Версія для друку
Понеділок, 11 листопада 2019 17:05

Вечір-реквієм «Пам’ятай, Україно, Героїв своїх»

Вечір-реквієм «Пам’ятай, Україно, Героїв своїх»

Вчора у місті Луцьку відбувся вечір-реквієм “Пам’ятай, Україно, Героїв своїх”, присвячений загиблим військовослужбовцям в російсько- українській війні з 2014 по 2019 роки на Сході України.

Захід був організований громадською організацією “Члени родин загиблих в АТО “Надія”. Не оминули втрати стороною і Ковельщину. Родини загиблих, учасників бойових дій, волонтери, в тому числі і ковельчани, вшановували усіх, хто віддав життя за Україну. У поминальній панахиді, яка відбулась у Свято-Троїцькому кафедральному соборі молились за вічний спокій усіх спочилих. 

Потому відбувся сам захід у Волинському обласному музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка.

- Ми маємо пам’ятати якою ціною дається наш мир – ціною життів. Ціна нашого миру з 2014-го по 2019-й роки – це 4 167 відданих життів, це майже 10 тисяч родин, які втратили свої найдорожчих людей. І це тільки Збройні сили України. У нас ще сотні безвісти зниклих, ще сотні полонених. І досі продовжується війна, - сказала голова громадської організації “Члени родин загиблих в АТО “Надія” Любов Карабан.

Завершили захід покладанням квітів до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України» та до пам’ятників полеглим воїнам АТО/ООС на кладовищі у селі Гаразджа Луцького району.

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної

політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1000

Галерея зображень