04 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Засідання координаційної ради
    Вівторок, 25 липня 2023 16:26

    Засідання координаційної ради

    Сьогодні, 25 липня 2023 року, заступник голови райдержадміністрації провів засідання координаційної ради з питань гендерної політики, протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству.

    У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів райдержадміністрації, правоохоронних органів, державних установ, служб, які займаються питаннями сімейної, гендерної політики, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми, БФ «Батерфлай».

    Про проведення інформаційної кампанії до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми (30 липня) доповіла начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

    За даними Ковельського ВП ГУНП у Волинській області у першому півріччі 2023 року зареєстровано 1867 звернень щодо вчинення домашнього насильства, з них надійшли 29 - від дітей, 1376 – від жінок, 462 – від чоловіків.

    З метою надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг з консультування, кризового та екстреного втручання, соціальної профілактики, відповідно до їх потреб, в територіальних громадах Ковельського району утворено 14 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або за ознакою статі: у Велицькій, Вишнівській, Голобській, Дубечненській, Забродівській, Люблинецькій, Поворській, Ратнівській, Рівненській, Сереховичівській, Смідинській, Старовижівській, Турійській, Шацькій  територіальних громадах. Мобільними бригадами за перше півріччі 2023 року проведено 151 виїзд та надано послуги 148 жінкам, 86 чоловікам, 100 дітям (до 18-річного віку), з них 45 дівчаткам та 55 хлопчикам.

    Для надання разових або періодичних консультацій особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, щодо заходів реагування на випадки домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі Луківською та Турійською ТГ створено спеціалізовані служби первинного соціально-психологічного консультування. Консультаційними службами надано послуг 7 жінкам, 3 чоловікам, 15 дітям (до 18-річного віку), з них 9 дівчаткам та 6 хлопчикам.

    Координатор кейс-менеджерів БФ «Батерфлай» проінформувала про протидію торгівлі людьми в умовах воєнного стану.

    Від 24 лютого 2022 року Україна живе в умовах воєнного стану. Війна підвищує ризики торгівлі людьми, тому на сьогодні ця тема є однією із актуальних. Під загрозою торгівлі залишаються як особи, які вимушені виїхати за кордон, так і ті, що залишились на території України та на тимчасово окупованих територіях. За час війни понад десять мільйонів людей змушені були покинути свої домівки, з них від п’яти до шести мільйонів є внутрішньо переміщені та чотири мільйони – біженці. Проблема торгівлі людьми є досить поширеною як у воєнний час, та і в мирний. Найчастішими причинами є недостатня обізнаність населення про життя за кордоном, також недостатня поінформованість про роботу органів іноземних держав для можливість реєстрації свого статусу в іноземних країнах, важке економічне становище громадян, безробіття, втрата майна.

    В Україні існують органи, які займаються діяльністю, яка стосується протидії торгівлі людьми: Генеральна прокуратури України, Міністерство внутрішніх справ України, Служба безпеки України, Державна прикордонна служба України, Департамент боротьби із злочинами пов’язаними з торгівлею людьми, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

    Національні гарячі лінії з протидії торгівлі людини та консультування мігрантів Представництва Міжнародної організації в Україні – тел.0800505501 або 527

    Національні дитяча гаряча лінія – тел.0800500225 або 116114, гаряча лінія з питань протидії торгівля людьми – тел.1578.

    Зверніться за допомогою до уповноважених осіб – представників суб’єктів національного механізму взаємодії. В Волинській області відповідальною структурою за встановлення статусу постраждалого від торгівлі людьми є Департамент соціального захисту населення Волинської обласної державної адміністрації – тел. 022 778 204

    У Ковельському районі – управління соціального захисту населення відповідає за встановлення статусу постраждалого від торгівлі людьми, тел. 03352 59 502

    На процедурі встановлення статусу особи, яка постраждала  від торгівлі людьми зупинилась начальник відділу підтримки сім'ї та координації надання соціальних послуг управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

    Керівник мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі Забродівської, Велицької, Сереховичівської територіальних громад проінформували про роботу спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

    Підсумовуючи обговорення, заступник голови Ковельської райдержадміністрації наголосив, що потрібно й надалі продовжувати взаємну співпрацю та робити взаємні кроки щодо попередження домашнього насильства в сім’ї, проводити спільні заходи.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 409

    Галерея зображень

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua