25 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Засідання круглого столу
    Четвер, 02 лютого 2023 17:13

    Засідання круглого столу

    2 лютого 2023 року в Ковельській райдержадміністрації відбулося засідання круглого столу  з питань роботи спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

    В засіданні взяли участь перший заступник голови Ковельської райдержадміністрації Галина Коляда, заступник голови районної ради Андрій Броїло, представники ГО «Розвиток Волині», члени районної координаційної ради з питань гендерної політики, протидії торгівлі людьми та  запобігання домашньому насильству, керівники мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Ювченко проінформувала про запобігання та протидію домашньому насильству в Ковельському районі. Світлана Петрівна відмітила, що за даними Ковельського ВП ГУНП у Волинській області у 2022 році зареєстровано 2982 звернення щодо вчинення домашнього насильства, з них надійшли 83 - від дітей, 2230 – від жінок, 669 – від чоловіків.

    З метою надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг з консультування, кризового та екстреного втручання, соціальної профілактики, відповідно до їх потреб, в територіальних громадах Ковельського району утворено 14 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або за ознакою статі: у Велицькій, Вишнівській, Голобській, Дубечненській, Забродівській, Люблинецькій, Поворській, Ратнівській, Рівненській, Сереховичівській, Смідинській, Старовижівській, Турійській, Шацькій  територіальних громадах. Мобільними бригадами у 2022 році проведено 152 виїзди та надано послуги 173 жінкам, 134 чоловікам, 97 дітям (до 18-річного віку).

    Для надання разових або періодичних консультацій особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, щодо заходів реагування на випадки домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі Луківською та Турійською ТГ створено спеціалізовані служби первинного соціально-психологічного консультування. Консультаційними службами надано послуг 17 жінкам, 7 чоловікам, 14 дітям (до 18-річного віку), з них 8 дівчаткам та 6 хлопчикам.

    Т.в.о. начальника відділу превенції Ковельського РУП ГУНП у Волинській області Юрій Єрохін розповів присутнім про адміністративну та кримінальну відповідальність, передбачену для кривдників за вчинення домашнього насильства, про права постраждалої від домашнього насильства вимагати від працівників поліції винесення ТЗП (термінового заборонного припису стосовно кривдника), а також про їх право звернутись за допомогою в центри вторинної правової допомоги для винесення кривднику обмежувального припису, за порушення якого передбачена кримінальна відповідальність. Також наголосив на тому, що всі служби повинні разом проводити широку роз'яснювальну роботу з населенням з метою своєчасного виявлення і ефективного реагування на факти домашнього насильства.

    Представник ГО «Розвиток Волині» Алла Доманська проінформувала про функціонування гінекологічних кабінетів для жінок, які постраждали від насильства та жінок з інвалідністю, які нещодавно відкрили на базі Ковельського та Володимирського пологових будинків. Тут можна отримати цілодобово медичну та психологічну допомогу конфіденційно та безкоштовно.

    Перевагою цих кабінетів є професійний лікарський персонал, який пройшов навчання з медико-психологічної допомоги постраждалим від насильства. Також вони мають сучасну техніку, серед якої крісло-трансформер для маломобільних жінок. Окрім того, кабінети забезпечені необхідними препаратами й засобами для захисту репродуктивного здоров'я, профілактики статевих інфекцій.

    Відкриття кабінетів дає старт потужній інформаційній кампанії на Волині, яку впродовж січня – березня 2023 р. впроваджуватиме ГО «Розвиток Волині», регіональний партнер Українського жіночого фонду. Її мета - аби якомога більше мешканок/ців області та громад дізнались про кабінети та за потреби скористались послугами, які там надаються.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 244

    Галерея зображень

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua