19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>5 волинських громад перемогли у конкурсі для впровадження цифрових технологій від Програми EGAP
    П'ятниця, 24 вересня 2021 13:39

    5 волинських громад перемогли у конкурсі для впровадження цифрових технологій від Програми EGAP

    Про успіхи у цифровій трансформації Волині та стратегію подальшої співпраці говорили вчора, 23 вересня 2021 року, заступниця голови облдержадміністрації Вікторія Левчук та представники Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP)».

    Учасниками зустрічі були Ілона Постемська, старша координаторка програм у Посольстві Швейцарії в Україні, Йорданка Томкова, старша радниця Фонду InnovaBridge, Сергій Гунько, координатор компоненту з цифровізації регіонів Програми EGAP та Оксана Киричук, регіональна координаторка Програми EGAP у Волинській області.

    Волинську облдержадміністрацію представляли заступниця очільника області Вікторія Левчук та керівники профільних структурних підрозділів ОДА.

    Як розповів Сергій Гунько, цього літа 15 територіальних громад Волинської області взяли участь у конкурсі для впровадження цифрових технологій Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії. Переможцями конкурсу стали 5 громад, а саме: Нововолинська, Володимир-Волинська, Любешівська, Шацька та Смідинська.

    Координатори Програми EGAP надаватимуть громадам методичну та практичну допомогу у впровадженні цифрових інструментів. Подібний досвід співпраці у 2020 році вже отримали Луцька, Вишнівська та Зимнівська територіальні громади. Зокрема, це впровадження інструментів електронної демократії (відкрите місто, громадський бюджет, консультації із громадськістю та місцеві петиції); проведення навчання для підвищення цифрової грамотності працівників органів місцевого самоврядування; запуск електронних щоденників та журналів у школах; впровадження інструментів для підвищення якості роботи ЦНАП – електронних кол-центрів, «мобільних валіз» для надання послуг маломобільним групам, системи електронної черги тощо.

    Також учасники зустрічі проаналізували стратегію області з цифрової трансформації громад та шляхи її впровадження. «Важлива не сама технологія, а можливість її використання населенням для результату», – окреслила своє бачення діджиталізації заступниця голови ОДА Вікторія Левчук. – Для нас пріоритетним є залучення мешканців громад до процесів цифровізації. Особливо молоді – талановитих, здібних, активних молодих людей, які в силу свого віддаленого місцепроживання не в повній мірі мають можливість для розкриття потенціалу. Цифровізація дозволить подолати цю відстань. Тож ми маємо великі сподівання на результат нашої співпраці і готові до роботи без зволікань».

    Ілона Постемська, старша координаторка програм у Посольстві Швейцарії в Україні та Йорданка Томкова, старша радниця Фонду InnovaBridge, а по суті, засновниці Програми EGAP, підтримали ідею фокусування на людях. Адже EGAP – це єдина програма, яка займається цифровою трансформацією від національного до місцевого рівнів, а найціннішим ресурсом будь-якого починання є люди.

    Фахівці обговорили можливість ІТ-стартапів, залучення до цифровізації представників макробізнесу і представників територіальних громад. Вікторія Левчук озвучила перспективу створення сучасного простору – своєрідний коворкінг на базі ОДА для таких зустрічей, що знайшло беззаперечну підтримку колег від EGAP.

    «Мікс спеціалістів різних галузей надасть Україні важливий поштовх до розвитку», – переконана Ілона Постемська. – «Волинь надзвичайно потужний, конкурентоздатний регіон і цифровізація лише посилить його сильні сторони».

    Особисті зустрічі команди Програми EGAP із представниками громад-фіналістів конкурсу відбудуться найближчим часом, як і запровадження інноваційних технологій у системи управління розвитком громад.

    Довідково: Програма EGAP виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією. Програма активно співпрацює з Волинською ОДА та громадами з 2015 року. За підтримки Програми EGAP впроваджено регіональний портал державних послуг, єдину систему електронного документообігу та ряд пілотних проєктів у територіальних громадах.

    Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

    Переглядів 397
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua