27 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Державний реєстр виборців
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона природи
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>На Ковельщині вшанували пам'ять захисників, які віддали життя за незалежну Україну
    Вівторок, 29 серпня 2023 16:11

    На Ковельщині вшанували пам'ять захисників, які віддали життя за незалежну Україну

    29  серпня в нашій державі відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну з найкривавіших подій війни на сході України — Іловайську трагедію.

    Починаючи з 24 лютого 2022 року, коли росія розпочала повномасштабне вторгнення в нашу державу, у літопис визвольної боротьби українського народу щодня вписуються нові сторінки  героїзму,  жертовності її славних синів і доньок. На жаль, кожен день, що наближає нас до Перемоги, освячений праведною кров’ю Героїв, втраченими життями загиблих і померлих від ран захисників.  

    З нагоди пам’ятної дати, сьогодні, на Ковельщині відбулись меморіальні заходи з ушанування пам’яті військовослужбовців, які віддали свої життя в боротьбі з російськими загарбниками.

    З ініціативи командира 100-ї окремої бригади територіальної оборони полковника Руслана Ткачука, особовий склад якої тривалий час завдає потужних ударів по ворогу на передовій, у Свято-Благовіщенському соборі Православної Церкви України м. Ковеля священники, військові капелани відслужили молебень за упокій безсмертних душ українських захисників і захисниць, які загинули в боях за Україну.

    У богослужінні взяли участь члени сімей загиблих захисників - воїнів в/ч7028: дружини, матері, діти, а також голови районних військових адміністрацій, керівники органів місцевого самоврядування Ковельщини та Волині,  військові, представники громадськості.

    Присутні помолились також за мир, Перемогу українського народу, просили у Всевишнього благословіння і захисту для наших воїнів, зцілення поранених, Господньої підтримки для всіх, хто втратив в горнилі цієї війни рідних, домівки, зазнав фізичних і моральних травм, а всім українцям – єдності і невтомності на шляху до Перемоги.

    Зі словами вдячності, незгасної пам’яті про полеглих бойових побратимів та щирої підтримки їх родин звернувся заступник командира 100-ї окремої бригади територіальної оборони полковник Костянтин Шабелько.

    З особливою теплотою представники духовенства благословили присутніх дітей на новий навчальний рік, давши настанову наполегливо здобувати знання, любити й усіляко підтримувати Україну, щоб  воїни-батьки з  небес могли радіти здобуткам своїх нащадків. Від командування 100 обр ТрО військові вручили дітям подарункові сертифікати.

    По завершенні представники влади, духовенства, військові, поспілкувались з родинами полеглих українських воїнів, запевнили, що кожна сім’я, яка втратила в ході визвольної війни батьків, дітей буде під опікою держави, органів місцевої влади, бойових побратимів.

    Кожен із нас в неоплатному  боргу перед загиблими Героями і тими, які щодня, щохвилини ризикують власним життям заради світлого майбутнього нашої рідної України.

    Мужність й незламність Героїв, які боронять нашу землю у лавах Небесного Легіону,  подвоює звитягу українських військових на фронті, аби громити, гнати  ворога з нашої землі.  А всі разом маємо допомогти родинам загиблих земляків не лише пережити горе втрат, а й  довершити те, про що мріяли воїни, вирушаючи у свій останній бій за Україну.

    Цього ж дня, разом з духовенством Православної церкви України ковельчани, керівники міської, районної влади, представники підрозділів ЗСУ, силових структур звершили спільну молитву біля стели пам’яті на честь загиблих земляків та Героїв Небесної Сотні.  Хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих Героїв, поклали живі квіти до підніжжя стели, як символ невмирущої пам’яті про подвиг захисників України.

    ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

    ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ! УКРАЇНІ – СЛАВА!

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 289
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua