16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Наявність та доступність вакцин, підготовлений медперсонал та свідоме рішення громадян вакцинуватися як запорука захисту здоров’я від COVID-19
    Четвер, 05 серпня 2021 09:19

    Наявність та доступність вакцин, підготовлений медперсонал та свідоме рішення громадян вакцинуватися як запорука захисту здоров’я від COVID-19

    Про стан вакцинації населення області від коронавірусної хвороби йшлося 3 серпня 2021 року під час онлайн-наради з головами райдержадміністрацій, територіальних громад Волині, керівниками медичних закладів області. За участю голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка, його заступниці Людмили Тимощук та заступника голови обласної ради Григорія Пустовіта учасники засідання проаналізували стан проведення вакцинальної кампанії в області, акцентували увагу на проблемних питаннях, обговорили основні напрямки роботи щодо  підвищення рівня вакцинації населення.

    Як повідомив очільник області, з метою вивчення роботи пунктів щеплень та центрів масової вакцинації населення він розпочав особисто інспектувати їх роботу. Відтак, днями Юрій Погуляйко відвідав центри  масової вакцинації населення  у Луцьку, Ковелі, Володимир-Волинську та Нововолинську.

    «Оцінивши роботу цих центрів, переконався, що для проведення щеплення населення створені усі необхідні умови, наявні та доступні усім віковим категоріям різні види вакцин, медперсонал –  підготовлений, – зазначив голова облдержадміністрації. – Тому кожен бажаючий може прийти і безперешкодно та безоплатно отримати щеплення від COVID-19, як це зробив я при першій можливості. Тому закликаю волинян – вакцинуйтеся, і тоді можете сміливо подорожувати, відвідувати громадські місця та богослужіння». 

    Акцентував увагу очільник області й на ролі інформаційно-роз’яснювальної роботи у територіальних громадах та храмах області. Адже люди повинні бути детально поінформовані про те, де саме працюють центри та пункти щеплень, який графік їх роботи та якими вакцинами можна там щепитися.

    У свою чергу, заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук також звернулася до голів райдержадміністрацій та територіальних громад Волині з проханням організувати доїзд до пунктів щеплень населення з віддалених сіл. Людмила Тимощук вкотре наголосила, що за дорученням керівництва держави в усіх обласних та районних центрах мають працювати Центри масової вакцинації населення. Нагадаємо, що таких центрів вакцинації на Волині є 9. Окрім того, організовано роботу 87 пунктів щеплень, проте, як зазначила Людмила Тимощук, не всі пункти працюють так як потрібно.  

    «Сьогодні ми обговорюємо питання, які гостро стоять як у державі, так і в області, – зауважила заступниця очільника області. – І незважаючи на те, що на Волині правильно та чітко організований процес вакцинації населення, маємо одні з найнижчих показників в Україні. Радує, що з початком 5-ого етапу вакцинальної кампанії дедалі більше волинян приймають свідоме рішення отримати щеплення, однак, ці показники бажають бути кращими».

    Відтак, головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко наголосила, що ситуація, яка склалася в області викликає занепокоєння.

    «Незважаючи на те, що загалом кількість хворих у літній період знизилась, збільшилась кількість важких хворих, а також кількість летальних випадків, – зазначила Наталія Янко. — 78 % хворих відносяться до групи ризику (люди з супутніми захворюваннями та особи 65+) і усі вони – невакциновані».

    Саме тому важливо сформувати «колективний» імунітет, а відтак, до сезонного прогнозованого рівня захворюваності необхідно охопити щепленням 70%. Натомість, як зазначила заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук, вакциновано лише 13% населення Волині.

    Як зазначали учасники засідання, спостерігається недовіра українців, у тому числі, й волинян, до щеплень. І хоча в області проводиться широка інформаційна кампанія щодо вакцинації населення, фейкові новини та антивакцинальна пропаганда підривають довіру до програми імунізації населення. Саме тому необхідно скоординувати спільні зусилля медиків, влади та волинської громади, аби люди зрозуміли, що на сьогодні іншого дієвого способу захистити себе від коронавірусної хвороби, окрім вакцинації, немає. 

    І для цього необхідно просто прийти у центр масової вакцинації населення або ж у пункт щеплень, навіть без попереднього запису, незалежно від місця проживання та реєстрації та безоплатно отримати одну з 4 сертифікованих вакцин: AstraZeneca, CoronaVac, Comirnaty/Pfizer і Moderna.

    Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

    Previous

    Переглядів 546
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua