Версія для друку
Вівторок, 25 лютого 2020 09:22

У Міноборони обговорили питання подальшої взаємодії з НАТО

   
   

Сьогодні, 25 лютого, в Міністерстві оборони України відбулася зустріч керівництва оборонного відомства з делегацією НАТО на чолі із заступником Офісу зв’язку НАТО в Україні Пані Хелен Аківумі.

Головною метою зустрічі стало обговорення питання подальшої взаємодії та співробітництва з НАТО в рамках Комплексного пакета допомоги НАТО для України, а також реалізації Річної національної програми.

У ході зустрічі заступник Міністра оборони України Аліна Фролова окреслила 11 основних напрямків реформування оборонного відомства, які були сформовані на основі Програми дій Уряду. Також вона акцентувала увагу на тому, що оборонним відомством буде впроваджено 30 проектів, спрямованих на реалізацію зазначених реформ.

У цьому контексті сторони обговорили підтримку Альянсу в процесі імплементації згаданих реформ.

Серед іншого заступник Міністра оборони України Олександр Поліщук поінформував іноземну делегацію про хід формування та впровадження стратегічних документів оборони держави та відзначив значну роль держав-партнерів НАТО у цьому процесі.

Українська делегація подякувала представникам НАТО за послідовну підтримку оборонного відомства та зауважила на важливості підтримки партнерів по Альянсу в отриманні Україною статусу Партнерства розширених можливостей (EOP) НАТО.

Переглядів 1372 Останнє редагування П'ятниця, 28 лютого 2020 09:31