Версія для друку
Вівторок, 06 жовтня 2020 15:58

Нарада з сільськими головами з актуальних питань життєдіяльності громад

6 жовтня 2020 року заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман провів  робочу нараду з сільськими головами сільських рад, які з 1 січня 2021 року увійдуть до складу Колодяжненської та Ковельської ОТГ та представниками Ковельського МТМО з питань забезпечення  фінансування видатків на заробітну плату працівникам фельдшерсько-акушерських пунктів до кінця поточного бюджетного року та інших актуальних питань життєдіяльності зазначених громад.

Заступник генерального директора Ковельського МТМО з економічних питань Валентина Корецька проінформувала присутніх про суми часткової незабезпеченості  коштів на заробітну плату працівникам ФАПів в розрізі сільських рад. Своєю чергою, сільські голови доповіли про вжиті ними заходи з метою позитивного вирішення даного питання. Зокрема, рішеннями Дрозднівської та Тойкутської сільських рад у вересні 2020 року на дану мету спрямовано кошти в загальній сумі 80 тис. грн., які у жовтні ц. р. рішенням районної ради будуть передані  в бюджет м. Ковеля. Зеленський сільський голова Оксана Паливода та Любитівський сільський голова Віктор Павлов запевнили, що необхідні кошти, а це відповідно 71, 6 тис.грн. та 42,0 тис.грн будуть виділені у жовтні цього року.

Учасники наради погодили механізм фінансування з місцевих бюджетів видатків, пов’язаних із прохолодженням медичних оглядів допризовної молоді і призовників на строкову військову службу у 2020 році. Відповідну інформацію надав медичний директор з поліклінічного розділу роботи Ковельського МТМО Микола Шабанов.

Головний лікар Центру ПМСД Ковельського МТМО Олег Кубай акцентував увагу присутніх на необхідності дотримання в існуючих приміщеннях ФАПів державних будівельних норм щодо обов’язкового створення безбар’єрного простору  для маломобільних груп населення. Дане питання потребує значного фінансового ресурсу й, водночас, додаткової   роз’яснювальної роботи з депутатським складом, населенням. У зв’язку з цим керівник Центру ПМСД виявив ініціативу щодо особистої участі у сесіях сільських рад.

Заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман закликав сільських голів активізувати роботу щодо сплати громадянами нарахованих у поточному та попередніх роках сум земельного податку та податку на нерухоме майно з метою недопущення зростання податкової заборгованості та наповнення місцевих бюджетів. Учасники наради обмінялись думками щодо вирішення ряду важливих для жителів району питань.

Сектор організаційної та інформаційної

діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 546

Галерея зображень