20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>На щотижневій нараді в райдержадміністрації
    Вівторок, 09 травня 2023 12:26

    На щотижневій нараді в райдержадміністрації

    Під головуванням Ольги Черен, начальника Ковельської районної військової адміністрації, 9 травня 2023 року, відбулась щотижнева оперативна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, за участі Галини Коляди, першого заступника голови райдержадміністрації, В’ячеслава Шворака, голови Ковельської районної ради.

    Начальник управління регіонального розвитку Ковельської райдержадміністрації Віталій Сарапін проінформував учасників наради про отримання грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання за «Урядовою програмою «єРобота».

    Віталій Іванович зазначив, що у липні 2022 року в Україні стартувала «Урядова програма «єРобота», якою передбачено надання українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Проект спрямований на активізацію підприємницької діяльності та стимулювання створення робочих місць і включає такі грантові програми як:

    - мікрогранти для створення власного бізнесу;

    -гранти для розвитку переробного підприємства;

    -державне фінансування закладки саду;

    -кошти для розвитку тепличного господарства;

    -грант на реалізацію стартапу, у тому числі в сфері ІТ;

    -кошти на навчання ІТ-спеціальностям;

    -грант на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей.

    Отримати гранти можуть як підприємці-початківці, так і люди, що вже мають досвід у бізнесі. Подача заявки на отримання гранту здійснюється через Портал Дія.

    За інформацією Ковельської філії Волинського обласного центру зайнятості, на території Ковельського району у 2022 році та січні-квітні поточного року позитивне рішення про надання мікрогрантів отримали 20 осіб на загальну суму 4 млн 475 тис. грн.

    Цією можливістю скористались жителі територіальних громад Ковельшини, зокрема: Ковельська ТГ – 5 осіб; Ратнівська ТГ – 5 осіб; Шацька ТГ – 3 особи; Любомльська ТГ – 2 особи; Колодяжненська ТГ – 1 особа; Дубівська ТГ – 1 особа; Турійська  ТГ – 1 особа; Забродівська ТГ – 1особа; Смідинська ТГ – 1 особа.

    Отримувачі мікрогрантів створили або розвинули бізнес за різними видами економічної діяльності.

    Згідно умов отримання даних грантів, роботодавцями планується створення 35 нових робочих місць і вже на 1 травня 2023 року працевлаштовано 23 особи.

    Також Віталій Сарапін проаналізував інформацію щодо скорочення та створення нових робочих місць у територіальних громадах Ковельського району,  зазначивши, що за період з 2022 року по квітень 2023 року, в громадах Ковельського району скорочено 184 робочих місць, а створено 256 нових робочих місць.

    Про заплановані обсяги робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання доріг загального користування державного та місцевого значення і комунальної власності доповіла Жанна Лук’янова,  начальник відділу інфраструктури, екології та житлово-комунального господарства управління регіонального розвитку райдержадміністрації.

    У своїй доповіді Жанна Миколаївна зазначила, що територією Ковельського району пролягає 2318,3 км автомобільних доріг загального користування, з них 679,2 км доріг державного значення та 1639,1 км доріг місцевого значення.

    Крім того, у сфері обслуговування міських, селищних та сільських рад знаходяться вулиці і дороги в населених пунктах, які перебувають у комунальній власності територіальних громад.

    На даний час техніко-експлуатаційні характеристики автошляхів підтримуються лише в рамках їх експлуатаційного утримання, насамперед на найбільш зруйнованих ділянках доріг.

    У 2023 році передбачені кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (враховуючи залишок субвенції) на ремонт доріг по території Ковельського району в сумі 151 млн. 547 тис. грн, з них на дороги місцевого значення - 133 млн. 298 тис. грн., ремонти вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах – 18 млн. 249 тис. грн.

    Розглянувши поточний стан справ та основні напрямки подальшої  роботи у підпорядкованих підрозділах, Ольга Миколаївна дала керівникам структурних підрозділів відповідні доручення.

                                                                                          

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 270
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua