19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>До уваги роботодавців та населення !!!
    Середа, 01 березня 2023 15:40

    До уваги роботодавців та населення !!!

    Одним із завдань Державної служби зайнятості є здійснення заходів щодо сприяння зайнятості населення в тому числі внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО).

    На сьогоднішній день Ковельська філія Волинського ОЦЗ активно  пропонує заходи, що стосується питань вирішення працевлаштування осіб з числа ВПО та підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці шляхом організації професійного навчання, зокрема:

     видача ваучерів для осіб з числа ВПО на проходження професійної підготовки, перепідготовки, спеціалізації та підвищення кваліфікації на підставі якого служба зайнятості оплачує вартість навчання;

    Що таке ВАУЧЕР?

    Це документ, що дає особі одноразове право на перепідготовку за робітничою професією; підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю; підготовку на наступному рівні освіти; спеціалізацію та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями.

    Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний  розмір прожиткового мінімуму (станом на 01.01.2023 року максимальна вартість ваучера складає 26840 грн.).

    Як отримати ВАУЧЕР?

    Обрати бажану професію або спеціальність з переліку за посиланням та звернутись до структурних підрозділів Волинського обласного центру зайнятості.

    Хто має право на отримання ВАУЧЕРА?

    Особи, які НЕ ЗАРЕЄСТРОВАНІ в центрах зайнятості як безробітні, мають професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту:

          особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років;

          особи,  звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби у зв’язку зі скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я до досягнення ними пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років;

          особи, звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, у здійсненні заходів із забезпечення безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях;

           внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи;

          особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення.

     компенсація зареєстрованому безробітному з числа ВПО фактичних транспортних витрат на переїзд до іншої адміністративно-територіальної одиниці місця працевлаштування, а також витрат для проходження, попереднього медичного та наркологічного огляду відповідно до законодавства, якщо це необхідно для працевлаштування;

     компенсація витрат роботодавця, який працевлаштовує зареєстрованих безробітних з числа ВПО, на перепідготовку та підвищення кваліфікації (далі - навчання) таких осіб.

    Компенсація витрат роботодавця, який працевлаштовує за направленням центру зайнятості зареєстрованого безробітного з числа ВПО строком не менш як на дванадцять календарних місяців, на навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду в межах видатків, передбачених на зазначену мету в бюджеті Фонду на відповідний рік та Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (у разі працевлаштування особи з інвалідністю, що зареєстрована в установленому порядку як безробітна).

    Сума компенсації встановлюється в межах вартості навчання, але не може  перевищувати    десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб,   установленого законом на дату здійснення роботодавцем такої оплати.

    Для отримання компенсації витрат на навчання роботодавець протягом п’яти робочих днів після закінчення навчання працівника (але не пізніше ніж через дванадцять місяців з дня його працевлаштування) звертається до центру зайнятості, що направив на працевлаштування зазначену особу, із заявою довільної форми про   компенсацію витрат за її навчання (із завіреними  в установленому порядку документами).

    Рішення про компенсацію витрат роботодавцю на навчання приймається центром зайнятості протягом десяти робочих днів з дати отримання всіх даних. Про прийняте рішення центр зайнятості письмово інформує роботодавця протягом трьох робочих днів з дати його прийняття.

    Фінансування заходів сприяння зайнятості, здійснюється в межах коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття (далі - Фонд) та Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (у разі працевлаштування особи з інвалідністю з числа зареєстрованих безробітних) після працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб за направленням центру зайнятості

     компенсація витрат роботодавця на оплату праці (але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом) за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб на умовах строкових трудових договорів тривалістю не більше шести календарних місяців, за умови збереження гарантій зайнятості такої особи протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у два рази;

    Компенсація витрат роботодавцю на оплату праці тривалістю не більше шести календарних місяців надається за умови працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа ВПО за направленням центру зайнятості на умовах строкових трудових договорів і збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази.

    Компенсація витрат роботодавця на оплату праці виплачується в розмірі фактичних витрат на оплату праці осіб, прийнятих за направленням центрів зайнятості, але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом.

    Роботодавець для отримання компенсації подає до центру зайнятості протягом двох місяців з дня працевлаштування заяву про компенсацію витрат на оплату праці та копії трудового договору між ним і працівником та розпорядчого акта про прийняття на роботу, завірені в установленому порядку.

     компенсація витрат роботодавцю у розмірі 6700 гривень протягом 2-х місяців.

    Роботодавці  можуть  отримувати компенсацію витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану ВПО за яку роботодавцем сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення. Компенсація витрат надається у розмірі 6700 гривень щомісяця упродовж 2 місяців з дня працевлаштування.

    Важливі кроки для оформлення компенсації

    Щоб отримати компенсацію  роботодавець не раніше, ніж через 5 календарних днів після працевлаштування особи  має подати заяву або до центру зайнятості, або через Портал Дія.

    Куди звертатись

    Заява про призначення компенсації подається не раніше, ніж через п'ять календарних днів після працевлаштування особи роботодавцем до центру зайнятості, розташованого за місцезнаходженням роботодавця в:

     в електронній формі - через Єдиний державний вебпортал електронних послуг (далі - Портал Дія);

     в паперовій формі - особисто під час відвідування центру зайнятості або на адресу електронної пошти відповідного центру зайнятості (пункт 4 Порядку).

    Перелік необхідних документів

    До заяви, поданої роботодавцем до центру зайнятості  додаються:

     копія наказу про працевлаштування особи або документ, що підтверджує працевлаштування на умовах, передбачених пунктом 2 Порядку;

     відомості про працівників, які є застрахованими особами;

     копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (пункт 5 Порядку).

    За інформацією звертатись у відділ рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Ковельської філії Волинського обласного центру зайнятості: 03352 71140; 50199 або за адресою: 45000 м. Ковель, вул. Сагайдачного, 6а.

    Переглядів 234
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua