Версія для друку
Четвер, 25 серпня 2022 15:47

Стан підготовки закладів освіти до 2022/23 навчального року обговорили учасники наради

Стан підготовки закладів освіти до 2022/23 навчального року обговорили учасники наради

Під звуки тривожних сирен в Україні нещодавно пролунав останній дзвоник для школярів. Щоправда, як і саме навчання, відбулося це дистанційно. Вже декілька років - спочатку через пандемію коронавірусу, а зараз через війну - школярі та студенти вимушені здобувати освіту в дуже напружених і незвичних до цього умовах.

25 серпня 2022 року під головуванням заступника голови Ковельської райдержадміністрації Романа Кульцмана відбулася спільна нарада керівників управління гуманітарного розвитку Ковельської райдержадміністрації, територіальних громад району, Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області.

Основні питання, які були розглянуті: про підготовку закладів освіти до нового 2022-2023 навчального року, облаштування найпростіших укриттів та форми організації освітнього процесу для закладів освіти громад.

Начальник управління гуманітарного розвитку Ковельської райдержадміністрації Ірина Ревейчук повідомила, що на Ковельщині у закладах освіти продовжується робота щодо обстежень сховищ. Водночас, триває робота по обладнанню альтернативних сховищ для учнів та персоналу закладів освіти, у яких немає таких об’єктів. Зараз проводиться аудит усіх приміщень на наявність безпечних місць. І ми розуміємо, що невелика кількість закладів освіти у нас мають бомбосховища, і навіть поруч не всюди є безпечні місця.

У результаті 63 заклади освіти, а саме: 32 заклади загальної середньої освіти та 18 закладів дошкільної освіти, 7 закладів позашкілля, 3 ПТУ, 3 ВНЗ на початок навчального року в умовах воєнного стану будуть готові до роботи в режимі офлайн, оскільки мають найпростіші укриття, які оновлюються та ремонтуються відповідно до вимог, де діти будуть у безпеці.

Найпростіші укриття закладів освіти району забезпечені шанцевими інструментами, засобами пожежогасіння, медичними аптечками та необхідним запасом води.

На початку навчального року в школах представниками Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області будуть проведені інструктажі з цивільного захисту та безпеки життєдіяльності з працівниками різних категорій, вихованцями, розроблені алгоритми дій та правила поводження у надзвичайних ситуаціях.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 315

Галерея зображень