Версія для друку
Вівторок, 28 січня 2020 12:06

Служба за контрактом

Серед наявних вакансій на ринку праці в Україні військова служба за контрактом у ЗСУ є однією з  найвисокооплачуваних та конкурентоспроможних професій.

«Сьогодні професія військового – одна з найпопулярніших в Україні. Це пояснюється тим, що всі бажаючі служити в українській армії за контрактом отримують не лише достойну зарплату, а й певні переваги.

На виконання Державної програми переходу Збройних сил України до комплектування військовослужбовцями за контрактом Ковельський міськрайонний центр зайнятості спільно працює з Ковельським об’єднаним військовим комісаріатом для забезпечення укомплектування військових частин військовослужбовцями за контрактом. У рамках співпраці проводяться ярмарки вакансій та семінари, де шукачам роботи розповідають про терміни контрактної служби, соціальні гарантії військовослужбовців та їх сімей, наявні вакансії у ЗСУ тощо.

Один із таких заходів для 25 безробітних відбувся сьогодні, 28 січня в приміщенні Ковельського міськрайонного центру зайнятості.

З переходом в Україні на контракту службу суттєво підвищується конкурентоздатність військової служби на ринку праці – на цьому наголосили представники 14 ОМБР та Володимир-Волинського ракетно-зенітного полку, які були присутні на даному заході.

Присутніх ознайомили з актуальними вакансіями, процедурою відбору громадян для прийняття на військову службу.

Служба в армії за контрактом – це можливість отримати безкоштовну вищу освіту, виплату одноразової грошової допомоги при укладенні контракту, також для військовослужбовців передбачено повноцінне речове та продовольче забезпечення, безоплатне медичне обслуговування та санітарно-курортне лікування за пільговою оплатою тощо.

Усі бажаючі отримали індивідуальні консультації та відповіді на безліч запитань, а також інформаційні листівки про військову службу за контрактом.

Служба за контрактом на ринку  праці професія досить нова і стати контрактником в Збройних Силах України - це дуже нелегкий, відповідальний вибір. Проте  в умовах сьогодення це може стати надійним і стабільним доходом в сім’ю, а ще ‑ доброю школою на мужність і відповідальність, що притаманні справжнім чоловікам.

З метою широкого інформування населення щодо умов військової служби за контрактом центром зайнятості складено календарний графік проведення таких заходів.  Участь у  них беруть  представники військових частин, які мають вакантні місця на військову службу за контрактом та громадяни, які шукають роботу.

Ковельський міськрайонний центр зайнятості

Переглядів 1168

Галерея зображень