24 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>«Партнерство Біарріц»: в Україні оцінили досягнення на шляху створення рівних можливостей для всіх громадян
    Четвер, 18 листопада 2021 11:59

    «Партнерство Біарріц»: в Україні оцінили досягнення на шляху створення рівних можливостей для всіх громадян

    16 листопада під головуванням Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної відбулось засідання Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Під час засідання міністри, представники центральних та місцевих органів влади, Верховної Ради, міжнародних та громадських організацій, а також посольства Франції в Україні обговорили результати впровадження Плану заходів з реалізації міжнародної ініціативи «Партнерство Біарріц», а також подальші плани на 2022 рік. 

    Приєднавшись до «Партнерства Біарріц» за ініціативи першої леді Олени Зеленської, Україна зобов’язались працювати за кількома напрямами - створювати рівні умови для батьків по догляду за дитиною та рівні можливості для комфортного пересування маломобільних груп населення та сімей з дітьми, зменшити розрив в оплаті праці жінок та чоловіків, забезпечити дотримання гендерної рівності в освіті, а також протидіяти домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

    «За рік Україна має здобутки, але також є ще над чим працювати та що покращувати. Робота кожного в цьому напрямі – важлива й видима. «Партнерство Біарріц» – це про свободу пересування для сімей з дитячими візочками та людей на кріслах колісних, свободу від стереотипів і штампів, коли декрет може взяти не лише мама, і свободу від насильства через реальну швидку допомогу жертвам. Не забуваймо, що там, де рівність, там і свобода», – зазначила перша леді України Олена Зеленська.

    Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина зазначила, що завдяки скоординованій співпраці між органами влади, громадянським суспільством та міжнародними партнерами Україні вдалось розпочати роботу над вирішенням ряду питань у сфері рівності. 

    «Ми перезапустили цілодобову гарячу лінію 15-47, зробили її повний аудит і вже сьогодні статистика звернень показує, що її ефективність значно зросла з точки зору швидкості реагування та взаємодії з різними інституціями, зокрема національною поліцією – сказала Ольга Стефанішина – Уряд також вперше виділив державну субвенцію в розмірі 274 млн грн на створення мережі спеціалізованих служб підтримки, де постраждалі зможуть отримати прихисток та необхідну допомогу. Попереду ще багато роботи, тому ми вже заклали кошти у державний бюджет, аби у перші місяці 2022 року швидко  продовжити роботу над виконанням зобов'язань в межах “Партнерства Біарріц”. Дуже важливо, що затверджені стратегії та програми підкріплюються державним фінансуванням»

    Ольга Стефанішина також відзначила, що Уряд приділяє значну увагу питанням розриву в оплаті праці.

    «Це одне з найскладніших питань, яке неможливо вирішити за один крок. Минулого року Україна приєдналась до Міжнародної коаліції за рівну оплату праці і сьогодні разом з міжнародними партнерами ми напрацьовуємо загальнонаціональну стратегію для мінімізації розриву в оплаті праці між жінками і чоловіками» – зазначила Ольга Стефанішина.

    Серед інших важливих досягнень з реалізації «Партнерства Біарріц» було відзначено:

    Ухвалено закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька у догляді за дитиною», який спрощує можливість чоловіків брати відпустку для догляду за дитиною; а також закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі», що дозволяє постраждалій особі отримати відшкодування збитків внаслідок насильства.

    За ініціативи Фонду народонаселення в Україні (UNFPA) відкрито 10 тато-хабів – клубів, де татусі можуть навчатися, аби стати ближчими до своїх дітей. 

    Проведено 10 200 інформаційно-просвітницьких заходів щодо запобігання та протидії домашньому насильству.11 ОДА та КМДА затвердили обласні плани щодо створення безбар’єрного середовища.  

    Національна поліція створила 86 мобільних груп реагування, а також 30 штатних секторів протидії домашньому насильству.

    Розпочато роботу з міжнародними партнерами над створенням умов дистанційного навчання за дисциплінами STEM  (наука, технології, інженерія та математика), проведено кампанії щодо залучення дівчат до STEM-освіти.

    Переглядів 453
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua