Версія для друку
П'ятниця, 01 жовтня 2021 18:55

У Ковельському районі завершились командно-штабні навчання з  територіальної оборони  

На Ковельщині завершились командно-штабні навчання з територіальної  оборони, які проходили у два етапи з 23 вересня до 1 жовтня 2021 року в пунктах дислокації підрозділів військових  частин смт Луків та с.Гірники Ковельського району.

Голова Ковельської районної державної адміністрації Ольга Черен, голова Ковельської районної ради В`ячеслав Шворак, радник голови райради Іван Тусь, військовий комісар Ковельського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Середюк,  Ратнівський селищний голова Віталій Бірук, 1 жовтня 2021 року, взяли участь у закритті командно-штабних навчань з командуванням об’єднаних сил Збройних сил України «Об`єднані зусилля-2021» та навчальних зборів з оперативним резервом 2-ої черги військовозобов’язаних.

Завершилися навчання шикуванням у базовому таборі територіальної оборони села Гірники Ковельського району. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв, захисників України, які загинули відстоюючи територіальну цілісність нашої держави під час проведення антитерористичної операції.

Сьогодні обороноздатність держави більшою мірою залежить від організованості і активності суспільства. І ворог, який бачить здатність іншої держави швидко мобілізуватись, прогнозуючи витрати, ніколи не наважиться на широкомасштабний наступ. Тому кожен захід із зміцнення територіальної оборони, кожен активний боєць підрозділу – це ще одна гарантія відвернення загрози від нашої держави, – наголосила Ольга Черен і подякувала за  участь у навчаннях, вірність військовій присязі, готовність захищати і обороняти свою рідну землю та побажала міцного здоров'я, мирного неба, родинного затишку та успіхів у благородній справі служіння українському народові заради миру та процвітання України.

В продовж заходу кращим військовослужбовцям присвоєно нові військові звання, а  резервісти і військовослужбовці, які себе найбільше проявили під час навчань, отримали грамоти, подяки та подарунки від керівництва області, району та військового комісара.

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 888

Галерея зображень