16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Звернення голови Волинської державної адміністрації Юрія Погуляйка щодо протидії коронавірусу
    Четвер, 19 березня 2020 22:44

    Звернення голови Волинської державної адміністрації Юрія Погуляйка щодо протидії коронавірусу

    Шановні мешканці Волині!

    Попереду у нас не простий карантинний період, який необхідний, аби зменшити ризик зараження новим вірусом COVID-19 та вберегтись від контакту з його ймовірними носіями. На жаль, людина може бути носієм вірусу ще до того, як у неї проявляться перші симптоми хвороби. Тому Уряд і Президент України Володимир Зеленський спрацювали не випередження ситуації та оголосили загальнодержавний карантин до 3 квітня 2020 року.

    Світова практика показала, що Китай виявився зовсім не готовий до масових випадків захворювання, а Італія спізнилася з карантинними заходами на 2 тижні. Ми ж хочемо, щоб поки держава налагоджує внутрішні алгоритми роботи та зміцнює матеріальну базу, громадяни України відповідально ставилися до ситуації та дотримувалися карантинного режиму. Зокрема, виходити з дому варто лише у разі найбільшої потреби, необхідно постійно мити руки з милом, у разі захворювання носити маски індивідуального захисту та консультуватись телефоном із сімейним лікарем.

    Наразі у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги запроваджена «гаряча лінія», де волиняни можуть отримати відповідь на усі запитання щодо алгоритму дій у випадку підозри на коронавірус та проконсультуватись на тему COVID-19. Номер «гарячої лінії»: (0332) 77 65 84 та (0332) 77 65 82.

    Мешканці Луцька можуть також звертатися телефоном до сімейного лікаря або у реєстратуру лікарні, де цей номер підкажуть.

    Тому прошу вас не ігнорувати інформацію про превентивні та обмежувальні заходи щодо поширення коронавірусу і з усією відповідальністю поставитися до власної безпеки та безпеки ваших рідних. Скоротіть живе спілкування - на щастя, зараз бачити один одного можна завдяки відеозв’язку та обмінюватись інформацією телефоном.

    На сьогоднішній день на Волині не зафіксовано жодного випадку захворювання, але щодня в область повертаються наші земляки, які перебували за кордоном, де коронавірусом хворіють сотні і тисячі людей. Ситуація може змінитися у будь-який момент.

    Тому, аби запобігти масовому зараженню волинян та створити належні умови для лікування тих, хто інфікувався, на Волині оголошено карантин, а особам, які нещодавно відвідували регіони поширення COVID-19, рекомендується самоізолюватись на термін не менше 14 днів.

    Самоізоляція виключає будь-які ситуації тісного та тривалого контакту з іншими людьми (наприклад, близький контакт віч-на-віч на відстані менше 1 метра), участь у публічних заходах, релігійних відправах, перебування у колективі, користування громадським транспортом тощо. На період карантину заборонено масові заходи за участю більше 10 осіб, включно з обрядами та церемоніями.Окрім того, аби протидіяти поширенню коронавірусу, на території Волинської області припинили роботу усі заклади культури, фінтес-центри, салони краси, торгівельні центри, кафе та ресторани (останні зачинені та можуть лише доставляти їжу на замовлення).

    Працювати будуть лише продуктові магазини, аптеки, банки, автозаправні станції, підприємства критичної інфраструктури державної та комунальної власності й вантажного транспорту, лікарняні заклади. Однак, і там є обмеження: усі консультації лікаря - телефоном, тимчасово заборонені планові хірургічні операції, крім термінових та невідкладних. Йде підготовка та перепрофілювання медичних закладів для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах.

    З 18 березня 2020 року припинено пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні. Особистий автомобільний транспорт громадян може здійснювати рух без обмежень.У вівторок, 17 березня, Верховна Рада України прийняла Закон про боротьбу з коронавірусом, який, зокрема, передбачає адміністративну відповідальність за самовільне залишення місця обсервації (карантину) особою, яка може бути хворою на COVID-19. Адміністративний штраф за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм становитиме від 17 тисяч до 170 тисяч гривень.

    Разом з тим, закон передбачає доплати медпрацівникам, які будуть задіяні на роботах з ліквідації захворювання на коронавірусну хворобу у розмірі не менше 200% від заробітної плати.

    Тому, підсумовуючи усе сказане, прошу:регулярно обробляйте руки спиртовмісним засобом або ретельно мийте їх з милом;тримайтеся на відстані не менше одного метра від людей, які кашляють або чхають;по можливості, не чіпайте руками очі, ніс та рот;дотримуйтесь правил респіраторної гігієни: прикривайте рот або ніс згином ліктя або серветкою при кашлі та чханні. Використану серветку потрібно одразу ж викинути.При підвищенні температури, появі кашлю та утрудненні дихання не відкладайте звернення за медичною допомогою. За номером телефону – 103 вас проконсультують та направлять, у разі потреби, спецавтомобіль невідкладної допомоги.

    Бережімо себе! Будьмо здорові та самовідповідальні!

    Переглядів 626
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua