18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Відбулася виїзна нарада освітян району у Підріжжі
    Середа, 27 листопада 2019 17:13

    Відбулася виїзна нарада освітян району у Підріжжі

    Не секрет, що вже довгий час планові наради, колегії освітян Ковельщини відбуваються у виїзному форматі: на базі закладів загальної середньої освіти сіл, селищ району. Цього разу нарада відділу освіти райдержадміністрації із директорами шкіл та представниками відповідних структурних підрозділів, які займаються освітою ОТГ відбулася у закладі загальної середньої освіти с. Підріжжя Велицької сільської ради об’єднаної територіальної громади за участі першого заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана, начальника відділу освіти райдержадміністрації Ірини Ревейчук.

    Гостинно зустріли гостей директор закладу Ніна Смалюк та заступник директора з навчально-виховної роботи Наталія Бондарук, привітати завітала начальник відділу освіти та гуманітарної політики Велицької ОТГ Тетяна Рудік . А ще, вже традиційно, коротким художнім номером у фойє школи освітян зустрічали діти.

    Чимало актуальної, важливої і практичної інформації учасники наради мали нагоду почерпнути у її ході, однак, можна сказати, що вони цього дня були повноцінними учасниками порядку денного. Та про все – по черзі.

    Спершу перед присутніми виступив начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Сергій Ілюшик, який інформував про стан злочинності серед неповнолітніх на Ковельщині, окреслив заходи із профілактики правопорушень серед дітей. Та головне, на чому зосередив увагу – налагодження тісної співпраці між адміністрацією закладів освіти та службою у справах дітей, активну участь сільських та селищних голів у роботі щодо виявлення бездоглядності дітей на своїх територіях. Сергій Леонідович наголосив, що нині здійснюють виїзди в школи для проведення профілактичних бесід, тематичних уроків за запрошенням адміністрації, відтак, закликав до співпраці і за цим напрямком.

    Окремо ішлося і про поширене в наших реаліях негативне соціальне явище у шкільній спільноті – булінг. Часто мовиться про цькування дітьми один одного, одначе Сергій Ілюшик торкнувся у своєму виступі поняття булінгу у відношенні до педагогів. Наголосив, що вчителі обов’язково мають повідомляти про такі факти адміністрацію закладу, батьків учнів, які беруть у цьому участь, якщо явище повторюється – у поліцію, адже за такі дії передбачено притягнення до адміністративної відповідальності.

    У рамках практичного семінару «Підвищення професійної компетентності педагога – запорука якісної освіти», який провела завідувач методичним кабінетом відділу освіти райдержадміністрації Надія Марценюк, на освітян чекало чимало цікавих творчих завдань. Для початку учасники семінару були розподілені на групи, аби спільно з колегами трудитися над їх виконанням. З одного боку, завдяки такій роботі педагоги мали нагоду висловити власні думки щодо поняття компетентності вчителя, після чого обговорити сказане, почути доповнення від методистів. Усе – у формі творчих завдань, так званої контрольної роботи, психологічних вправ тощо.

    Цікавим доповненням до практичного семінару був підготовлений Наталією Бондарук тематичний тренінг.

    Наостанок, у рамках питання «Різне», Ірина Ревейчук, працівники районного методичного кабінету та профспілки, зробили низку оголошень та озвучили актуальну інформацію про олімпіади, конкурси, проведення тематичних заходів, організацію навчального процесу, господарських моментів у життєдіяльності шкіл, представили анонси культурно-мистецьких заходів та екскурсій і запросили освітян до участі. Подякували адміністраціям закладів освіти, на базі яких проходили районні конкурси, педагогам, які долучилися до їх проведення та участі.

    Заключним був виступ Романа Кульцмана, який розповів про підсумки останнього сесійного засідання районної ради – щодо прийнятих рішень, які стосуються освітньої галузі, про слухання відділу освіти райдержадміністрації щодо формування пропозицій до проекту районного бюджету на 2020 рік. Насамкінець подякував усім за конструктивну і плідну роботу.

    Відділ з питань внутрішньої та інформаційної

    політики апарату райдержадміністрації

    Переглядів 868
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua