20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Вітання з нагоди Дня місцевого самоврядування
    П'ятниця, 06 грудня 2019 08:45

    Вітання з нагоди Дня місцевого самоврядування

    Шановні працівники та ветерани органів місцевого самоврядування, депутати Волинської обласної ради, котрі захищають інтереси жителів Ковельщини на обласному рівні, депутати Ковельської районної ради та селищних та сільських рад, котрі дбають про добробут жителів краю!

    Прийміть щирі вітання з нагоди Дня місцевого самоврядування – державного свята, що підкреслює значимість існування важливого інституту місцевої демократії.

    Відзначення цього свята є підтвердженням самоврядних традицій багатьох поколінь українців, реалізації їх права брати участь в управлінні державними справами на місцевому рівні. Це традиція вільних людей, котрі не мають над собою володаря, а визнають лише провідника та виборних людей, яким довіряють і яких наділяють владними повноваженнями.

    У 2014 році в Україні розпочалася реформа децентралізації, яка дала поштовх до формування шляхом збільшення територіальних громад дієздатного найбільш наближеного до громадянина інституту влади – місцевого самоврядування. Вражаючі досягнення децентралізації — це втілення сучасної моделі взаємодії державної влади та місцевого самоврядування. Із гордістю відзначаю динамічний розвиток місцевих громад на Ковельщині, зростання рівня ініціативності та відповідальності місцевих лідерів за спільну справу підвищення якості життя наших співгромадян.

    Відмінною рисою функціонування об’єднаних територіальних громад є усвідомлення того, що територію об’єднує не лише назва, а й нове спільне бачення майбутніх перспектив і спільне втілення їх у життя. Тож до прикладу:

    - Дубівська ОТГ: перекрито та утеплено приміщення спортивного залу школи села Облапи, побудована нова твердопаливна котельня та ведеться будівництво спортивної зали, їдальні, актового залу в навчально-виховному комплексі села Вербка, здійснено термомодернізацію діючої амбулаторії села Дубове;

    - Люблинецька ОТГ: на завершальному етапі капітальний ремонт фасаду будівлі закладу освіти в селищі Люблинець; відремонтовано дах школи села Старі Кошари та нині ведеться будівництво мультифункціонального майданчика для ігрових видів спорту в закладі освіти села Мощена;

    - Поворська ОТГ: зроблено ремонт доріг з твердим покриттям в селах Козлиничі та Пісочне, ведуться ремонтні роботи з облаштування службового приміщення для діяльності поліцейського офіцера громади та створення центру надання адміністративних послуг;

    - Голобська ОТГ: відкрито футбольний майданчик зі штучним покриттям в опорній школі селища Голоби, залучення інвесторів, як механізм створення нових робочих місць і надходження до бюджету: ТзОВ «Західбрук» на території селища Голоби будує підприємство з виготовлення бруківки та ПП «Пікет-Буд-Транс» підвищує потужності шляхом збільшення кількості батарей, що перетворюють сонячну енергію в електричну;

    - Велицька ОТГ: відремонтовано комунальні дороги в селах Підріжжя та Велицьк, здійснено реконструкцію внутрішніх електромереж закладу загальної освіти села Підріжжя, збудовано внутрішні санвузли в школі села Підліси;

    - Колодяжненська ОТГ: здійснено капітальний ремонт харчоблоку школи села Кричевичі, облаштовані внутрішні санвузли, харчоблок, тир, душові кімнати в освітньому закладі села Уховецьк, замінено шатрову покрівлю у будинку культури села Скулин.

    Загалом, це лише третя частина тих реальних цьогорічних змін, зреалізованих громадами і які уже сьогодні покращують життя сільських жителів.

    Шановні представники об’єднаних територіальних громад - на Вас покладена велика відповідальність, як за соціально-економічний стан територіальних громад, так за благополуччя їх жителів, за створення комфортних умов для проживання мешканців сіл та селищ. З іншого боку, у зв’язку із децентралізацією влади, у вас з’явилося більше фінансового ресурсу і реальних повноважень. Нехай розуміння і підтримка Вашої громади завжди надають Вам впевненості долати перешкоди і досягати бажаних результатів навіть у найскладніших ситуаціях.

    Звісно, вже найближчим часом на нас очікує остаточне оформлення базового рівня місцевого самоврядування, повне охоплення України об’єднаними територіальними громадами та комплексне втілення планів регіонального розвитку. Сучасне українське суспільство має виконати свій історичний обов’язок перед прийдешніми поколіннями та збудувати ефективну модель місцевого управління, забезпечивши найкращі умови для зручного життя та самореалізації кожної людини.

    Висловлюю вдячність депутатам усіх рівнів, а також працівникам органів місцевого самоврядування, які демонструють самовідданість у роботі, професіоналізм, відповідальність, чуйність і щедрість душі. Впевнений, що Ви завжди будете мудрими, толерантними, готовими в будь-яку хвилину прийти на допомогу.

    Особливі слова подяки адресую ветеранам самоврядування, які віддали часточку своєї душі в його становлення та розвиток. Їхній багатий досвід – це міцний фундамент для нинішньої представницької влади.

    Бажаю усім міцного здоров’я, благополуччя, миру, злагоди й добра. Нехай щира людська вдячність та повага будуть Вашою нагородою за нелегку працю, а любов та підтримка ближніх зігрівають ваші серця серед щоденних турбот. Нехай усі життєві негаразди обходять вас стороною, а непохитна віра у щасливе майбутнє рідної Ковельщини й України додають усім нам сили та наснаги.

    З повагою,

    Роман Кульцман, перший заступник голови Ковельської районної державної адміністрації.

    Переглядів 867
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua