25 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
    П'ятниця, 28 квітня 2023 16:14

    Позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

    28 квітня 2023 року, відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провела перший заступник голови районної державної адміністрації Галина Коляда. В комісії взяв участь начальник відділу організації протиепізоотичної роботи управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Тимофіюк.

    Під час засідання члени комісії з питань ТЕБ та НС заслухали інформацію про визначення надзвичайної ситуації, пов’язаної з виникненням на території Сьомаківського лісництва квартал 26 відділ 2 ур. «Зінькова» філія Ковельське лісове господарство ДП «Ліси України» (Державний мисливський резерв) високопатологічного захворювання на африканську чуму диких свиней.

    Головний спеціаліст Ковельського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Володимир Черемшук, доповів, що 27.04.2023 при обході лісових угідь єгерем Сьомаківського лісництва було знайдено труп дикої свиноматки в Сьомаківському лісництві кв.26, відділ 2, урочище «Зінькова» філія Ковельське лісове господарство ДП «Ліси України» (державний мисливський резерв). Після проведення розтину труп тварини захоронено. Проведено вимушену дезінфекцію місця загибелі тварини, інструменти, розхідний матеріал та спецодяг - 0,5% розчином  Віросан Ф-2. Відібрані проби було направлено в ДУ Волинську регіональну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Відповідно до експертного висновку у пробі біоматеріалу було встановлено діагноз - африканська чума свиней.

    Заслухавши інформацію та з урахуванням її обговорення, комісія вирішила: визнати, що на території на території Сьомаківського лісництва квартал 26 відділ 2 ур. «Зінькова» філія Ковельське лісове господарство ДП «Ліси України» (Державний мисливський резерв), згідно з Класифікаційними ознаками, затверджених наказом МВС України від 06.08.2018 року № 658, Порядку класифікації надзвичайних ситуацій за їх рівнями, затвердженого ПКМУ від 24.03.2004 року № 368 та Класифікатора надзвичайних ситуацій виникла надзвичайна ситуації природного характеру, за класифікаційною ознакою 39 - захворювання сільськогосподарських або диких тварин на особливо небезпечну інфекційну (карантинну) хворобу африканська чума свиней, якій присвоєно код 20712 - надзвичайна ситуація, пов'язана з небезпечною інфекційною хворобою (групові випадки). Начальнику Ковельського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Віктору Олексюку було доручено ввести в дію План заходів по локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней у дикій фауні лісового масиву території Сьомаківського лісництва квартал 26 відділ 2 ур. «Зінькова» Ліси України філія Ковельське лісомисливське господарство (Державний мисливський резерв) ; забезпечити проведення робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної зі спалахом африканської чуми свиней у вказаному епізоотичному осередку.

    Щодо надання дозволу на роботу закладу дошкільної освіти с.Пульмо Шацької територіальної громади в режимі офлайн і змішаній формі  навчання заслухали начальника відділу з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Сергій Хомич, начальника управління гуманітарного розвитку райдержадміністрації Ірину Ревейчук.

    Заслухавши й обговоривши інформацію, з огляду на вимоги статей 19, 20 Кодексу цивільного захисту України щодо організації виконання місцевими адміністраціями, органами місцевого самоврядування вимог законодавства зі створення, використання, утримання та реконструкції фонду захисних споруд цивільного захисту, комісія вирішила: надати дозвіл на роботу закладу дошкільної освіти с. Пульмо Шацької територіальної громади  в режимі офлайн і змішаній формі навчання.

    Про затвердження плану профілактики із захворювання на Кір доповіла завідувачка Ковельського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Людмила Маляр. Також посадовець зупинилася на епідситуації з вакцино керованих інфекцій  серед населення  Ковельського району. З початку 2023 року до Центру ПМСД Ковельського МТМО звернулось за медичною допомогою  з приводу    захворюваності на  ГРВІ  6052 осіб, що становить 5,6 % населення, в т.ч. 3127 дітей віком до 17 років. Епідемічна ситуація захворювання коронавірусною інфекцією серед мешканців  Ковельського району контрольована. В 2023 році  в Ковельському районі зареєстровано 554 лабораторно підтверджених випадків  захворювання на COVID-19  (серед них – 87  дітей віком до 17 років). Зареєстровано 2 летальних випадки. З початку 2023 року зареєстровано 4 випадки захворювання на кашлюк  серед дітей.  З них  2 випадки  в організованих колективах  (1 дитина не вакцинована). Зареєстровано 3 випадки епідемічного паротиту серед дітей, з них 2 випадки в організованих колективах, 1- домашнє вогнище). В 2023 році  зареєстровано 3 випадки захворювання гострим гнійним менінгітом, серед них 2 дорослих, 1 дитина. Обстежено 5 контактних (результати від`ємні).  В Турійській ОТГ зафіксовано летальний випадок захворювання на менінгококцемію. Обстежено 185 контактних осіб, з них 2 з позитивним результатом.  Зареєстровано 97 випадків вітряної віспи. Захворюваність населення на туберкульоз у Ковельському районі продовжує лишатись високою. За даними Ковельського та Турійського Центрів ПМСД в 2023 році зареєстровано  32  випадки  туберкульозу, серед них 5 дітей до 17 років.  

    Посадовець звернула увагу на необхідність проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення щодо своєчасного вакцинації від інфекційних хвороб,  важливості застосування засобів індивідуального захисту, дезінфектантів, дотримання дистанції в місцях скупчення людей тощо.

    Члени комісії розглянули ряд інших важливих питань. З урахуванням обговорення усіх питань порядку денного члени районної комісії з питань ТЕБ та НС одноголосно прийняли відповідні рішення, які оперативно доведені до виконавців. Рішення районної комісії, прийняті у межах її повноважень, є обов’язковими для виконання органами виконавчої влади, та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на території району.

    Відділ організаційної,  інформаційної діяльності та

    комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

    Переглядів 462
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua