19 вересня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Державний реєстр виборців
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона природи
  • АРХІВ НОВИН

    « Вересень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30            
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Четвер, 13 лютого 2014 11:26

    Діяльність служби зайнятості

     Діяльність служби зайнятості

    Фахівець з профорієнтації Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Наталія Івашко, спільно  із працівником Технічного коледжу Луцького національного технічного університету Ніною Бочкарьовою  продовжують проводити профорієнтаційну роботу серед шкіл Горохівського району. Так нещодавно шкільна молодь сіл Шклинь,  Звиняче та Сенкевичівка на профорієнтаційних уроках дізналися про послуги, які надає служба зайнятості, потреби ринку праці та ознайомилися з платформою «Моя Професія: консультаційна мережа». Майбутнім абітурієнтам надали вичерпну інформацію про професії, яких навчає Луцький технічний коледж, умови вступу та навчання, надали ілюстровані інформаційні буклети.

    Є розуміння  в молоді, що  робітничіпрофесії  є конкурентоспроможними та затребуваними на ринку праці.

    60077012 333722170578878 5301434418722766848 n

    60781195 2157171584574161 5203278009234096128 n

     

    Сьогодні, 6 травня, фахівець з профорієнтації  Наталія Івашко, за участі представника центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергія Мартинюка, провела семінар на тему: «Жінка на ринку праці»для безробітних жінок, які перебувають на обліку у Горохівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості.

    Учасниць семінару детально ознайомили з правами на працю, перевагами  при прийнятті та звільненні з роботи, умовами надання відпусток, направлення у відрядження, залучення до надурочних робіт у вихідні дні та у нічний час.

    Під час заходу були обговорені питання активного пошуку роботи, самопрезентації та самоосвіти, досягненню балансу між сім’єю та кар’єрою.

    59395118 670708556697313 8364621672803729408 n 1

     

    Перед випускниками шкіл постає питання: «Ким бути? Яку професію обрати? До якого закладу йти навчатись?»

    З такими відповідями сьогодні, 3 травня до школярів Горохівщини завітали

     фахівець з профорієнтації Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Наталія Івашко спільно  із викладачами Технічного коледжу Луцького національного технічного університету Юлією Боровською та Аліною Басистою.

    Наталія Івашко розповіли школярам про послуги, які надає служба зайнятості, потреби ринку праці, а також наголосила, що дуже важливо ще у школі зрозуміти до чого лежить душа та навчатись і працювати саме за тією професією, яка затребувана на ринку праці.

    Майбутнім абітурієнтам надали вичерпну інформацію про професії, яких навчає Луцький технічний коледж, умови вступу та навчання, продемонстрували відеоролик про учбовий заклад, надали ілюстровані інформаційні буклети.

    Наприкінці заходу молоді побажали правильного вибору професії який би приніс не тільки успіх, а й щастя, задоволення і духовний розвиток.

    59459410 401082153821022 8577839680626622464 n

     

    В рамках освітнього Агропроекту «Територія майстерності» сьогодні безробітні Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості мали нагоду відвідати пасіку ДП «Горохівське лісомисливське господарство». Виїзний захід проводив вже колишній безробітний, а сьогодні пасічник Горохівського лісомисливського господарства Сергій Завадський. Про   Сергія   уже   розповідалось   в  наших   публікаціях,  оскільки  молодий  чоловік,  член   районної  громадської  організації   «Благодійна місія  «Сонце   любові», скористався   інформацією    районної   служби   зайнятості  щодо   можливості здобуття  професії  у «Всеукраїнському центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю» в Київській  області.   Пройшовши   профдіагностичне тестування в  службі   зайнятості,    за  скеруванням  управління   соціального захисту населення   райдержадміністрації   здобув  професію бджоляра  у  2018  році.

    Тепер уже ділився власним досвідом щодо догляду та розведення бджіл, розповів про хвороби і шкідників, прийоми захисту пасіки від них. Учасники заходу погодилися, що бджільництво може бути професією, улюбленою справою та захопленням водночас.

    58003991 1292875727535978 2235647073045184512 n

     

    Запобігання  нелегальній трудовій міграції, торгівлі  людьми, експлуатації дитячої праці

      У Горохівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості  на   семінарі для   безробітних   обговорили  питання   запобігання  нелегальній трудовій міграції, торгівлі  людьми, експлуатації дитячої  праці. До  заходу   долучились   старший інспектор ювенальної превенції Горохівського ВПГУНП у Волинській області Сніжана Лапків та головний  державний виконавець Інна Алексєєва.

    Проблема торгівлі людьми сьогодні  є  актуальною, бо в  більшості випадків  працевлаштування за кордоном є нелегальним, люди позбавлені не тільки будь-яких соціальних гарантій, а й часто будь-яких прав. Щоб уникнути цього, чи, хоча б, звести до мінімуму можливість попадання в трудове чи будь-яке інше рабство, службою зайнятості постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота по даній тематиці.

    Присутніх  ознайомили із статистикою кримінальних злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми в області, діючим законодавством, що регламентує це проблемне питання. Надано рекомендації, які міри необхідно прийняти при виїзді за кордон на відпочинок чи роботу.Такожпроінформованопро реалізацію проекту Міністерства юстиції України “Я МАЮ ПРАВО” на тему "СтопНасильство", відповідальність за несплату аліментів, інші  правові  аспекти.

     

    Сьогодні в Галичанах відбулась зустріч начальника відділу взаємодії з роботодавцями Михайла Козака та рекрутера Горохівської філії служби зайнятості Тетяни Янюк з пошукачами роботи.  Щоб чіткіше знати, що пропонувати людині, з кожним  проведено окрему бесіду щодо бачення майбутньої роботи, умов та оплати праці. Проаналізовано професійні уміння та навики, готовність до навчання та перекваліфікації. Рекрутеромсформовано професійний портрет кожного шукача, що спростить пошук підходящої роботи.

    123 copy copy copy copy copy copy

     

    Сьогодні, 18 квітня 2019 року, в Горохівській  районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся черговий навчальний семінар для жителів села,   котрі  шукають роботу.

    Як    ефективно    вести власне особисте  селянське   господарство   чи   започаткувати   підприємницьку   діяльність, про форми    фінансової   підтримки  розповіли  начальник відділу агропромислового розвитку управління регіонального розвитку Горохівської райдержадміністрації  Оксана Камоцька   та провідний фахівець з профорієнтації Наталія Івашко.

    Обговорили   можливості    розвитку  перспективнихнапрямків,   котрі   є привабливими  в   районі  для     бізнесу - виробництво молока, продукції бджільництва та  ягідництво.

    57328193 2265339163794687 6685987108785487872 n

     

     

    За оціночними даними Представництва МОМ в Україні за час незалежності 230 тис. українців постраждали торгівлі людьми. Українці потрапляють в тенета цього злочину не лише в Україні, але й у Росії, Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу. 

    Варто зазначити, що за офіційними статистичним даними Представництва МОМ в Україні, щороку близько 1000 осіб, отримують допомогу від МОМ в рамках програми реінтеграційної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

    Тому службою зайнятості постійно проводяться семінари тренінги на тему «Нелегальна трудова міграція та торгівля людьми». Так сьогодні Горохівською районною філією Волинського обласного центру зайнятості проведено тренінг по даній тематиці для студентів випускних груп Горохівського коледжу ЛНАУ.

    Під час тренінгу обговорено основні чинники та мотиви, що спричинюють міграцію, наслідки трудової міграції, групи ризику торгівлі людьми. Також учасники отримали основні поради як захистити себе, коли їдеш за кордон та куди можеш звернутися за допомогою, якщо Ви потрапили у скрутну ситуацію за кордоном.

    Учасники тренінгу  переконались в тому, що попередити насилля завжди легше ніж долати його наслідки.

    54433658 405043376724755 8550108614394642432 n

     

    Питання щодо легальної праці, переваг офіційного працевлаштування сьогодні на семінарі «Легальна зайнятість» у Горохівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості
    Долучились до спеціаліста об’єднаного Горохівсько-Локачинського відділення Пенсійного фонду України Ольга Василевська та спеціаліст місцевої безоплатної правової допомоги Сергія Мартинюка.
    Ольга Василевська, спеціаліст об’єднаного Горохівсько-Локачинського відділення Пенсійного фонду України, ознайомила присутніх із пенсійним законодавством України, наголосила, що отримання пенсії (крім пенсії по інвалідності) напряму залежить від легальної роботи людини. Зважаючи на те, що збільшились вимоги до терміну страхового стажу при виході на пенсію, кожен відпрацьований людиною період є для неї цінний. Розповіла про умови виходу на пенсію для чоловіків та жінок як за віком, так і за вислугу років, необхідну кількість років накопиченого страхового стажу для отримання пенсійних виплат. А також ознайомила із електронними послугами пенсійного фонду, а саме щодо сплати страхових внесків є СМС- інформування Пенсійного фонду України.
    Спеціаліст місцевої безоплатної правової допомоги Сергій Мартинюк проінформував щодо порядку укладання договорів, цивільно-правових угод, контрактів, переваги легальної зайнятості, а також наголосив, що неофіційне працевлаштування – це відсутність будь-яких соціальних гарантій для найманого працівника.
    Семінар відбувся у формі конструктивного діалогу в результаті якого присутні отримали відповіді на запитання, які їх цікавили.

    55875090 269888297233420 4859322120338931712 n 1

     

    Група студентів-агрономів Горохівського коледжу ЛНАУ разом з куратором Марією Долінською побувала на екскурсії в сільськогосподарському підприємстві «Городище» сусіднього Луцького району.

    Ознайомилися з принципами роботи підприємства та умовами праці, з сучасною сільськогосподарською технікою та основними культурами, які тут вирощуються.

    Частина з присутніх студентів проходитиме практику на цьому підприємстві вже у квітні, а дехто, можливо, знайде тут своє перше робоче місце по закінченню навчального закладу.

    Захід організовано Горохівською філією Волинського обласного центру зайнятості.

    Вдячні за плідну співпрацю керівнику підприємства Анатолію Никонюку в напрямку сприяння у підготовці кадрів - як тих, хто в пошуку першого робочого місця, так і дорослого населення, та працевлаштуванню.

    55730900 2141619445957624 1214011495927513088 o

    Сьогодні у світлиці  Горохівської громадської організації "Сонце любові» в рамках Агропроекту "Територія майстерності" завітали заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг Горохівської районної філії Волинського ОЦЗ Людмила Цимбалюк та безробітні районної філії. Керівник ГО "Сонце любові» Ольга Дубінська демонструвала вироби декупажу, які виготовлені із речей, яких ми часто викидаємо не задумуючись, що з них можна зробити багато корисних і необхідних речей у домашньому побуті. Так із звичайної газети можна зробити красиві кошики та черевички, а з банки після - кави трішки уяви і вже готовий кухоль для спецій та й ще гарний декор на кухню.

    Захід пройшов дуже активній і цікавій формі, безробітні ділилися своїм досвідом, кожний розповідав, які має хобі та навички. Учасники майстер-класу погодилися, що хобі можна втілити в успішну бізнес-ідею.    

    55786402 351493608799355 5211203533860241408 n

     

    Днями, фахівці Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості провелипрофорієнтаційні уроки для учнів шкіл сіл Ощів, Пустомити, Мирне і ВатинецьГорохівського району.

    Учням дали зрозуміти наскільки важливий і відповідальний крок – вибір майбутньої професії, надали поради як уникнути  помилок при її виборі, наголосили  на необхідності вивчення своїх інтересів, здібностей, особливостей характеру і фізичних можливостей за допомогою формули  вибору професії «Хочу-Можу-Треба».

    Під час заходів учням презентували платформупрофорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа». За допомогою цього сервісу учні можуть самостійно безкоштовно пройти профдіагностичне тестування та визначити свої професійні інтереси та цінності, схильності та здібності до певних видів професійної діяльності з подальшим консультуванням фахівця служби зайнятості.

    54419850 473936506477252 685818260406403072 n

     

    Сьогодні на базі приватно-орендного сільськогосподарського підприємства ім. Шевченка Горохівського району склали іспит 16 осіб з числа безробітних Горохівської філії Волинського ОЦЗ, котрі підвищували кваліфікацією за професією «трактористи-машиністи сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва» категорії А-2. Участь приймали директор приватно-орендного сільськогосподарського підприємства імені Шевченка Андрій Турак, директор Волинського ОЦЗ Роман Романюк, начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Волинського ОЦЗ Оксана Меріда, начальник відділу організації профнавчання Волинського ОЦЗ Раїса Мельник, заступник директора Горохівської районної філії Волинського ОЦЗ Людмила Цимбалюк, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Горохівської районної філії Волинського ОЦЗ Михайло Козак та директор Волинського обласного учбового центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів АПК Ростислав Войтюк. Чотири роботодавці аграрії району до початку весняно-польових робіт отримали висококваліфікованих робітників як того потребують сучасні технологічні процеси та ринок праці.

    54436495 2300485856837487 3982437102989082624 n

     

    Фахівцями Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості було проведено ряд  профорієнтаційнихзаходів в школах сіл Озірці, Рачин, Мерва і ПеремильГорохівського району, під час яких учні отримали нові знання та корисну інформацію.Школярам дали зрозуміти наскільки важливий і відповідальний крок – вибір майбутньої професії.

    Провідний фахівець з профорієнтації Наталія Івашко надала поради як уникнути  помилок при виборі професії, наголосила на необхідності вивчення своїх інтересів, здібностей, особливостей характеру і фізичних можливостей. Учні дізнались про формулу вибору професії «ХОЧУ-МОЖУ-ТРЕБА». Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Юлія Дроган представила учням платформу «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа».школярі виявили бажання пройти тестування.

    Уроки проходили в активній та дружній атмосфері, діти із задоволенням сприймали нову та корисну інформацію щодо вибору професії.

    53050706 385340275611457 4590646884904730624 n 1

     

    21 лютого, з метоюпроведення інформаційної роботи з добору претендентів на посади поліцейських, у Горохівській районній філії Волинського ОЦЗ відбулась зустріч фахівців управління патрульної поліції у Волинській області з особами, які перебувають у пошуках роботи.

    Специфіку роботи у патрульній поліції презентували Юлія Гірдвіліс, старший інспектор з рекрутингу та Богдан Павлович,старший інспектор прес-служби управління патрульної поліції у Волинській області

    Юлія Гірдвіліс ознайомила присутніх з вимогами до кандидатів: вік від 20 до 40 років, посвідчення водія категорії В, міцне здоров’я та висока психологічна стійкість,готовність віддано служити людям, розповіла про  обов’язки поліцейських патрульної служби, етапи навчання, умови праці, розмір заробітної плати, навела  приклади з “реальних буднів” патрульних та відповіла на  поставленні запитання.

    Зі слів представників поліції, також є можливість кар’єрного росту. Все буде залежати від особистості поліцейського, від його старанності в роботі і постійного самовдосконалення.

    Як результат-можливість отримання вищого звання.

    Було наголошено,що першим кроком для участі у конкурсі є заповнення он-лайн анкети на сайті Департаменту патрульної поліції в розділі «Заповнити анкету» за посиланням

    Зацікавлені особи   Людмила Коц та Любомир Коздра отримали індивідуальні консультації.

    52607950 573952333119113 2551160198152585216 n

    Сільськогосподарські підприємства району готуються до весняних польових робіт, проводиться огляд техніки.  Автопарк підприємств постійно оновлюється, так як на ринок виходить нова, потужна техніка, яка потребує вищої кваліфікації трактористів, котрі на ній будуть працювати.

    Це питання обговорювали фахівці відділу взаємодії з роботодавцями Горохівської філії служби зайнятості Наталія Василевська та Тетяна Янюк під час зустрічі з головним бухгалтером та кадровиком  ТЗОВ «Агропродукт-Горохів»  Галиною Ткачук. Практика підвищення кваліфікації трактористів Горохівською філією на замовлення роботодавців уже напрацьована - з нею ознайомили роботодавців, які мають потребу у кваліфікованих кадрах.

    Також обговорили можливість організації тимчасових робіт на підприємстві та порядок відшкодування витрат на єдиний соціальний внесок за працівників, працевлаштованих на нові робочі місця.

    фото Агропродукт

     

    Одним з напрямів роботи служби зайнятості є організація та проведення заходів з попередження та протидії торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці. Саме тому, в рамках проекту «Підвищення обізнаності вразливого населення Волинської області щодо безпечної міграції та працевлаштування», 14 лютого у Горохівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості був проведений профінформаційний семінар на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». 

    Захід провела провідний фахівець з профорієнтації Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Наталія Івашко, яка ознайомила присутніх з поняттям «торгівля людьми», розповіла про міфи та факти щодо торгівлі людьми, форми та методи вербування, експлуатації людини, а й при цьому залучила до діалогу, в якому кожен бажаючий мав змогу висловити свою думку, поділитися своїми знаннями. В ході зустрічі присутні переглянули фільм «Життя на продаж», який досить глибоко та наглядно розкриває суть цієї глобальної проблеми сьогодення. По завершенню семінару присутні отримали інформаційні буклети, що містять корисні поради для тих, хто зібрався за кордон та контактні дані Міжнародних організацій по протидії торгівлі людьми, а також адреси консультативних центрів, телефони «Гарячої лінії».

    52439640 342929556431740 2948024054000386048 n

    52544864 316012495722514 1458686698924802048 n 1

    52634002 594892130935245 8716178223588704256 n

    13 лютого  у Горохівській районної філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся семінар з орієнтації осіб  на службу в Збройних Силах України.

    Презентував службу за контрактом Ілля Гаврилов – заступник командира по роботі з особовим складом, лейтенант  військової частини №1141 м. Луцьк Національної гвардії України.

    Присутнім на заході було роз’яснено порядок, умови та переваги проходження військової служби за контрактом у Національній гвардії України. Учасники дізналися про можливість безкоштовного навчання та перспективу кар’єрного росту, грошове та речове забезпечення. При потребі надається кімната в гуртожитку або частково відшкодовується вартість оренди житла.

    Нині в країні змінюється ставлення до проходження військової служби за контрактом. Водночас у Нацгвардії України зростає потреба насамперед у професійних та вмотивованих військовослужбовцях, які мають відповідну фізичну підготовку.

    З двома претендентами, які зацікавились службою у Нацгвардії, проведено індивідуальні  співбесіди та визначено наступні кроки для оформлення контракту.

    У рамках популяризації служби у лавах Національної гвардії України за контрактом буклети та інформаційні листівки з умовами проходження контракту розміщено в інформаційних куточкахустанов та організацій, органів місцевого самоврядування.

    52100116 954028318123947 2711335196661121024 n

    52441765 284163188947573 7802134618072678400 n

    Вирішення питання зайнятості населення неможливе без налагодження партнерських відносин між службою зайнятості і роботодавцями.

    12 лютого фахівці Горохівської районної філії Волинського ОЦЗ  Галина Олійник та Наталія Василевська   зустрілись  з   підприємцем Людмилою Бондар.

    Одним з ефективних методів щодо стимулювання роботодавців до створення робочих місць є компенсація  витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов`язкове соціальне  страхування.

    Під час зустрічі  Галина Олійник , заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями, зазначила: «Право на компенсацію має роботодавець, який працевлаштовує на нове робоче місце строком не менше ніж на два роки за направленням служби зайнятості зареєстрованих безробітних квотної категорії громадян або роботодавець, який має пріоритетний вид економічної діяльності».

    Під час  зустрічі  домовлено про подальшу співпрацю між службою зайнятості та роботодавцем.

    фото Олійник

     

    Власний  сімейний  бізнес   -    нова ідея

    Горохівська   районна   філія   Волинського  обласного   центру   зайнятості    спільно   із    Управлінням   регіонального   розвитку   райдержадміністрації    в   рамках    проекту    « Території    майстерності»   провели    для     зацікавлених   осіб   з  числа   безробітних,  фермерів,   членів   особистих   селянських   господарств   презентацію    проекту      з   компанією Укрмілкінвест  -  холдинговою   компанією,   що   спеціалізується     на   молочному   тваринництві  з   використанням  сучасних    технологій,  є   засновником   Кластеру  «  Натуральне   молоко».

    Представник  компанії  Наталія  Немеришина    переконливо  окреслила  переваги    створення   сімейних  молочних   ферм.   Не   тільки  на словах, але й на  практичному  досвіді   розповіла  про   аспекти  проекту -   фінансове  сприяння на  будівництво  ферми,  придбання  обладнання   та   ВРХ, забезпечення консультативного   супроводу.

    51658821 254266478795621 1783140528603267072 n

    Важливо  працювати    спільно  і на   результат, - зазначали   під   час   зустрічі  директор   філії  Ірина   Рабінська  та  головний  спеціаліст  управління  регіонального  розвитку  Лариса  Корецька.   Тому  йшлось про    можливості підтримки   підприємництва  службою   зайнятості   та   про   діючі   програми    державного   та   регіональних   бюджетів.

    Домовлено   про   продовження   співпраці,  в   першу   чергу   щодо   інформування  сільських   жителів,  а  також      екскурсій   до тих,  хто   вже  скористався   такою   нагодою   та  успішно   працює   на   рідній  землі. 

     Активним учасником   та   «генератором»  ідеї був   керівник    ФГ «Рачин  агро»   Ігор  Юхимчук.

    брошура сімейні ферми

     

    В   рамках   діяльності    Студентського  центру   агробізнесу ,   який  діє  при    Горохівському   коледжі   Львівського НАУ   директор   Горохівської районної філії Волинського обласного центру   зайнятості   Ірина  Рабінська із фахівцями  Наталією Івашко та Тетяною Янюк,  викладачами    коледжу   Марією  Долінською,  Інною  Янчук , Тетяною Галтман   та  Станіславою Шелінпровели   економічну екскурсію  на трьох   підприємствах міста   для    випускників,  котрі   цьогоріч здобудуть  фах   бухгалтера і фінансиста.

         В  філії     студенти    ознайомились  із    роботою  фахівців та   кар’єрних   радників,   можливостями   служби  зайнятості   у сприянні  працевлаштуванню.   Ознайомили  з  актуальними  та   перспективнимипропозиціямироботи  по району   та    в іншихрегіонах.  Провели   анкетування   та створили   банк  резюме     випускників.

    Фахово   і цікаво    про    специфіку   роботи    розповіли   керівник відділення ПАТ КБ «Приватбанк» Олександр Піньковський,  начальник управління Державної казначейської служби України у Горохівському районі Олена Бєкєтова,провідний  економіст    відділення  «Ощадбанку»  Тетяна  Штунь.

    Майбутні   фахівці     мали   можливість  практично   ознайомитись   із    процесами  фінансового  та   бухгалтерського  обліку, обслуговуванням   клієнтів,  механізмами  автоматизованих процесів  та   фінансових операцій,   захисту   інформації.

    Діалог  було  змодельовано  на   двох  ситуативних  варіантах :  коли   «Я – претендент  або працівник  установи»    та  « Я -    співпрацюю  із  установою  як   керівник,  бухгалтер, фінансист  суб’єкта господарювання».

    В  кожній   з  відвіданих    установ    своя   практика   підбору   персоналу із використанням    сучасних    технологій, подачі резюме,   співбесід, проходження онлайн – практики, конкурсного   відбору на посаду   державного службовця,  зарахування   до   кадрового   резерву.

    Студенти мали можливість   поспілкуватись безпосередньо  із  працівниками служб    та   переконатись , що  знання, які вони отримують в коледжі, допоможуть їм у пошуку   робочого   місця  та  майбутній професійній діяльності.

    1 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

     

    Рекрутинг он-лайн:

    Як знайти потрібного фахівця у стислі терміни, певного кваліфікаційного рівня та з відповідним досвідом?Врахувати побажання роботодавця  до  кандидата, а головне переконати претендента, що саме на цьому підприємстві він зможе себе якнайповніше реалізувати?

    На ці виклики сьогодення дають відповідьрекрутери служби  зайнятості.  Завдання рекрутингу – залучити і рекомендувати спеціалістів, які мають професійні й особистісні характеристики, необхідні для вирішення бізнесових  завдань підприємства. А для цього рекрутер презентує підприємствоі формує на ринку праці потребу співпрацювати з ним.

    Сергій Маковський стирає стереотипи. Випускник Берестечківського училища отримав перше робоче місце завдяки роботі рекрутера.

    Під час спілкування Сергій, не перебуваючи на обліку як безробітний, отримав рекомендації та поради щодо проходження співбесіди із роботодавцем

    Аграрія, який вирощує яблуневий сад, вдалось переконати, що саме цього випускника, хоч і без досвіду роботи, але готового працювати, варто взяти на роботу.

    Вже понад півроку в підприємця Олексія Гайдука працює трактористом молодий та перспективний Сергій Маковський.

    фото Маковський

     

    Аби допомоги молоді краще зрозуміти себе та зробити свідомий вибір майбутньої професійної діяльності 22січня 2018 року фахівці Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості відвідали Підберезівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступеня.Ознайомили учнівз послугами служби зайнятості для молоді та провели презентацію нової консультаційної мережі «МОЯ ПРОФЕСІЯ».

    За допомогою даного онлайн-сервісу будь-якому зареєстрованому користувачеві можна безкоштовно  пройти тестування, яке допоможе визначитись з вибором професії чи сфери діяльності», – зазначилапровідний фахівець з профорієнтації Наталія Івашко.

    Для школярів інформація стала цікавою і 22 учні виявили бажання та зареєструвалися в консультаційні мережі «Моя професія» аби пройти тестування.

    50964386 553757461786891 1635470207117950976 n copy

     

    Семінар-навчання з директорами шкіл

    Щоб запобігти помилкам у виборі професії школярами  необхідна спільна  та систематична робота щодо профорієнтації молоді   разом  із  педагогами.

    Саме з цією метою сьогодні, 15 січня 2019 року, працівники Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості взяли участь у семінарі – навчанні   з директорами шкіл Горохівського району.

    Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Юлія Дроганпрезентувала працівникам закладів освіти онлайн платформу профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа». Наголосила на проблемі вірного вибору професії молоддю, оскільки багато випускників професійно-технічних закладів, коледжів, університетів не працюють за освітою, а звертаються до служби зайнятості.

    Учасники заходу зацікавились новими можливостями тестових методик, які відповідають високим стандартам якості і прогностичної ефективності  та виявили бажання тісно співпрацювати у напрямку реалізації вищезгаданої платформи.

    49829626 2247377898917451 8960447612306063360 n

    49507992 398760927528555 740574609484546048 n

     

    21 грудня 2018 року фахівці Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості відвідали Скобелківську загальноосвітню школу І-ІІ ст..Ознайомили учнівз послугами служби зайнятості для молоді та провели презентацію нової консультаційної мережі «МОЯ ПРОФЕСІЯ».

    Онлайн-платформа створена з метою безкоштовного надання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі. Скористатися нею може кожен, у кого є потреба у виборі або зміні професії, виборі майбутнього напряму професійного навчання, визначенні схильності до підприємницької діяльності, оцінці власних здібностей та навичок.

     

    19 грудня 2018 року, фахівці Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості взяли участь в  заході, організованому місцевою владою для  дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування з нагоди святкування дняСвятого Миколая. Захід проведено у кінотеатрі «Волинь»  котрий нещодавно відкрили у м.Горохів.

    Під час святкування учнів було ознайомлено з послугами служби зайнятості та з консультаційною мережею "Моя Професія". По закінченню дітки подивилися мультфільм у ЗD форматі, а також отримали подарунки від Святого Миколая.

    фото2n

     

    IMG 20181218 122017 copyЦього  тижня  у Горохові запрацював інклюзивно-ресурсний центр в приміщенні міської школи-гімназії. На відкриття завітали представники обласної та районної влади, а також долучилися   директор Ірина  Рабінська  та фахівці Горохівської районної філії Волинського ОЦЗ.   Приємно   було   зустрітись  із  колишньою   безробітною Жанною Домбровською,  котру   за сприяння  служби   зайнятості   працевлаштовано   вчителем - реабілітологом.  Відповідний   рівень  освіти,  творчий потенціал, енергійність і що найголовніше  - бажання  працювати, дали можливість   реалізувати  себе  в  соціальній  сфері,  котра  Жанні   до   душі.

      На   майбутнє    служба  зайнятості   району    співпрацюватиме  із  центром в напрямку  підбору   кадрів, оскільки  на перспективу є  потреба у   педагогах –дефектологах, логопедах, а також  організовуватиме   відповідну  профорієнтаційну   роботу, зокрема   із   батьками  дітей  з особливими потребами.      

     

     

     

    Сьогодні,  13   грудня 2018   року,   директор  Горохівської   районної  філії   Волинського  обласного  центру   зайнятості   Ірина  Рабінська   разом  із   фахівцями      взяли   участь    в  Дні   передплатника,  котрий   відбувся   в   відділенні  поштового  зв’язку  м.Горохів.    Мали   можливість   поспілкуватись  із   журналістами   волинських   періодичних   видань,   передплатити   улюблені  видання  на   наступний   рік.  

    Найперше  передплатили   свою   рідну    районну    газету   «Горохівський   вісник»,   через  яку  постійно  доносимо   до   жителів  району    інформаційні  новини    з  питань   зайнятості.  А   ще   прийняли  участь в  лотереї  та  отримали    смачні  та  корисні    призи.

    48257050 590737348055083 8287579442801278976 n

     

    48359250 790746937931064 474174877788536832 n   11 грудня  2018 року у будинку дитячої та юнацької творчості м. Горохів відбувся щорічний Ярмарок професій. Захід проводився за сприяння управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації за участю представників закладів професійно-технічної та вищої освіти.

         Формат  проведеного заходу -  впритул наблизити випускників шкіл до вибору майбутньої професії та навчального закладу. 20 представників навчальних закладів ознайомили 110   учнів   випускних  класів  з умовами вступу, навчання та проживання , організацією дозвілля, розкрили перспективи навчання та працевлаштування, роздали учням інформаційні матеріали.

    Заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Горохівської районної філії Волинського ОЦЗ Людмила Цимбалюк ознайомила з новою консультаційною мережею «Моя професія», наголосила, що вибір професії це важливо, порадила як обрати професію до душі, як уникнути помилок розчарувань у виборі професій, консультувала з питань зайнятості, ознайомила з найбільш затребуваними на ринку праці професіями та спеціальностями.

    Для  тих,   хто   уже   на  порозі    не  вибору,  а  здобуття     обраної  професії    захід   був   корисним  та  пізнавальним.

     

    48079440 1029936697177784 5992380685397000192 n 110   грудня  2018 року  в Горохівській  районній філії Волинського обласного центру зайнятості проведено Презентацію послуг з професійного навчання.  

    П’ятнадцять осіб з числа безробітних, які виявили бажання  здобути професію тракториста– машиніста   сільськогосподарського  виробництва на базі навчального закладу ПТУ №27 м. Берестечко,   були  ознайомлені  із  умовами   проходження  професійного  навчання.    Йшлося і про те, що  служба  зайнятості    дає  можливість    здобути    професію  із  відповідною  матеріальною  підтримкою, проте  є  певні   вимоги   щодо   відповідальності    особи   за   надані   послуги.

    Що є  перспективна   потреба   в   таких   кваліфікованих   робітниках ,  свідчать   результати  опитування роботодавців   району, отже   гарантоване   місце   праці   може   отримати   кожен,   хто  має  бажання працювати  за  улюбленою професією.

     

    IMG 20181129 130159Сьогодні у світлиці  Горохівської громадської організації "Сонце любові»  в переддень  Міжнародного дня  інвалідів було  людно.  На день відкритих дверей прийшли ті, хто постійно співпрацює з  організацією, знає і підтримує їх діяльність. В    зустрічі  прийняли  участь  директор Горохівської філії Волинського обласного центру зайнятості Ірина  Рабінська,   фахівці    Людмила  Цимбалюк   та  Тетяна   Янюк.  Організація  семінарів, майстер-класів за участю керівника ГО «Сонце любові» Ольги Дубінськоїзавжди   були  цікавими для   жінок,  що  перебували в пошуку роботи.Результатом  співпраці  є історії  успішного працевлаштування  осіб  вразливої категорії, здобуття нової   професії.    Для   допомоги  у роботах  соціального  напрямку   було   організовано   громадські   роботи,  котрі  проводились  у співфінансуванні з Горохівською міською радою.

     

     

    47322949 372998053448218 3545035116713607168 nВ рамках другого етапу квесту «Зроби себе сам або твій шлях до успіху» , фахівцями Горохівської районної філії Волинського ОЦЗ Наталією Івашко та Юлією Дроганв Студентському центрі агробізнесу відбувся семінар для випускників Горохівського коледжу ЛНАУ  на тему: «Self-менеджмент».  На заході були присутні двадцять сім студентів майбутніх фахівців бухгалтерського обліку та фінансової справи.

    Учасники заходу розглянули найбільш поширені джерела пошуку роботи,  навчалися складати резюме,проаналізували які помилки можуть виникати під час його написання та, як ефективно його використати при пошуку роботи.

    Юлія Дроган ознайомила студентів з новою консультаційною мережею «МОЯ ПРОФЕСІЯ», за допомогою якої студенти визначили свої професійні нахили і здібності та послуги, які надає служба зайнятості молоді.

     

     

     

     

     

    Сьогодні, 3 грудня в Горохівській  районній філії Волинського обласного  центру зайнятості, в рамках реалізації Всеукраїнської акції відбувся  тренінг на тему «16 днів проти насильства».  В заході взяли участь: фахівецьГорохівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Вікторія Синиця та старший інспектор з ювенальної провенціїГорохівського ВПГУНП у Волинській області Сніжана Лапків .

    Основним питанням було привернення уваги учасників заходу до актуальних для українського суспільства проблем - подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

    Сніжана Лапків наголосила, якщо Ви або Ваші близькі страждають від домашнього насильства – не потрібно це терпіти й приховувати. Краще раз і назавжди припинити знущання, ніж соромитися зізнатися в цьому прирікаючи себе і своїх дітей на довгі страждання.

    Учасники тренінгу  переконались в тому, що попередити насилля завжди легше ніж долати його наслідки.

    47322949 372998053448218 3545035116713607168 n copy

     

    До уваги роботодавців

    Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» роботодавці, в яких штатна чисельність працівників перевищує 20 осіб, до 1 лютого 2019 року мають подати до служби зайнятості інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у працевлаштуванні за 2018 рік.

    Форма звітності завантажити.

    За додатковою інформацією просимо звертатись в  Горохівську районну філію Волинського обласного центру зайнятості за адресою: м. Горохів, вул. Шевченка, 46 , тел. (03379)21301.

     

    Сьогодні, 29 листопада фахівці Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Людмила Цимбалюк, Наталія Івашко, Юля Дроган та Тетяна Янюк разом із спеціалістом Горохівського районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, Вікторією Синиця, провели виїзну акцію «16 днів проти насильства» на площі ринку м.Горохів. Під час заходу роздали інформаційні буклети про попередження та протидію насильства,   пропонували  актуальні вакансії  по  району та за його межами. Захід було спрямовано на те, щоб привернути увагу суспільства до проблем насильства в сім’ї, торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок та чоловіків. Проінформували стосовно захисту ринку праці, підвищення рівня правової обізнаності в сфері застосування праці і трудової міграції.

     

     

    IMG 20181128 110923У Горохівській районній філії  Волинського обласного центру зайнятості   до  Міжнародного дня інвалідівпроведено семінар для  вразливих   категорій   осіб,   що   перебувають  в пошуку  роботи.

    Учасниками заходу були  представники соціальних партнерів, фахівець Горохівського відділу обслуговування громадян Локачинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Любов Степанюк, головний спеціаліст  управління соціального захисту райдержадміністрації  Алла Тюн.                                                                                             

    Заступник директора Людмила Цимбалюк розповіла про  індивідуальний  підхід  у наданні  послуг та   можливості  здобуття  професії. Присутнім надали інформацію про вакантніробочімісця  по  району   та  області. Також  учасники  заходу   мали   можливість  отримати   консультації   щодо    їх соціально захисту, гарантовані   державою.

    Горохівська районна філія Волинського ОЦЗ

    Громадські роботи – допомога одиноким престарілим громадянам

    123 copy copy copy copyВирішуючи проблеми зайнятості жителів сіл, Горохівська районна філія Волинського  ОЦЗ постійно співпрацює з органами місцевого самоврядування в частині організації громадських робіт. Значна увага приділяється переорієнтації громадських робіт на соціальну сферу, ведеться робота щодо запровадження громадських робіт  в соціальному спрямуванні, зокрема,  надання допомоги одиноким престарілим громадянам.

    У листопаді на громадські роботи у Смолявську сільську раду направлено  безробітного  Юрія Макарука . Протягом місяця він виконуватиме роботи з обкошування присадибних ділянок, порубки дров на обійстях одиноких престарілих громадян.

    Робота в даному напрямку продовжуватиметься для вирішення соціальних проблем  вразливих верств населення.

     

     

    Запрацювала Горохівська хлібопекарня

    Сьогодні,  9 листопада начальником відділу взаємодії з роботодавцями та фахівцем цього відділу Михайлом Козаком та Тетяною Янюк проведено зустріч з підприємцем  Анжелікою Применко, яка відновила роботу Горохівської хлібопекарні. Хліб та здобні булки почали випікати у вересні, налагодили збут в Горохові, Берестечку, Іваничах та Локачах. Зараз на пекарні працює  п’ятеро постійних   працівників, вакансії пекарів та формувальників тіста укомплектовано за сприяння служби зайнятості. Терміново на виробництво  потрібен технолог з виготовлення та випічки хлібобулочних виробів.  Підприємця ознайомлено з умовами отримання компенсації  ЄСВ від служби зайнятості та можливістю організації тимчасових робіт.

    Однією із перспективних і привабливих форм підвищення кваліфікації як для безробітних, так і для роботодавців, є стажування. Для роботодавця – це найкращий спосіб задовольнити потребу в робочій силі кваліфікованими кадрами, а для безробітного – можливість відновлення своїх трудових навичок. В листопаді Горохівською районною філією Волинського обласного центру зайнятості було направлено  стажуватися на Горохівську  хлібопекарню Лесю Савицьку на посаду формувальник тіста.

     

    Обирали майбутню професію

    16 жовтня цього року, фахівцями Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості в рамках квесту «Твій вибір» проведено ряд заходів для учнівської молоді, а саме: профорієнтаційні уроки для учнів 8-9 класів ЗОШ І-ІІ ст. с. Галичани, ЗОШ І-ІІІ ст. м. Берестечко Горохівського району. Для учнів 10-11 класів ЗОШ І-ІІІ ступеня м. Берестечко проведено професіографічну екскурсію на підприємство до ФОП Захарчук О.А., котре займається переробкою та виготовленням консервації з плодів.

    Під час заходів ознайомлено школярів зі світом професій, зокрема, з тими, які користуються попитом на ринку праці, інформацією про можливість здобуття робітничих професій у різних навчальних закладах, та послуги, які надає служба зайнятості молоді. Учні дізналися багато корисної інформації, про те як правильно вибрати професію та уникнути помилок, застосовуючи формулу «ХОЧУ-МОЖУ-ТРЕБА», а також мали можливість ознайомитися з професіями в реальних умовах, отримати інформацію із першоджерел, поспілкуватися з професіоналами, сприйняти атмосферу і стиль трудового процесу.

    Під час екскурсії учні мали можливість побачити просторі, оснащені сучасними машинами цехи підприємства. Головний технолог підприємства Галина Хмарук та працівники продемонстрували учням технологічний процес виготовлення продукції від початкової до кінцевої стадії пакування. Школярі отримали загальні відомості про підприємство: структуру, продукцію, умови, режим праці, характеристику кожного робочого місця. Інформація, що можна працювати на сучасному підприємстві з достойною заробітною платою в рідному місті, викликала жвавий інтерес у школярів. Було цікаво і було смачно - гостям провели дегустацію смаколиків.

    Переглядів 12855 Останнє редагування Середа, 15 травня 2019 08:47
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua