19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Нарада з селищними, сільськими головами з актуальних питань життєдіяльності району
    П'ятниця, 10 липня 2020 13:22

    Нарада з селищними, сільськими головами з актуальних питань життєдіяльності району

    Сьогодні заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман провів нараду з селищними, сільськими головами району, в ході якої обговорено низку найбільш актуальних питань, що перебувають в полі зору органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Ковельщини.

    Завідувач Ковельського міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський обласних лабораторний центр МОЗ України» Людмила Маляр проінформувала присутніх про ситуацію із захворюваністю жителів району на коронавірусну хворобу. За її словами, завдяки спільним діям усіх гілок влади, медиків, правоохоронних та контролюючих органів в районі вдалось досягти позитивних результатів. На даний час показник захворюваності по району знизився і складає 9,9 на 100 тисяч населення (по області – 35,1, по м. Ковель – 36, 6). Цю тенденцію необхідно зберегти, проводячи на місцях активну роз’яснювальну роботу серед населення, суб’єктів господарювання щодо дотримання рекомендацій МОЗ, аби не допустити нових спалахів небезпечної хвороби. Своєю чергою, заступник начальника Ковельського міськрайонного відділу ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Ліна Мацан доповіла про результати перевірок суб’єктів господарювання району на предмет дотримання карантинних вимог.

    Враховуючи, що в районі триває сезон заготівлі ягід чорниці, грибів лисичок та інших другорядних лісових матеріалів, учасники наради обговорили шляхи наповнення місцевих бюджетів від даного виду діяльності. З інформацією з даного питання виступила  Інна Боць, головний спеціаліст відділу інфраструктури екології та житлово-комунального господарства управління регіонального розвитку райдержадміністрації. Посадовець наголосила, що заготівля другорядних лісових матеріалів для потреб виробничої та комерційної діяльності відноситься до спеціального використання, проводиться за плату на підставі спеціального дозволу – лісового квитка і тільки в межах відведених ділянок лісу та виділеного ліміту.

    У 2020 році проведено 7 засідань районної постійно діючої комісії з питань організації заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненням побічних лісових користувань, відповідно до рішень якої виділено ліміти для  трьох господарюючих суб’єктів на заготівлю ягід чорниці в загальному обсязі 51 т., та грибів лисичок - 20 т.

    Всього станом на 09.07.2020 року до місцевих бюджетів сільських, селищних рад району надійшло 98558,0 грн рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів. Однак, як показали результати проведеної напередодні перевірки, у сфері заготівель другорядних лісових матеріалів  окремі підприємці допускають порушення, непоодинокі факти недобросовісної конкуренції. Серед виявлених порушень: відсутність трудових договорів з заготівельниками, відсутність лісових квитків на заготівлю ягід чорниці, несплата рентної плати та відповідних податків за спеціальне використання лісових ресурсів.

    Підприємцям, до діяльності яких у  владних та контролюючих структур є претензії, рекомендовано невідкладно привести свою діяльність у відповідність до норм чинного законодавства. На цьому наголосили під час обговорення даного питання заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, голова районної ради Андрій Броїло, начальник Ковельського управління ГУ ДПС у Волинській області Оксана Левчук, начальник відділу фінансів райдержадміністрації Світлана Карпюк, депутати районної ради, селищні, сільські голови. У свою чергу, присутні на нараді представники суб’єктів господарювання, де були виявлені порушення, пообіцяли привести діяльність в законне русло. 

    По тому учасники наради обговорили ряд не менш важливих  питань. Зокрема, щодо пошуку джерел наповнення місцевих бюджетів йшлося в інформації начальника відділу фінансів райдержадміністрації Світлани Карпюк. Заступник начальника Ковельського міськрайонного відділу УДСНС України у Волинській області Олександр Дерев’янчук звернувся до селищних сільських голів щодо активізації спільних дій з метою недопущення пожеж під час жнив  2020 року. Військовий комісар Ковельського  ОМВК Сергій Гладун закцентував увагу керівників органів місцевого самоврядування на взаємодії під час призивної кампанії на строкову військову службу. 

    Не обійшли увагою посадовці таких важливих тем, як підготовка установ бюджетної сфери до нового навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період, а також підготовка до чергових місцевих виборів 2020 року. За результатами розгляду усіх питань порядку денного заступником голови райдержадміністрації Романом Кульцманом дано доручення конкретним виконавцям.

    Сектор організаційної та інформаційної

    діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 612
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua