27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Реалізація об’єктів «Великого будівництва» покращить навчальні умови для багатьох школярів Волині, - Юрій Погуляйко
    П'ятниця, 12 листопада 2021 16:20

    Реалізація об’єктів «Великого будівництва» покращить навчальні умови для багатьох школярів Волині, - Юрій Погуляйко

    5400 школярів Волині навчаються в оновлених умовах, адже в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» минулоріч в області збудовано, або реконструйовано навчальні заклади населених пунктів: Гірки, Маневичі, Луків, Вербка, Турійськ та Горохів.

    У 2021 році на Волині реалізовують 9 проєктів соціального спрямування, серед яких школи, садочки, об’єкти культури та спортивної інфраструктури, де ведуться роботи з капітального ремонту, будівництва, реконструкції та реставрації. Так, стан готовності соціальних об’єктів обговорили в облдержадміністрації 11 листопада 2021 року, під час наради із керівниками будівельних підприємств, які забезпечують виконання підрядних робіт у цьому напрямку.

    Загалом упродовж року будівельні роботи були сконцентровані на будівництві 3‑х шкіл (с.Піща Ковельського району, с.Башлики Луцького району, с.Стобихівка Камінь-Каширського району); 2-х дитячих садочків (будівництво дитсадка у с.Струмівка Луцького району та реконструкція приміщень НВК у с.Вербка Ковельського району); 3-х об’єктів спортивної інфраструктури (спорткомплекси «Гарт» на озері Світязь та у смт Торчин, басейн ЛНТУ) та реставрації об’єкту культури (будинки Косачів в Колодяжному Ковельського району).

    На усіх дев’яти об’єктах ведуться активні будівельні роботи. Більшість з них – будівельна готовність яких вже більше 80% – планують завершити до кінця поточного року.

    Зокрема, це школа у селі Піща Ковельського району. За час робіт будівельники реконструювали існуючий корпус навчального закладу, звели двоповерхову будівлю, у якій розміщені спортивний і актовий зали, навчальні класи, харчоблок та бібліотека. Зараз там тривають завершальні внутрішні і зовнішні ремонтні роботи. Що важливо, у будівлі враховані всі вимоги інклюзивності, є ліфт. Загальна кошторисна вартість об’єкту становить понад 56 млн гривень. Будівельна готовність об’єкту складає 98%.

    Триповерхова школа у селі Башлики Луцького району. Загальна кошторисна вартість проєкту – понад 114 мільйонів гривень. Навчальний заклад обладнано новим освітнім простором, модернізованими класними кімнатами, актовим та спортивним залом. Будівельні роботи виконано на 92%. Школа в Башликах відповідає всім вимогам інклюзії, за внесеними у проєкт змінами додатково було виготовлено ліфт.

    Реконструкція НВК у селі Вербка Ковельського району. У 2021 році тут стартували ремонтні роботи у приміщенні, де розташовуватимуться частина кабінетів для навчання школярів початкових класів, а також дитячий садок. До слова, у 2020 році в корпусі, де навчаються старші класи, були збудовані спортивний та актовий зали, їдальню, а на території закладу – котельню, спортивні майданчики, бігові доріжки та покращили благоустрій прилеглої території. На даному етапі готовність об’єкту «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільного навчального закладу села Вербка Дубівської сільради» складає більше 60%.

    В рамках розбудови спортивної інфраструктури Волині, тривають активні будівельні роботи у селі Світязь Ковельського району. Тут споруджують  мультифункціональний спортивний об’єкт на базі практики спортивно-оздоровчого табору «Гарт» Волинського національного університету імені Лесі Українки. Введення в експлуатацію об’єкту і його сертифікація дасть можливість проводити міжнародні змагання з 5 олімпійських видів спорту. Як наслідок, це дасть змогу перевести «сезонну» роботу «Гарту» на режим функціонування упродовж всього року, що буде промоцією Шацького поозер`я як туристичного магніту.

    У розпалі реконструкція фізкультурно-спортивної та плавально-оздоровчої інфраструктури на базі ЛНТУ. Окрім того, поблизу закладу триває будівництво стадіону європейського зразка. Він матиме бігові доріжки, футбольне поле з дренажем та штучним поливом, спортивне устаткування для проведення змагань з легкої атлетики й трибуни для глядачів та гравців.

    Незабаром будуть завершені роботи із реставрації «Лесиних будинків» у селі Колодяжне Ковельського району, реконструкція яких стартувала у червні поточного року. До фінансування залучені кошти із державного та обласного бюджетів, загалом – понад 11 млн гривень. Наразі активно проводяться реставраційні роботи паралельно в обох будинках та облаштовується благоустрій території. Слід зазначити, що у «Лесиних будиночках» будуть відреставровані та по-новому перекладені пічки, що були за часів видатної літераторки, однак для їх облицювання будуть використовувати сучасні матеріали. Загалом інтер’єр будинків мають відновити до вигляду, який був за життя поетеси.

    Нагадаємо, реалізація усіх згаданих проєктів соціального спрямування відбувається завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

    Їхня загальна кошторисна вартість складає 478,7 мільйонів гривень. З них левова частка – кошти державного бюджету, решта – кошти місцевих бюджетів на умовах співфінансування.

    Ще кілька об’єктів стануть перехідними на 2022 рік: будівництво школи в с.Стобихівка Камінь-Каширського району, дитячий садочок у с.Струмівка Луцького району та спорткомплекс у смт Торчин Луцького району.

    Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

    Переглядів 333
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua