вірусного гепатиту А використовується ефективна вакцина.

    З початку 2023 року зареєстровано 17 випадків  захворювання на кашлюк  в тому числі 1 паракашлюк . 16 захворівші діти.

    За результатами проведеного аналізу зведеного звіту про виконання профілактичних щеплень з початку 2023 року  Ковельський районний відділ ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» інформує, що аналіз виконання обсягів профілактичних щеплень по Ковельській ОТГ свідчить про середній рівень виконання,  як серед цільових груп населення, так і тих, які потребували надолуження.

    Потребує уваги питання профілактики зооантропонозів, зокрема сказу. З початку   року у Ковельському районі зареєстровано  216 звернень осіб за медичною допомогою з приводу покусів тваринами. Епідемічні ризики щодо сказу збільшуються у зв’язку з реєстрацією епізоотії серед тварин (за даними Волинської регіональної державної лабораторії  Державної служби України, сказ підтверджено у 4  тварин ).

    Фахівцями Ковельського районного віддлу ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» проводиться постійний моніторинг кількості звернень громадян до лікувально-профілактичних установ Ковельського МТМО з приводу покусів кліщами. За 2023 рік лабораторно підтверджено 10 випадків захворювання Лайм Бореліозу  за аналогічний період попереднього року 7 випадків  Щеплення від Лайм-бореліозу не існує.

    Захворюваність населення на туберкульоз у Ковельському районі продовжує лишатись високою, а епідситуація напруженою. За даними Центру ПМСД з початку року зареєстровано 53 випадки туберкульозу, серед них – 10  дітей. Працівниками відділення разом з лікарями центру ПМСД комплексно проводиться  робота по епідеміологічному розслідуванню випадків хвороби, діагностиці,  спостереження за контактними.

    Окремо посадовець акцентувала увагу на захворюванні легіонельоз (хвороба легіонерів)  – особливо небезпечне інфекційне захворювання, що викликається збудником Legionella pneumophila, має прояви пневмонії. Хвороба має клінічні прояви атипової пневмонії, з досить високою летальністю – 5-10 %. Але, легкі форми (лихоманка Понтіак) більш схожі на ГРВІ, що проявляються короткочасною гарячкою (до 2-5 діб), кашлем, сухістю та болем у горлі. Актуальність цієї хвороби все зростає, що пов`язано з повномасштабною агресією росії та різким збільшенням внутрішньо переміщених осіб, їх перебуванням у центрах прийому. Саме у таких місцях скупчення людей найкраще реалізується аерозольний механізм зараження через кондиціонери чи вентиляційні системи. На сьогодні спостерігається суттєве зростання захворюваності на цю недугу з високою смертністю в Польщі.

     Легіонела потрапляє в організм людини через дихальні шляхи з дрібнодисперсним аерозолем води, який утворюється при роботі приладів систем водопостачання – душових сіток, кранів тощо. Легінельоз може перебігати у двох формах: хвороба легіонерів та гарячка Понтіак (непневмонічна хвороба легіонерів).

    Також впродовж наради розглянуто поточний стан справ та основні напрямки подальшої роботи у підпорядкованих підрозділах.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності

    та комунікацій з громадськістю апарату

    Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 384
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua