Версія для друку
П'ятниця, 11 листопада 2022 19:13

Опалювальний сезон, економія електроенергії та розміщення внутрішніх переселенців: начальник ОВА взяв участь в урядовій нараді

 Начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко разом з очільниками інших областей взяв участь в робочій нараді, яка відбулась під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. На порядку денному – питання, пов’язані з проходженням опалювального сезону.

«Відтак, в області працюють 96,29% котелень від загальної кількості. Житловий фонд підключено до опалення на 92,8%. Наразі ще тривають завершальні роботи. Установи соціальної сфери Волині опалюються на 95,64%. Зазначу, що частково відсутнє теплопостачання в закладах освіти, де тривають канікули», – повідомив Юрій Погуляйко.

Він також додав, що економія електроенергії так само залишається головним завданням для всіх споживачів. Так ми допомагаємо енергетикам балансувати енергосистему.

Під час наради також обговорили питання розміщення внутрішньо-переміщених осіб. 

«Нагадаю, аби допомогти внутрішнім переселенцям із житлом, Уряд компенсує комунальні витрати тим, хто безкоштовно розміщує у себе вимушено-евакуйованих осіб. Так, у рамках проєкту «Прихисток» жителі області прихистили у своїх домівках 19 372 людей, – зазначив начальник Волинської ОВА. – Таким чином, з березня по вересень цього року домогосподарства області отримали компенсації за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету на загальну суму 8,3 млн гривень».

До слова, 1 жовтня 2022 року до 31 березня 2023 року сума компенсації на витрати за одну людину становить 900 гривень в місяць.

Окрім того, 8,1 млн гривень компенсовано з держбюджету на оплату комунальних послуг закладів державної та комунальної форм власності Волині, у яких проживали переселенці (гуртожитки, освітні установи тощо).

Переглядів 203