26 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Шановні виборці !!!
    Четвер, 10 вересня 2020 12:17

    Шановні виборці !!!

             Виборчою адресою виборця є адреса реєстрації його житла. Однак, віднині за зверненням виборця орган ведення Реєстру може визначити іншу виборчу адресу виборця (частини друга – четверта статті 8 Закону).

             Виборчий кодекс України закріпив можливість зміни виборчої адреси без зміни місця реєстрації – це дозволяє значній частині виборців проголосувати за місцем фактичного проживання. Отож, далі детально розглянемо, кому і для чого потрібно змінювати виборчу адресу та який порядок такої зміни.

             Що таке виборча адреса і навіщо її змінювати?

             Виборчою адресою особи є адреса, за якою зареєстровано її місце проживання. Водночас Виборчий кодекс закріпив можливість “прив'язати” виборчу адресу виборця не лише до місця зареєстрованого проживання, а й до фактичного місця проживання.

             Так, раніше виборчу адресу можна було змінити, лише змінивши місце реєстрації, що позбавляло значну кількість виборців можливості проголосувати на виборах. Тепер кожен виборець незалежно від того, де зареєстроване його місце проживання, може закріпити своє фактичне місце проживання як виборчу адресу та проголосувати на виборах у відповідній місцевості. Особливої актуальності набуває це право напередодні місцевих виборів, що відбудуться 25 жовтня 2020 року. Адже лише ті виборці, що належать до певної територіальної громади, можуть голосувати на місцевих виборах.

             Куди звертатись, щоб змінити виборчу адресу?

             Виборцю потрібно звернутись до відділу ведення державного реєстру виборців за місцем, де виборець фактично проживає.

             Для цього, якщо виборець житель Ковельського району, потрібно звернутись до відділу  ведення Державного реєстру виборців апарату Ковельської районної державної адміністрації за адресою:

    м.Ковель, вул. Незалежності, 73, каб. 404 (4-ий поверх), тел.(03352) 53123.

             Якщо ж виборець житель м.Ковеля, то звернутись потрібно до відділу  ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Ковельської міської ради за адресою:

    м.Ковель, вул. Незалежності, 73, каб. 112 (1-ий поверх), тел.(03352) 61711.

             ВАЖЛИВО!!! Відповідно до Постанови КМУ від 11.03.2020 року №211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2” перебування  у приміщенні  відділу  ведення Державного реєстру виборців дозволяється тільки при наявності засобів індивідуального захисту.

             Які документи потрібно подавати?         Обов’язково потрібно пред’явити паспорт – документ, що посвідчує особу та підтверджує, що особа є громадянином України. Якщо в особи немає паспорту (у разі недавнього набуття громадянства України), така особа пред'являє тимчасове посвідчення громадянина України.

         Як подати заяву на зміну виборчої адреси ?

             Значно розширено можливості виборців подати заяву про зміну виборчої адреси. Так, у громадян тепер є 3 варіанти:

    Подати особисто, фізично відвідавши відділ ведення реєстру виборців. Подати заяву в електронній формі на сайті Державного реєстру виборців або ж на сайті ЦВК з використанням цифрового електронного підпису. Під час заповнення електронної форми відомості, що вказуються в заяві, перевіряються засобами автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців” стосовно їх повноти та відповідності індетифікаційним даним виборця, що містяться у кваліфікованому сертифікаті  відкритого ключа, на якому базується кваліфікований електронний підпис. Про подання заяви в електронній формі на вказану виборцем адресу електронної пошти надсилається відповідне повідомлення.            Коли можна змінити виборчу адресу?

             Нові правила зміни виборчої адреси вступили в дію 1 липня 2020 року, тож кожен виборець може скористатись правом та змінити виборчу адресу. Виборчу адресу можна змінювати лише до п'ятого дня виборчого процесу. Нагадаємо, що виборчий процес місцевих виборів розпочинається за 50 днів до дня голосування. Отож, з 1 липня 2020 року до 10 вересня 2020 року включно (5-й день виборчого процесу місцевих виборів 2020) кожен виборець зможе змінити виборчу адресу та проголосувати вже за новою виборчою адресою на місцевих виборах 25 жовтня цього року.

             УВАГА!!! З метою забезпечення виконання органом ведення Державного реєстру виборців завдань, покладених на нього Законом України “Про Державний реєстр виборців” стосовно розгляду звернень виборців щодо зміни виборчої адреси, відділ ведення Державного реєстру виборців працюватиме 10 вересня 2020 року до 17:15 — для особистого прийому заяв, до 24:00 — для прийому електронних заяв.

            

    Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Ковельської районної державної адміністрації

    Переглядів 571
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua