Версія для друку
Понеділок, 30 вересня 2019 16:09

Урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек

У чарівний осінній день у нашій державі відзначається свято, що вшановує хранителів мудрості - бібліотекарів й іменується Всеукраїнським днем бібліотек! Вже традиційно зустрічаємо його щороку, що свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, а також про визнання ролі бібліотеки в житті суспільства.

Бібліотечні працівники в своїй щоденній роботі через книги і проведення масових заходів доносять до кожної людини історію, вчать пам’ятати і шанувати тих, хто ціною свого життя відстояв для нас майбутнє.

З цієї нагоди сьогодні, 30 вересня 2019 року, відбулися святкові урочистості у Ковельській центральній районній бібліотеці, тож сюди завітали винуватці свята - працівники бібліотек Ковельщини. Читальна зала, де відбувався захід, цього дня була не просто святково уквітчана дарами осені, ба більше: вмілі й талановиті працівники бібліотеки створили цікаву й креативну композицію із використанням книг.

Привітати бібліотекарів завітали поважні гості - керівники районної влади: перший заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, голова районної ради Андрій Броїло, профільні посадовці та представники творчої інтелігенції.

«Професія бібліотекаря  надзвичайно важлива, адже саме ви відкриваєте читачам шлях до книги – джерела споконвічної мудрості та знань, - мовив Роман Ярославович. - Тож від щирого серця бажаю процвітання нашим бібліотекам - своєрідним храмам мудрості, а бібліотечним працівникам – натхнення і плідних звершень, міцного здоров’я і достатку, віри, надії, любові і мудрості у виконанні благородної місії на користь рідної Ковельщини та України».

Також слово мали Андрій Броїло, начальник відділу культури райдержадміністрації Тетяна Матяшук, директор ЦБС, заслужений працівник культури Галина Божик, духівник і поет Іван Оринчак, журналіст і краєзнавець Анатолій Семенюк.

Подякою голови Ковельської районної державної адміністрації та голови Ковельської районної ради за вагомий особистий внесок у розвиток бібліотечної справи на Ковельщині, активну просвітницьку діяльність та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек відзначено завідуючого відділом комп’ютерних бібліотечних технологій та інформаційно-бібліотечної роботи центральної районної бібліотеки Олега Володимировича Котіка, провідного бібліотекаря відділу комп’ютерних бібліотечних технологій та інформаційно-бібліотечної роботи центральної районної бібліотеки Ірину Григорівну Малиновську, бібліотекаря бібліотеки-філії с. Доротище Валентину Порфирівну Шпилюк. Своєю чергою, відзначали, вітали й дарували квіти підлеглим і колегам Тетяна Матяшук, Галина Божик, не забули у вітаннях і про ювілярів.

У рамках святкового концерту звучали веселі і натхненні композиції у виконанні колективу РБК «Колорит», вокалістів Андрія Мигулі, Ірини Михалевич та Петра Журавля, під акомпанемент Олександра Середи, тріо РБК «Перевесло», вихованки Ковельської школи мистецтв Анастасії Смаль.

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної

політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1034

Галерея зображень