Версія для друку
Вівторок, 31 серпня 2021 10:00

На щотижневій нараді в райдержадміністрації

Під головуванням голови Ковельської районної державної адміністрації Ольги Черен, 31 серпня 2021 року,  відбулась чергова оперативна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, служб району, за участю голови Ковельської районної ради В’ячеслава Шворака.

Про організацію освітнього процесу у 2021-2022 навчальному році у закладах освіти територіальних громад Ковельського району проінформувала Ірина Ревейчук, начальник управління гуманітарного розвитку райдержадміністрації.

У своєму виступі Ірина Федорівна зазначила, що новий навчальний рік розпочнеться 1 вересня у звичній для нас традиційній очній формі навчання.

Цьогоріч у День знань на Ковельщині вперше за парти сяде 3 513 першокласників. А вся початкова ланка буде охоплена Новою українською школою, яка повністю забезпечена підручниками.

Підготовка закладів освіти в умовах навчального року проходила паралельно з реалізацією двох проектів програми Президента України «Велике будівництво, це реконструкції шкіл с.Вербка та с.Піща. Ремонтні роботи по даних об’єктах тривають.

На виконання приписів  управління з надзвичайних ситуацій, та з метою збереження життя та здоров’я учасників освітнього процесу головами територіальних громад складені плани  заходів по усуненню виявлених недоліків перевірок.

Управлінням гуманітарного розвитку райдержадміністрації детально проаналізовано роботу 9 закладів загальної середньої освіти району з малою чисельністю здобувачів освіти. У зв’язку з  виявленими порушеннями  та недоліками у даних школах головами територіальних громад проведена відповідна робота з оптимізації закладів загальної середньої освіти Ковельського району. Адже створення ефективної освітньої мережі є важливою не лише з метою економії бюджетних коштів, а й для забезпечення надання якісних освітніх послуг школярам.

Ірина Федорівна також наголосила на тому, що в районі активно проводиться робота з керівниками гуманітарних управлінь громад та директорами закладів освіти, щодо вакцинації працівників шкіл, що дасть змогу продовжити очне навчання при введенні карантину в районі, якщо в школах буде 80% провакцинованого персоналу.

Лук’янова Жанна, т.в.о начальника управління регіонального розвитку райдержадміністрації, проінформувала учасників наради про умови забезпечення приватним акціонерним товариством «Українська фінансова житлова компанія» громадян України житлом на умовах фінансового лізингу та на умовах іпотечного кредитування.

Про хід впорядкування реєстраційних справ, переданих  в процесі реорганізації  Турійською, Любомльською, Ратнівською, Старовижівською, Шацькою РДА Ковельській райдержадміністрації доповіла Поляк Мирослава, начальник відділу юридичного забезпечення та з питань запобігання і виявлення корупції апарату райдержадміністрації.

По завершенню наради голова райдержадміністрації Ольга Черен  надала керівникам структурних підрозділів відповідні доручення.

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 467

Галерея зображень