Версія для друку
Неділя, 29 серпня 2021 12:09

День пам’яті захисників України

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України відзначається щорічно 29 серпня відповідно до Указу Президента № 621/2019 від 23.08.2019 на підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність Української держави, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

На Ковельщині відбулись меморіальні заходи, в ході яких предаставники влади району на чолі з головою Ковельської райдержадміністрації Ольгою Черен, головою районної ради В’ячеславом Швораком разом з представниками територіальних громад, військовослужбовцями відвідали місця поховань полеглих під час проведення антитерористичної операції на Сході України земляків, поклали квіти і встановили зменшені копії Державного Прапора України на могилах захисників держави. А також віддали  шану світлій пам’яті та подвигам героїв хвилиною мовчання.

Відважні українські воїни стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну, саме їхні подвиги надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією. Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів.

29 серпня - День пам'яті Героїв, які загинули за волю України.... Молитвою, добрим словом, згадаймо Героїв, які боролися і віддали життя за долю рідної країни, за наше майбутнє та тих, хто сьогодні боронить нашу державу від зазіхань російського агресора.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

 з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 459

Галерея зображень