24 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Засідання комісії райдержадміністрації
    П'ятниця, 20 травня 2022 16:52

    Засідання комісії райдержадміністрації

    20 травня 2022 року відбулось перше засідання  комісії  з розгляду питань  погодження відключення від електроенергії споживачів, що розташовані на території Ковельського району. Відповідна комісія була утворена наказом начальника Ковельської районної державної адміністрації від 17 травня № 22 відповідно до законів України «Про правовий режим воєнного стану»,  «Про ринок електричної енергії»,  Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою НКРЕКП від 14 березня 2018 року № 312, Положення про особливості постачання електричної енергії споживачам та розрахунків між учасниками роздрібного ринку електричної енергії у період дії в Україні воєнного стану, затвердженого наказом Міністерства енергетики України від 13 квітня 2022 року № 148, зареєстрованого в Мін’юсті України 22 квітня 2022 року за № 441/37777  та низки інших нормативно - правових актів, що регламентують забезпечення на території району правового режиму воєнного стану.

     Начальник Ковельської районної військової адміністрації  Ольга Черен, відкриваючи  засідання комісії, зазначила, що  енергетична безпека  є важливою складовою національної безпеки  у час, коли  народ України на фронті і в тилу виборює незалежність та державний суверенітет у війні, розв’язаній російським агресором. Тому завдання всіх споживачів, не дивлячись на складнощі воєнного стану, в міру можливості, своєчасно розраховуватись за енергоносії, що у свою чергу, буде запорукою належного функціонування економіки країни. Районна влада усвідомлює, що сьогодні ряд споживачів юридичних осіб району опинились у скрутному фінансово-економічному становищі і мають заборгованість перед енергопостачальними організаціями. Відтак, кожне звернення учасників роздрібного ринку електроенергії щодо відключення споживачів буде ретельно вивчатись членами комісії. В процесі роботи маємо виробити такий алгоритм взаємодії, який дозволить підприємцям втриматись на плаву в цей складний час, і, водночас, спонукатиме їх виконувати договірні зобов’язання перед енергопостачальними організаціями. Суб’єкти господарювання, зокрема, можуть реструктуризувати заборгованість, скористатись пільговими кредитами, запровадженими урядом України на період воєнного стану.

    Ольга Черен  проінформувала присутніх, що в період воєнного стану забороняється відключення від електропостачання: військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування,  військових частин та територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки, підприємств телекомунікацій та зв'язку,  закладів охорони здоров'я державної або комунальної форми власності,  об'єктів ДСНС, об'єктів, що забезпечують тепло-, газо-, електро- та водопостачання, установ та органів юстиції,  правоохоронних органів,  підприємств повітряного, водного, автомобільного та залізничного транспорту,  інших об'єктів, визначених відповідною військовою адміністрацією, у тому числі які виконують мобілізаційні завдання (замовлення) зі створення, виробництва, ремонту та постачання озброєння, боєприпасів, військової техніки, спеціальних комплектувальних виробів, а також виконують мобілізаційні завдання (замовлення) зі створення, виробництва та постачання матеріально-технічних засобів, а також тих, які використовуються для надання життєво важливих послуг для населення, задіяні у сфері забезпечення продуктами харчування, лікарськими засобами, споживчими та побутовими товарами.

    У роботі засідання комісії взяли участь і виступили заступник директора філії ПрАТ «Волиньобленерго» Сергій Королюк  та  заступник начальника Ковельського ТЦОК ТОВ «Волиньелектрозбут» Ростислав Цалай, які наголосили на важливості своєчасної та повної оплати за послуги з постачання електроенергії. Запрошені представники юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, які допустили заборгованість, проінформували про об’єктивні причини порушення договірних зобов’язань та заходи, що вживаються з метою ліквідації, а в окремих випадках – реструктуризації заборгованості.

    Що стосується побутових споживачів,  відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 206 від 5 березня 2022 року з 24 лютого 2022 року і до припинення або скасування дії воєнного стану в Україні забороняється припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі. Районна військова адміністрація розраховує на високу свідомість населення в питаннях оплати за енергоносії та комунальні послуги, своєчасна оплата за які дозволить виплачувати зарплату працівникам відповідних підприємств та організацій, оперативно відновлювати аварійні об’єкти та підтримувати роботу систем життєзабезпечення району.

    Під час засідання окремі підприємці та представники громадськості висловили пропозиції щодо необхідності націоналізації окремих енергетичних кампаній, власниками чи кінцевими бенефіціарами яких є колаборанти країни-агресора. На сесії районної ради буде розглянуто проєкт  відповідного звернення до центральних органів державної влади України.

    Комісією, враховуючи результати  розгляду звернень учасників роздрібного ринку електроенергії, прийнято  відповідні рішення.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 416

    Галерея зображень

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua