Версія для друку
П'ятниця, 29 листопада 2019 16:07

У Ковельському міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар для безробітних на тему: «Протидія домашньому насильству та насильству за ознакою статі»

У Ковельському міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар для безробітних на тему: «Протидія домашньому насильству та насильству за ознакою статі»

Як врятуватися від домашнього насильства? Які форми воно приймає? До кого звертатися за допомогою?  Саме з метою попередження такого нетерпимого, ганебного явища, а також задля інформування безробітних про систему безоплатної правової допомоги 28 листопада 2019 року у Ковельському міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар для безробітних на тему: «Протидія домашньому насильству та насильству за ознакою статі». До проведення заходу долучилася представник Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Романюк та представники інших інститутів, що задіяні в процесі запобігання насильству та наданні всебічної допомоги постраждалим, а саме: представник органів Національної поліції, представник служби у справах дітей, представники центрів соціальних служб для дітей сім’ї та молоді у місті Ковелі та Ковельському районі.

Під час заходу присутніх проінформували, про те як реагувати на випадки насильства в сім’ї, розповідали про форми домашнього насильства, про установи, які надають допомогу постраждалим від цього злочину та порядок звернення до таких установ. Наводили статистику жертв домашнього насильства в Україні, розповідали, що кривдник нестиме не тільки адміністративну чи цивільно-правову відповідальність а й кримінальну.

Акцентували увагу й натому, що якщо раніше домашнім насильством вважались інциденти у подружжі, то тепер розширили коло осіб. До нього відносять колишнього чоловіка/дружину, громадянські шлюби (спільне проживання без реєстрації). Розширене коло осіб, яких визнають кривдниками: прийомні батьки, особи, які спільно проживають чи проживали в одній родині, рідні брати, сестри, опікуни й інші родичі – дядько, тітка, племінниці, двоюрідні брати, сестри, двоюрідні дідусі та бабусі.

На сам кінець учасників заходу закликали, що не варто терпіти і закривати очі, виправдовувати агресію кривдника та поширили інформаційні тематичні буклети та брошури про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

Довідково:

Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63. (пн-пт з 9:00 до 18:00). Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

Переглядів 1445