27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Оперативна нарада в районній державній адміністрації…
    Понеділок, 28 жовтня 2019 15:10

    Оперативна нарада в районній державній адміністрації…

    Традиційно робочий тиждень у районній державній адміністрації розпочинається із оперативної наради, яку проводить перший заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман. Понеділок 28 жовтня не став винятком, тож про актуальні питання і завдання з їх вирішення у сферах, віднесених законами України до повноважень районної державної адміністрації, ішлося під час наради за участі голови районної ради Андрія Броїла, заступника голови райдержадміністрації Аркадія Степанюка, заступника голови районної ради Олександра Пасенковського, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

    Про надзвичайні ситуації в районі та заходи з їх ліквідації доповів начальник Ковельського міськрайонного відділу УДСНС України в області Володимир Войтанік. Він повідомив про пожежу, що сталася у с. Тойкут 23 жовтня – зайнялася господарська споруда. Вогнем знищено дах на площі 120 м квадратних, речі домашнього вжитку, двері, вікно, газову плиту, господарчий інвентар, пошкоджено стіни. Причина пожежі – коротке замікання електропроводки.

    24 жовтня виникла пожежа у підвальному приміщенні житлового двохповерхового будинку у с. Воля Ковельська. Вогнем пошкоджено ізоляцію електромережі, речі домашнього вжитку, 0,02 м кубічних дров. Причиною займання стали дитячі пустощі з вогнем.

    Заступник начальника управління – начальник відділу агропромислового розвитку управління регіонального розвитку райдержадміністрації Тетяна Шавлай інформувала про хід осінньо-польових робіт в агроформуваннях району. За її словами, нині завершено посів озимих зернових та ріпаку під урожай 2020 року. За оперативними даними, всього засіяно 5564 га озимого ріпаку, 4787 га озимої пшениці, 1710 га озимого жита, 540 га озимого третикале, 252 га озимого ячменю.

    Разом з тим, в господарствах району триває жнивна кампанія. Зокрема, зібрано сої із площі 2022 га (при загальній площі 2142 га), що складає 94 % до посіву. Намолочено 3861 тонна сої при середній врожайності 19,1 ц/га.

    Зібрано соняшника із площі 5057 га (із загальної площі 5634 га), що становить 90%. Намолочено 11749 тонн, середня врожайність - 23,2 ц/га.

    Триває збір кукурудзи на зерно. Із загальної площі 2778 га зібрано 1912 га або 69%. Намолочено 15991 тонна. Середня врожайність – 83,6 ц/га.

    Також, Тетяна Іванівна розповіла, що відбувається підготовка до відзначення в районі дня працівників сільського господарства. Зокрема, профільним відділом готується інформація про сільськогосподарські товариства, фермерські господарства, господарів-одноосібників для створення до свята міні-фільму – презентації аграрного сектору Ковельщини. Також наразі формують списки для нагород представників галузі на обласному рівні.

    Про актуальні питання роботи служби у справах дітей райдержадміністрації ішлося в інформації від начальника згаданої служби Сергія Ілюшика. Посадовець зазначив, що в районі функціонує один дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 6 дітей, та 7 прийомних сімей, в яких зростає 15 дітей.

    Також Сергій Леонідович повідомив, що протягом вересня жовтня цього року проходив Всеукраїнський профілактичний захід «Урок» з метою надання дітям з сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до навчального року та осінньо – зимового сезону, виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок навчального періоду, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності та безпритульності. Отож у школах району навчається 5219 дітей, з них – 4122 школяра в закладах загальної середньої освіти ОТГ, 1096 – школах району. Всі діти долучені до освітнього процесу.

    Насамкінець Роман Ярославович підбив підсумки наради, поінформував про заходи поточного тижня, побажав колегам продуктивної роботи.

    Відділ з питань внутрішньої та інформаційної

    політики апарату райдержадміністрації

    Переглядів 824
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua