Версія для друку
Понеділок, 09 вересня 2019 11:48

Міжнародний літературно-мистецький фестиваль «Лісова пісня»

Міжнародний літературно-мистецький фестиваль «Лісова пісня», котрий відбувався в області 6-8 вересня, традиційно, проходив і на території Ковельщини: у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, урочищі Нечимне поблизу с. Скулин, а також, на базі Ковельської центральної районної бібліотеки.

Як відомо, фестиваль «Лісова пісня» відбувається на Волині з 2001 року. Захід започаткований з ініціативи Волинської обласної організації НСПУ з метою привернути увагу до місць, де бувала Леся Українка та які надихали на написання безсмертної «Лісової пісні».

Традиційно на захід запрошують митців із тих країн, де бувала Леся Українка у різні періоди свого життя. Відтак і цьогоріч фестиваль відвідали група письменників з різних куточків України, Болгарії, Чехії, Білорусі, Грузії. Це - чудова нагода ще раз заглибитись у твори геніальної поетеси, у її вміння передавати думки та істини, які є актуальними і для сьогодення. Леся Українка - це символ нашого краю, і нині вона надихає багатьох молодих митців до творчості.

Привітав поважних гостей у садибі Косачів заступник Колодяжненського сільського голови Роман Осійчук, а старша наукова співробітниця музею Марія Чашук провела екскурсію.

У Ковельській центральній районній бібліотеці відбулася зустріч гостей фестивалю з місцевими літераторами, на яку також завітала начальник відділу культури райдержадміністрації Тетяна Матяшук. Тетяна Іванівна подякувала і гостям, і землякам за активну участь у мистецькому заході та побажала приємних вражень та відкриттів від подальшої участі у літературно-мистецькому дійстві на честь геніальної Лесі Українки.

Неодмінною частиною літературно-мистецького фестивалю є мандрівка в урочище Нечимне - місце, що свого часу надихнуло Лесю Українку на створення легендарної «Лісової пісні». Для гостей свята було організовано цікаву екскурсію визначною місциною, літературні читання та виступи фольклорних гуртів на сцені просто неба. Із купою приємних вражень, почерпнутих на Ковельщині, учасники фестивалю вирушили до обласного центру, де власне відбулася його завершальна частина.

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1004

Галерея зображень