Версія для друку
Четвер, 10 жовтня 2019 17:13

Рух до НАТО буде максимально ефективним завдяки спільній парламентсько-урядовій платформі, - Дмитро Кулеба

вроатлантична інтеграція України вперше координується на спільній парламентсько-урядовій платформі, що значно підвищить ефективність руху України незмінним курсом на зближення з НАТО.

Про це Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив у Верховній Раді України на першому спільному парламентсько-урядовому брифінгу, присвяченому євроатлантичній інтеграції України.

«Хочу подякувати Парламенту за відкритість до співпраці. Як не дивно це може прозвучати, але ніколи раніше Уряд та Парламент не створювали такої спільної платформи, щоб рухатися шляхом євроатлантичної інтеграції. Це надзвичайно тішить мене як представника Уряду», - заявив він.

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що Уряд у свою чергу також прагне показати нову якість роботи. Він підтримав слова Голови парламентського Комітету з національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича, вчергове запевнивши, що курс на євроатлантичну інтеграцію України залишається незмінним.

Дмитро Кулеба повідомив, що Уряд нині завершує роботу над Річною національною програмою під егідою Комісії Україна-НАТО на 2020 рік: «Це надзвичайно серйозний і комплексний документ. Ми робимо його людиноцентричним. Ставимо понад усе інтереси громадянина України, який має користуватися всіма перевагами розвиненого сектору безпеки та оборони, почуватися захищеним, а також інтереси солдатів та офіцерів Збройних Сил України».

За словами Віце-прем’єр-міністра, програма буде максимально наближена до формату Плану дій щодо членства у НАТО, а її імплементація буде крок за кроком поступово наближати Україну до мети. Дмитро Кулеба висловив вдячність парламентарям за підтримку і готовність координувати дії «для того, щоб наш рух був максимально ефективним» і запевнив у повній готовності Уряду співпрацювати із Парламентом.

Спільна парламентсько-урядова платформа дозволить системі влади скоординовано та швидко просуватися дорожньою картою, розробленою спільно Кабінетом Міністрів України та Верховною Радою України. Вона передбачає, зокрема, удосконалення законів про національну безпеку України, Службу безпеки України, Службу зовнішньої розвідки України, державну таємницю, оборонні закупівлі. Окрема увага буде приділена парламентському контролю над сектором оборони та безпеки. На важливості ухвалення цих реформістських законів наголосив і Голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков. Він запевнив, що Північноатлантичний альянс надалі підтримує Україну на шляху реформ.

Рух до НАТО буде максимально ефективним завдяки спільній парламентсько-урядовій платформі, - Дмитро Кулеба

Переглядів 1453