Версія для друку
Середа, 27 листопада 2019 15:06

Скажи «НІ» насильству

Скажи «НІ» насильству

Насильство – це одна з найбільш поширених у світі форм порушення прав людини. Проблема насильства надзвичайно важлива і повинна перебувати під особливим захистом держави. Насильство й жорстокість у суспільстві не лише руйнують гармонію і злагоду в ньому, а й виступають однією з передумов злочинності.

Цього року Міністерство соціальної політики  у співпраці з UNFPA Україна у рамках програми «Комплексний підхід  до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні», яка реалізується за підтримки урядів Великої Британії, Канади та Естонії, розпочало нову хвилю кампанії «Розірви коло». Ціль кампанії : підвищити нетерпимість суспільства до домашнього та гендерно зумовленого насильства.

В рамках інформаційної кампанії, у новому відеоролику «Розірви коло» демонструється, як із покоління в покоління герої передають один одному сувій, що символізує усталені виправдання насильства у формі українських прислів’їв та приказок. Такий зв’язок крізь час поколінь підкреслює укоріненість проблеми.

Інформаційна кампанія «Розірви коло»  закликає усе суспільство до активних дій і «нульової» толерантності до насильства, яке немає виправдань при будь-яких обставинах. Правда завжди одна: якщо він любить, то ніколи не вдарить; зробити боляче – це не прояв симпатії; твоя «хата не скраю» – ти можеш допомогти.

 Відеоролик «Розірви коло насильства» за посиланням  https://www.youtube.com/watch?v=ZGoWmM3nZAU&feature=emb_title

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації

Переглядів 1543