Версія для друку
Понеділок, 19 липня 2021 16:56

Відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації 

Сьогодні, 19 липня 2021 року, під головуванням голови Ковельської райдержадміністрації Ольги Черен, та за участі першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Книша, заступників голови райдержадміністрації Романа Кульцмана, Дмитра Красносельського, голови Ковельської районної  ради В’ячеслава Шворака, заступника голови районної ради Андрія Броїла, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, представників громад, керівники окремих установ району відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації.

Під час засідання члени колегії та запрошені розглянули наступні питання:

Про оцінку екологічної ситуації громад Ковельського району. Про хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 07 липня 2021 року № 396 «Про затвердження Плану заходів з усунення порушень та недоліків, виявлених під час перевірки робочою групою Кабінету Міністрів України стану виконавської дисципліни у Волинській обласній державній адміністрації та окремих райдержадміністраціях Волинської області». Про заходи щодо запобігання загибелі і травмування людей на водоймах під час купального сезону. Різне.

          Перед початком колегії про сучасні методи залучення фінансування проєктів та громадських ініціатив розповів Руслан Краплич, громадський діяч, експерт з фандрейзингу, директор Фундації князів-благодійників  Острозьких.

         У засіданні колегії взяв участь Степан Білан, заступник начальника управління – начальник відділу містобудівного кадастру, моніторингу та земельних відносин Волинської облдержадміністрації, який проінформував присутніх про зміни в законодавстві у сфері містобудування, архітектури та земельних відносин і закликав представників громад до співпраці.

Начальник державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Кралюк проінформував присутніх про оцінку екологічної ситуації громад Ковельського району.

Про  хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 07 липня 2021 року № 396 «Про затвердження Плану заходів з усунення порушень та недоліків, виявлених під час перевірки робочою групою Кабінету Міністрів України стану виконавської дисципліни у Волинській обласній державній адміністрації та окремих райдержадміністраціях Волинської області» доповіли керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, які відповідають за напрямки роботи у галузях освіти, культури, соціального захисту, захисту інтересів та прав дітей, цивільного захисту, економіки та бюджету району.

Про заходи щодо запобігання загибелі і травмування людей на водоймах під час купального сезону проінформував заступник начальника управління – начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області Сергій Жоголь. У своєму виступі Сергій Вікторович зауважив, що на сьогодні в Ковельському районі, визначено 22 місця для відпочинку на воді. Працівниками управління постійно проводиться роз’яснювальна  робота серед населення району, щодо заборони відпочинку та купання на невизначених для цього водоймах, але  незважаючи на проведену роботу, страшна статистика смертельних випадків на водоймах стрімко зростає. Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання правил безпечної поведінки громадянами.

З початку купального сезону 2021 року на водоймах Ковельського району загинуло 16 людей, з них  3  дітей.  У червні  - 3 особи, з них 1 дитина, у липні - 13 осіб, з них 1 дитина. По територіальних громадах: Дубівська – 2, Шацька – 2 (2 дітей), Ковельська –2,  Голобська –1 , Велицька –1,  Вишнівська –1, Любомльська –1, Заболотівська –1, Самарівська – 1 (1 дитина), Турійська –2, Поворська – 1, Дубечненська - 1 випадків загибелі  на воді.

Заслухавши доповідачів та обговоривши виступи, члени колегії, із врахуванням зауважень, пропозицій та доповнень, прийняли відповідні рішення з кожного із внесених до порядку денного засідання колегії питань.

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 506

Галерея зображень