04 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Порядок заготівлі другорядних лісових ресурсів
    П'ятниця, 09 червня 2023 17:39

    Порядок заготівлі другорядних лісових ресурсів

    Чергове засідання районної постійно діючої комісії з питань організації заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань відбулося 09 червня 2023 року, за участі начальника  Ковельської районної військової адміністрації Ольги Черен, заступника голови Ковельської районної ради Андрія Броїла, начальника відділу з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Ковельської райдержадміністрації Сергія Хомича та суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють заготівлю другорядних лісових матеріалів у Ковельському районі.

    На початку засідання до присутніх звернулась Ольга Черен, начальник  Ковельської районної військової адміністрації, яка наголосила на  обов’язковій сплаті податків від здійснення заготівлі лісових ресурсів на території району. Розпочавши засідання, голова комісії, перший заступник голови райдержадміністрації Галина Коляда детально проаналізувала здійснення заготівлі другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів у  2022 році.

    Про порядок видачі спеціальних дозволів і встановлення лімітів на заготівлю другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань затверджений рішенням обласної ради № 5/30 від 19.05.2016 року проінформувала присутніх Інна Боць, секретар комісії, головний спеціаліст відділу інфраструктури, екології та житлово-комунального господарства управління регіонального розвитку райдержадміністрації.

    В свою чергу, Сергій Хомич, начальник відділу з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Ковельської райдержадміністрації, нагадав учасникам засідання особливості заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань та видачі лісових квитків у 2023 році.

    Сергій Вікторович зазначив, що з метою збирання лісових ресурсів наказом начальника Ковельської районної військової адміністрації від 27 червня 2022 року № 25 «Про узгодження та визначення лісових масивів, у яких місцевому населенню дозволено збір лісових ресурсів (грибів, ягід, та ін.)» визначено ділянки лісових масивів для відвідування населенням відповідно південніше від умовної лінії розмежування по наступним населеним пунктам Ковельського району:   с.Якушів (Забродівська ТГ) – смт Ратне – с.Здомишель (Ратнівська ТГ) – с.Рокита – с.Кримне (Дубечненська ТГ) – с. Прип’ять – с.Вілиця – смт Шацьк– с.Залісся – с.Грабове (Шацька ТГ).

    Повністю заборонено відвідування лісових масивів на території: Заболоттівської та Самрівської територіальних громад Ковельського району. Частково дозволено на території: Шацької, Дубечненської, Ратнівської та Забродівської територіальних громад Ковельського району.

    Дозволено відвідування лісових масивів на території: Велицької, Велимченської, Вишнівської, Голобської, Головненської, Дубівської, Ковельської, Колодяжненської, Луківської, Люблинецької, Любомльської, Поворської, Рівненської, Сереховичіської, Смідинської, Старовижівської та Турійської територіальних громад Ковельського району.

    З вимогами податкового законодавства при здійсненні заготівлі лісових ресурсів ознайомив Віктор Дячук, начальник Ковельського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб.

    За результатами проведеного засідання члени комісії вирішили:

    Районній постійно діючій комісії з питань організації заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань при прийнятті рішень щодо розподілу лімітів на заготівлю другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань враховувати обмеження визначені наказом начальника Ковельської районної військової адміністрації від 27 червня 2022 № 25 «Про узгодження та визначення лісових масивів, у яких місцевому населенню дозволено збір лісових ресурсів (грибів, ягід т. і.)» (далі - наказ). Головам територіальних громад Ковельського району рекомендувати:

    1) спільно з командирами військових формувань, добровольчих формувань територіальних громад, працівниками правоохоронних органів та лісогосподарських підприємств району здійснювати контроль щодо заборони відвідування населенням визначених наказом ділянок лісу на підпорядкованих територіях та постійно проводити роз’яснювальну роботу серед місцевого населення та заготівельників щодо необхідності суворого дотримання обмежень, викликаних встановленим правовим режимом воєнного стану;

    2) з метою здійснення контролю за дотриманням вимог чинного законодавства в частині здійснення заготівлі другорядних лісових матеріалів, побічних лісових користувань на підпорядкованих територіях утворити робочі групи; робочим групам в період збору врожаю утворювати контрольні пости в місцях зберігання заготовленої продукції та на автомобільних шляхах, у разі виявлення фактів самовільної заготівлі вживати відповідні заходи з подальшим інформуванням районної комісії;

    3) на території громад, де відвідування населення лісових масивів дозволено - здійснювати пошук тимчасових лісокористувачів, зацікавлених в заготівлі лісової продукції, для наповнення місцевих бюджетів.

    Керівникам лісогосподарських підприємств Ковельського району:

    1) враховуючи обмеження відповідно до умовної лінії розмежування, прийняти відповідні накази (розпорядження) щодо визначених ділянок лісових масивів, з обов’язковим зазначенням відповідних лісництв, кварталів та виділів, де відвідування населенням з метою збирання лісових ресурсів (грибів, ягід т. і.) дозволено;

    2) при видачі суб’єктам господарської діяльності спеціальних дозволів (лісових квитків) на заготівлю другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань враховувати обмеження, визначені наказом.

    Підсумовуючи засідання, Галина Коляда наголосила на важливості здійснення постійного контролю за процесом заготівлі ягід та грибів на території району, адже це поповнення місцевого бюджету за рахунок оподаткування доходів від продажу та заготівлі плодів, ягід та грибів.

     

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 748
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua