03 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>«Карантинний 2020 рік та «Велике будівництво» 2021 року: відбулося засідання колегії управління культури, з питань релігій та національностей ОДА
    П'ятниця, 19 березня 2021 15:05

    «Карантинний 2020 рік та «Велике будівництво» 2021 року: відбулося засідання колегії управління культури, з питань релігій та національностей ОДА

    У 2020 році, вперше, установи галузі культури Волині проводили свою діяльність в умовах адаптивного карантину. Не зважаючи на це в області було організовано та проведено ряд урочистостей з нагоди державних та календарних свят, інших знаменних і пам’ятних подій.  Також проходили обласні фестивалі, конкурси та інші культурно-мистецькі заходи. Усі вони організовувалися відповідно до вимог протиепідемічної безпеки та з використанням нового формату для галузі культури – онлайн.

    Окрім карантину у 2020 році заклади культури Волині стикнулися із ще одним викликом – збереження мережі закладів культури в умовах децентралізації.

    Про діяльність закладів культури у 2020 карантинному році говорили учасники виїзного засідання колегії управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації, 18 березня 2021 року. Окрім цього, учасники колегії окреслили основні завдання діяльності закладів культури у 2021 році.

    Участь у колегії взяв заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик, начальниця управління культури, з питань релігій та національностей ОДА Ольга Чубара, заступниця Ковельського міського голови Наталія Маленицька, керівники обласних закладів культури.

    На початку зустрічі учасники обласної колегії вшанували пам’ять Лесі Українки поклавши квіти до підніжжя пам’ятника великої поетеси у місті Ковелі.

    Вітаючи учасників колегії, заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик побажав усім присутнім плідної й продуктивної роботи. 

    Також заступник голови ОДА привітав з особистим ювілеєм завідувачку сектору культури Камінь-Каширської міської ради Сидорчук Євгенію Кіндратівну та  вручив вітальну адресу від імені голови ОДА Юрія Погуляйка.

    Про підсумки роботи у 2020 році розповіла начальниця управління культури, з питань релігій та національностей ОДА Ольга Чубара.

     «Усі ми розуміємо, що працювати довелось у нових умовах, в умовах коли ми вчилися діяти при поширенні коронавірусної хвороби COVID-19, які не могли не вплинути на основні форми та показники нашої роботи, – наголосила Ольга Чубара.  – Рік був нелегкий, але нам вдалося підготуватися та провести на високому рівні обласних заходів із відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки, яке ми відзначали 25 лютого 2021 року».

    Протягом 2020 року в області проведено ряд культурно-мистецьких заходів: VII музичний фестиваль «Стравінський та Україна», культурно-мистецький захід «Нас гуртують думи Кобзаря», обласне обрядове святково-різдвяне дійство «Три празники в гості», святковий концерт «Різдвяні свята з Волинським народним хором», концерт духовної хорової музики «Щедрик», обласний конкурс читців «Мій любий краю».

    Важливо, що в умовах пандемії були створені нові формати заходів, які передбачали використання цифрових майданчиків для онлайн-перегляду.

    В умовах децентралізації відбувається об’єднання закладів культури. Зокрема, у багатьох територіальних громадах створено культурні центри, що дало можливість налагодити роботу щодо задоволення культурних, естетичних та духовних потреб населення. Такі центри створені в Люблинецькій, Княгининівській, Головненській, Вишнівській, Голобській, Рівненській, Велицькій, Смідинській, Дубівської територіальних громадах.

    Активно здійснювали свою роботу бібліотечні установи області, шукаючи оптимальні моделі функціонування в нових умовах та пропонуючи відвідувачам альтернативні форми роботи.

    У 2020 році науковці Волинського краєзнавчого музею, Адміністрацій Державних історико-культурних заповідників продовжували науково-дослідницьку, культурно-освітню роботу. Активною була проєктна діяльність.

    Зокрема, після багаторічної підготовки розпочато розробку «Плану організації території Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку» з визначенням територій пам’яток, їх охоронних зон, режимів та статусів використання.

    Також у 2020 році здійснювалися заходи у напрямку реалізації ініціатив президента України та Кабінету Міністрів України щодо збереження культурної спадщини та розвиток культурного потенціалу України.

    Відтак, Палац Радзивілів увійде до переліку обʼєктів державної програми «Велика реставрація». Цей обʼєкт був презентований міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком під час сесій Всеукраїнського форуму «Україна. 30. Інфраструктура» та «Україна. 30. Культура. Туризм.Медіа».

    Також до програми «Велике будівництво» увійшов проєкт реставрації  «Білого та сірого будинків Косачів» в селі Колодяжне Ковельського району. Загальна кошторисна вартість понад 11 мільйонів гривень.

    Що ж до перспектив розвитку галузі культури у 2021 році то варто наголосити, що головними  пріоритетними напрямками розвитку галузі культури на період до 2023 року та відповідно до Стратегії розвитку Волинської області до 2027 року є:

    – модернізація культурної інфраструктури, що передбачає створення Центрів культурних послуг;

     – реставрація пам’яток культурної спадщини;

    – розвиток туристичних магнітів України.

    «2021 рік особливий. В області триває підготовка до відзначення памʼятних і знаменних дат: 3-х роковин Чорнобильської катастрофи, 25-річчя прийняття Конституції України та 30-річчя незалежності нашої держави, – наголосила Ольга Чубара. – Зокрема, до 30-ї річниці незалежності України у м. Луцьку заплановано будівництво найбільшого Державного Прапора в області, (висота флагштоку 50 метрів) та  проведення культурно-мистецької акції «Синьо-жовтий волі оберіг». Також запланований ряд інших мистецько-культурних заходів, які проходитимуть як в обласному центрі області, та і в інших містах. Попереду величезна, без перебільшення, робота і тільки спільними зусиллями ми зможемо відзначити на високому організаційному, творчому рівні ювілей нашої Держави».

    Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

    Переглядів 444
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua