20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Засідання колегії Ковельської райдержадміністрації
    Середа, 26 січня 2022 18:40

    Засідання колегії Ковельської райдержадміністрації

    Сьогодні, 26 січня 2022 року, під головуванням голови районної державної адміністрації Ольги Черен відбулось перше в нинішньому році засідання колегії районної державної адміністрації. У засіданні взяли участь голови та представники територіальних громад району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих установ, служб, правоохоронних органів, депутати районної ради.

    Під час засідання розглянуто ряд актуальних питань, вирішення яких в однаковій мірі залежить як від виконавчої влади так і органів місцевого самоврядування району.

    З інформаціями про підвищення рівня готовності захисних споруд цивільного захисту для укриття населення району перед присутніми виступили начальник сектору цивільного захисту Ковельського управління ГУ ДСНС України у Волинській області Марта Милостива та начальник відділу цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи районної державної адміністрації  Сергій Хомич, які закцентували увагу голів територіальних громад та усіх причетних посадових осіб на необхідності проведення позапланових оглядів наявних захисних споруд, призначених для укриття населення, та  приведення зазначених споруд у готовність.  Коментуючи важливість реалізації зазначених завдань в контексті непростої ситуації, зумовленої агресивною поведінкою Російської Федерації на кордонах України, голова районної державної адміністрації Ольга Черен наголосила на необхідності проведення комплексу невідкладних заходів з підвищення рівня готовності захисних споруд, які слід здійснити у стислі терміни.

    З 1 січня 2022 року вступив  в дію прийнятий за ініціативи Президента України Володимира Зеленського Закон України «Про основи національного спротиву», відповідно до якого територіальну оборону на території районів очолює голова райдержадміністрацій, де створюються відповідні  штаби, керівником штабу є командир бригади або командир батальйону Сил ТрО відповідно. До складу штабу входять представники місцевих адміністрацій і всі силовики. Штаб діє як у мирний час, так і в особливий період.

    Ольга Черен зазначила, що на сьогодні поставлені завдання посприяти та допомогти у вирішенні облаштування місця дислокації кадру військових частин ТрО в районі. Це та інші  завдання, які поставлені керівництвом держави, необхідно нам спільно з військовим командуванням та головами територіальних громад Ковельського району організувати та виконати.

    Про організацію харчування у закладах освіти району доповіла начальник відділу дотримання санітарного законодавства Ковельського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Оксана Яцина. Посадовець зазначила, що з  1 січня 2022 року увійшла в дію  постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021р. №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Згідно даного документу встановлюються нові норми харчування дітей у закладах дошкільної, загальної середньої та інших закладах освіти, що проводять діяльність на певному рівні повної загальної середньої освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

    Наразі реформа шкільного харчування, ініційована першою леді України Оленою Зеленською, має працювати повною мірою. Відповідно до даної постанови примірне чотиритижневе меню складається з урахуванням забезпечення сезонними продуктами на 4 сезони року та погоджується з територіальними  управліннями Держпродспоживслужби після затвердження керівником навчального закладу.

    Основні зміни в меню полягають у збільшенні вживання овочів, фруктів, зменшенні вживання хліба, споживанні цільнозернових його сортів,  збільшенні споживання птиці, зменшенні  споживання насичених жирів, цукру, солі, обмежується вживання чаю, соку та какао (в закладах дошкільної освіти не більше 2 порцій на тиждень кожного виду) тощо. Держпродспоживслужба контролюватиме впровадження нових норм та дотримання санітарних норм закладами освіти.

     «Ця реформа важлива, адже від її результатів залежить  здоров’я підростаючого покоління. Тож на часі - активізація роз’яснювальної роботи серед батьків, дітей щодо важливості здорового раціонального харчування. Водночас, органи місцевого самоврядування мають вживати заходів щодо належного оснащення харчоблоків закладів освіти, своєчасного проведення тендерних закупівель продуктів харчування», - наголосила голова райдержадміністрації Ольга Черен.

    На засіданні колегії проаналізовано стан вакцинації від COVID-19 працівників бюджетних установ району, зокрема, органів місцевого самоврядування. З відповідною інформацією перед присутніми виступив керівник апарату райдержадміністрації Степан Топольський. За словами посадовця, дане питання перебуває на постійному контролі в райдержадміністрації.

    На необхідності пришвидшення темпів вакцинації населення Ковельщини в черговий раз наголосила керівник районної виконавчої влади Ольга Черен, яка закликала голів громад,  керівників установ, служб району активніше проводити інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо вакцинації, особливу увагу приділити представникам вікової категорії 60+, які перебувають в зоні ризику щодо важкості перебігу хвороби.  

    Про надання адміністративних послуг у сфері містобудування та архітектури присутніх проінформував начальник управління регіонального розвитку районної державної адміністрації Віталій Сарапін.

    На актуальних питаннях взаємодії підрозділів ювенальної превенції з органами місцевого самоврядування щодо захисту прав та законних інтересів дітей зупинився у своєму виступі Вячеслав Мартинюк, заступник начальника Ковельського районного управління поліції з превентивної  діяльності ГУНП  у Волинській області. Разом з тим, закликав представників органів місцевого самоврядування до своєчасного реагування на прояви домашнього насильства, а також  виявляти пильність та інформувати органи поліції щодо прибуття підозрілих осіб в населені пункти очолюваних громад.

    За результатами розгляду питань порядку денного колегією прийняті відповідні рішення.

     

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

     

    Переглядів 481
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua