23 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Вакцинація – не для показника, а для зменшення смертей та захворілих
    П'ятниця, 22 жовтня 2021 18:25

    Вакцинація – не для показника, а для зменшення смертей та захворілих

    Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко звернувся до голів територіальних громад під час спільної розширеної наради сьогодні, 22 жовтня 2021 року, щодо ситуації з поширенням коронавірусної інфекції та стану вакцинації на Волині.

    Сьогодні в сесійному залі обласної ради відбулась спільна нарада голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка та голови обласної ради Григорія Недопада з очільниками територіальних громад області. Згідно зі статистикою, найменший відсоток вакцинованих складають мешканці сіл та селищ, 10-15% щеплених є людьми старшого віку та від 2 до 16% вакцинованими є, власне, працівники апаратів міських, сільських, селищних рад територіальних громад.

    Таке ігнорування загальної імунізації в умовах щоденного зростання захворюваності та летальних випадків від COVID-19, головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко назвала проявом антивакцинації.

    «Ми проводимо вакцинацію не для збільшення показника вакцинованих людей, а щоб зменшити кількість захворілих та кількість смертей. На сьогодні ми маємо критичні дані – понад 500 захворілих та 16 летальних випадків на Волині. Ми говоримо про статистичні дані, але також це трагедія для чиєїсь сім’ї», – інформує заступниця голови ОДА Людмила Тимощук.

    Також Людмила Тимощук спростувала інформацію про провалення вакцинальної кампанії в області: «У нас є достатня кількість вакцин, у нас є 89 пунктів щеплення, 9 Центрів масової вакцинації. Завдяки роботі медичних закладів та щоденному розгортанню ліжко-місць, ми не допускаємо 65% завантаженості лікарень та введення «червоної зони» на Волині».

    Самої вакцини в області в наявності є: понад 23 тисячі доз Pfizer, 75,170 тисяч доз Astra Zeneka та 43,180 – Coronavac. «Вакцини більше, ніж достатньо. Нема бажання», – констатує заступниця голови ОДА. Разом з тим, Людмила Тимощук нагадала про перелік професій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації від COVID-19, і звертаючись до присутніх на нараді голів територіальних громад, зауважила: «Я вважаю, що це особиста відповідальність кожного керівника. Ми повинні забезпечити зменшення кількості тяжких хворих, зменшити кількість летальних випадків, бо кожного разу це є чиїсь батьки, діти».

    Головний державний санітарний лікар Наталія Янко наголосила, що перехід області в «червону зону» стримує лише показник завантаженості ліжок. Майже 60% пацієнтів стаціонарного лікування у важкому стані та потребують кисню. Якщо чисельність хворих ростиме, медперсонал буде змушений надавати перевагу в обслуговуванні важкохворим, адже кількість лікарів залишається та ж сама.

    «Якщо і надалі в громадах не буде нічого робитись щодо дотримання карантинних заходів, вакцинації, медичні працівники змушені будуть перейти до сортування хворих і рятувати тих, хто має більше шансів на виживання», – застерігає Наталія Янко.

    Епідеміологи запевняють, що вакцинація єдиний спосіб уникнути госпіталізації з тяжким перебігом хвороби. Однак, на противагу свідомій імунізації, в області росте кількість підроблених ковід-сертифікатів. Начальник головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко повідомив, що відкрито вже 62 кримінальні провадження щодо підробки сертифікатів про вакцинацію – з них 39 проваджень вже скерували до суду. Відповідальність нестимуть і покупці, і ті, що продавали підроблені документи.

    «Дії людей, які купують сертифікати, не піддаються логіці. Навіщо платити кошти за ковід-сертифікат, мати проблеми із правоохоронними органами та подальшу судимість, при наявності безкоштовної вакцини та сертифікату? Будьте певні, ми відстежуватимемо кожен випадок підробки», – запевнив Юрій Крошко.

    Крім того, начальник обласної поліції закликав громадян бути уважними при посиланні на статті Конституції та Законів України, коментуючи обмеження своїх прав, свобод та вільного пересування: «Так, кожен має право – за винятком обмежень, які встановлюються законом, і чомусь це багато хто випускає з уваги. На сьогоднішній момент, усі карантинні обмеження та вимоги – і є цим виключенням, затвердженим законодавчо».

    Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

    Previous

    Переглядів 347
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua