26 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Безпека учасників освітнього процесу - понад усе
    Понеділок, 15 серпня 2022 17:46

    Безпека учасників освітнього процесу - понад усе

    15 серпня 2022 року, під головуванням начальника Ковельської районної військової адміністрації Ольги Черен, за участі голови Ковельської районної ради В’ячеслава Шворака, першого заступника голови райдержадміністрації Галини Коляди, заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана, голів територіальних громад району відбулось розширене засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Першочергово учасники засідання детально проаналізували готовність закладів освіти району до початку нового навчального року та створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу в період воєнного стану. Начальник районної військової адміністрації Ольга Черен, зокрема, повідомила, що відповідно до рішення Волинської регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 11 серпня 2022 року  заклади освіти, які розташовані в 50-ти кілометровій зоні вздовж державного кордону з республікою білорусь функціонуватимуть в режимі онлайн. Це стосується Ратнівської, Любольської, Шацької, Заболоттівської,  Дубечненської, Велимченської, Рівненської, Смідинської, Старовижівської, Сереховичівської, Забродівської, Самарівської, Головненської територіальних громад. Відповідне рішення продиктоване турботою про безпеку дітей та інших учасників освітнього процесу. Щодо  функціонування навчальних закладів в решті 10-ти громад у форматі офлайн, основною умовою залишається наявність облаштованих у відповідності до вимог ст. 32 Кодексу цивільного захисту України укриттів безпосередньо в цих закладах або ж на відстані не більш як 100 метрів від них.

    Заслухавши інформації про проведену роботу з облаштування захисних споруд в закладах освіти заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана, начальника Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області Володимира Войтаніка, керівників територіальних громад, учасники засідання визначили перелік навчальних закладів, розташованих у 50-ти кілометровій зоні вздовж державного кордону з республікою білорусь, де навчання організовуватиметься виключно в онлайн форматі, з використанням дистанційних технологій. Також комісійно визначено перелік закладів освіти, рекомендованих для організації навчання в офлан або змішаному режимі. Станом на сьогодні такий формат дозволено для 69 закладів. Школи, дитячі садочки та інші заклади освіти, в яких ще тривають роботи з облаштування укриттів, зможуть організовувати навчання офлайн лише після інспекційного обстеження укриттів на відповідність встановленим вимогам місцевими комісіями.

    Під час засідання комісії головам територіальних громад надано ряд рекомендацій щодо організації навчання з евакуації  учнів до сховищ та проведення уроків безпеки для відпрацювання алгоритму дій у разі оголошення повітряної  тривоги.

    Своєю чергою, заступник начальника  Ковельського районного управління поліції з превентивної діяльності ГУНП  у Волинській області Вячеслав Мартинюк акцентував увагу керівників територіальних громад на необхідності організації посиленої охорони закладів освіти, встановлення систем відеоспостереження тощо.

    Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ковельського управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Оксана Яцина надала практичні рекомендації щодо організації харчування в закладах загальної середньої освіти у новому навчальному році, нагадала про важливість забезпечення учнів якісною питною водою.

    Завідувач Ковельського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Людмила Маляр проаналізувала стан охоплення плановими щепленнями від вакцинокерованих інфекцій дітей та представників інших вікових категорій населення району, звернула увагу присутніх керівників територіальних громад на необхідності активізації роз’яснювальної роботи серед населення щодо своєчасної обов’язкової імунопрофілактики з метою недопущення спалахів інфекційних хвороб.

    З інформацією про дії населення у разі хімічного та радіоактивного забруднення у разі військової загрози перед присутніми виступив завідувач Ковельських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Борис Андріюк.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 412
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua